ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Grúzia, Szerbia, Hollandia

Már csak kettőt kell aludni, hogy végre kiderüljön ki nyeri az idei Junior Eurovíziót, előtte viszont még hátravan Grúzia, Szerbia és Hollandia indulójának bemutatása. Lássuk kikkel próbál szerencsét ez a 3 ország!

Grúzia eddig 14 alkalommal vett részt a gyermekek versenyén, melyen 3 győzelem mellett 2 második hellyel is büszkélkedhetnek, így ők a legsikeresebb ország a Junior Eurovízió történetében. Legutóbb 2016-ban Mariam Mamadashvili „Mzeo” című dala hozta meg számukra a sikert, tavalyi indulójuk, Sandra Gadelia a 6. helyen végzett. Idei énekesük a 10 éves Nikoloz Kajaia a grúz fővárosban, Tbilisziben él. Szabadidejében szívesen néz rajzfilmeket, énekel, legózik, szobrászkodik, valamint a barátaival is rengeteg időt tölt. Hosszú és nehéz volt az útja az Eurovízió színpadáig, hiszen a Ranina nemzeti válogató több, mint 2 hónapig tartó műsorában 9 társát kellett legyőznie. Grúzia 2007-es debütálása óta nem hagyott ki egyetlen Junior Eurovízót sem, indulójuk többségét szóló lány énekesek vagy csapatok tették ki, Niko csak a harmadik fiú a versenyzőik sorában. Az iskola nagyon fontos az életében, nagyon komolyan veszi a tanulást, korábban egyszer viccesen megjegyezte, hogy ha szupererővel rendelkezne, azt arra használná fel, hogy memorizálja a grúz nyelvtan összes szabályát. Niko fiatal kora ellenére hihetetlenül céltudatos, 20 éves korára már híres popsztár vagy Grúzia elnöke szeretne lenni. A „Let’s count the smiles” (Számoljuk a mosolyokat) című, retró stílusú dallal lép fel Párizsban, melyet a grúz közmédia belsőleg választott ki. A szerző az a Giga Kukhianidze, akinek a nevéhez többek között az eddigi 3 győztes daluk is fűződik. Niko grúz, angol és francia nyelven hirdeti számunkra a dal üzenetét, miszerint mosolyogjunk, énekeljünk, táncoljunk sokat és higgyünk magunkban.
Személyes vélemény: Nem tudom, hogy a grúzok honnan veszik ezt a hihetetlen mennyiségű cuki kisfiút és kislányt, de nem lehet nem észrevenni, hogy évről évre aranyosabbnál aranyosabb énekeseket küldenek. Én a Junior Eurovízión elsősorban gyerekes dalokat, illetve bohókás előadásokat várok, ebben pedig Grúzia mindig élen jár, nem csodálom, hogy ők a legsikeresebb nemzet a verseny történetében. Szerintem idén is számolni kell velük, biztos vagyok benne, hogy Niko a karizmájával sok néző szívét elrabolja majd. Pontszám: 7.5/10. Tippem: 9. hely.

https://www.youtube.com/watch?v=zloGHfC7jq4

Szerbia először Szerbia és Montenegró tagjaként vett részt a Junior Eurovízión, önálló országként pedig 2006-ban csatlakozott a versenyhez. Egyike azon országoknak, melyek előbb vettek részt a Junior Eurovízión, mint a felnőtt versenyen. A legjobb helyezésük két 3. hely, egyszer viszont utolsóként végeztek. Az eddigi 13 szereplésük alkalmával tavaly küldtek először szóló fiú énekest, aki végül az utolsó előtti helyen végzett. Idei versenyzőjüket belsőleg, 7 induló közül választották ki, melynek eredményeként két barátnő, a 10 éves Jovana és a 11 éves Dunja utazhat Párizsba. Jovana Radonić nem ismeretlen a szerb tehetségkutatók követői számára, hiszen a Pinkove Zvezdice műsorában Roko Blažević (ESC 2019, Horvátország) mögött a második helyen végzett 2017-ben. Az éneklést egész pici korában kezdte, első színpadi produkciója 4 éves korára nyúlik vissza. Az éneklés mellett táncol és zongorázik, valamint jelenleg Dunjával egy zeneiskolába jár. Dunja is nagyon fiatalon kezdett el énekelni, remrég a regionális iskolai énekversenyen első helyezést ért el. A két kislányt az iskolán kívül nagyon sok minden köti még össze. Mindketten Újvidékről származnak, szeretik a teniszt és nagy állatbarátok. Az „Oči Deteta (Children’s Eyes)” (Gyermeki szemek) című dallal próbálnak szerencsét, melynek szerzője az iskolai mentoruk, Ana Frlin. A dal a gyermeki őszinteségről, érzéseik törékenységéről szól. A lányok emlékeztetnek minket arra, hogy ne becsüljük le a gyermekek erejét, hiszen a gyermeki szemek mindent látnak és mindent megértenek. A dalhoz készített csodaszép és szívmelengető videót a Vajdaságban, Újvidéken forgatták.
Személyes vélemény: Az azeri mellett számomra ez a verseny leggyönyörűbb dala. Mind a szöveg, mind a dallam, a harmóniák, a videó, a két kislány angyali kisugárzása, ártatlansága olyan szinten megérint, hogy hihetetlen! A szerbek Junior Eurovíziós dalait eddig minden évben szerettem, de a 2017-es „Ceo svet je naš” és a 2019-es „Podigni glas” a legnagyobb kedvencem, az idei „Children’s eyes” pedig ennek a kettőnek a keveréke. A nagybetűs nosztalgia ez a dal, emiatt szerintem az idősebb korosztály szeretni fogja, a fiatalok viszont nem igazán, ezért sajnos csak a 16. helyre várom. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=OQx3ez3R2jA

Hollandia egyike annak a tizenhat országnak, melyek részt vettek a legelső, 2003-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, emellett az egyetlen ország amelyik az eddigi összes versenyen szerepelt. Egyetlen győzelmüket 2009-ben szerezték, utolsó 4 indulójukból pedig 3 is a 4. helyen végzett. A hollandok 2016-ot kivéve eddig minden évben nemzeti döntőt rendeztek, melynek a győztese megkapja a lehetőséget, hogy a hazáját képviselhesse a gyermekek versenyén. Idén 4 előadó küzdött meg a párizsi repülőjegyért és végül a 14 éves Ayana nyert. Ayana Voss 2007. május 7-én született, édesapja brit, édesanyja japán, de a család Hollandiában él. A kislány 4 évig volt tagja a Kinderen voor Kinderen nevű énekes-táncos csapatnak, mellyel a holland királyi család előtt is fellépett. Az éneklésen és táncoláson kívül nagyon szeret zongorázni, a barátaival lenni, illetve a Snapchaten és a Tik-tokon lógni. Szereti az állatokat, jelenleg egy teknős büszke tulajdonosa. Ayana dala japán, angol és holland nyelven szólal meg, címe: “Mata Sugu Ao Ne” (Viszlát hamarosan), dalszerző: Ferry Lagendijk. A személyes ihletésű dal a Covid-19 pandémia apropóján született, melyben Ayana a Japánban élő rokonai hiányáról énekel, akikkel a járvány miatt már régóta nem tudott találkozni. A családtagok mellett maga az ország, a kultúra és a virágzó cseresznyefák is nagyon hiányoznak neki és alig várja, hogy nemsokára újra elutazhasson Ázsiába.
Személyes vélemény: Úgy gondolom, hogy a hollandok rossz döntést hoztak Ayanával, szerintem Priscillával sokkal jobban jártak volna. Sosem volt igazán nagy kedvencem a “Mata Sugu Ao Ne”, sőt, hogy őszinte legyek sokszor el is felejtem, hogy létezik. Az üzenet aktuális és megható, de a dalt közepesnek találom és legjobb esetben is csak a 12. helyre várom. Kár a hollandokért, mert az elmúlt években jobbnál jobb dalokkal álltak elő, Matheu, a Unity és a Kisses is nagy favoritom volt. Pontszám: 6/10.

https://www.youtube.com/watch?v=b3sVXgMZTd4

(junioreurovision.tv)

polls

A Junior Eurovízió 2021-es versenyzőinek bemutatása ezennel véget ért, kellemes szórakozást és jó szurkolást kívánok mindenkinek a vasárnapi döntőhöz!

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Grúzia, Szerbia, Hollandia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: