ESC Hungary

Blog

Blog: Magyarország 2018 zuhanórepülésben a bukmékereknél

Pár nappal A Dal 2018 döntője után elkezdett meredeken zuhanni Magyarország besorolása a fogadóirodák szerint, az oddschecker.com-on. A fogadóirodák jelenleg azt az álláspontot képviselik, hogy a rock/metál nem nyerő az Eurovízión. A Dal formátuma eddig mindig bevált, valószínűleg akkor fog megváltozni minden, ha a májusi főpróbák alkalmával ugyanazon a színpadon jobban összehasonlíthatóak lesznek az országokat képviselő produkciók. Még nem kell temetni az AWS-t.

A fogadóirodák listáját jelenleg stabilan Bulgária vezeti. Érdekesség, hogy eddig 11-szer próbálkoztak az Eurovízión, ebből háromszor sikerült csak a döntőbe jutni. 2007-ben a Woda az 5. helyezést érte el, 2016-ban az If Love Was a Crime a negyedik lett, tavaly pedig a Beautiful Mess című dal a második helyet érte el. Bulgária mindent bevet azért, hogy idén megnyerje a versenyt, de még nem lehet tudni, hogy március 12-én milyen dalt fognak bejelenteni. Mindenesetre a fogadóirodák vakon hisznek a győzelemben.

A fogadóirodák szerint a második legjobb dal meglepetésre az eddig sokat bukdácsoló Csehországból érkezik. Hatszor próbálkoztak az Eurovízión 10 év alatt, és egyszer sikerült a döntő 25. helyéig eljutni. Idén Mikolas Josef divatmodell, énekes és zeneszerző fog küzdeni a döntőbe jutásért. Tavaly neki is fel volt ajánlva hogy elénekelje a My Turn című dalt, de neki nem kellett, és ezzel a döntéssel Martina Bárta ragadt az elődöntőben. Mikolasnak kétség kívül van stílusa, jó klipet készítettek a versenydalához, és szerencsére van egy színpadi felvétel is az ukrán válogató vendégeként. Kicsit Wolf Katis utánérzésem van abban a tekintetben, hogy van a dalhoz egy jó klip, a színpadi megvalósulás viszont csapnivaló.

A fogadóirodák harmadik nagy kedvence Észtország versenyzője, Elina Nechayeva és drámai operája, a La Forza. Észtország Magyarországgal együtt 1994 óta van Eurovízión, míg ők 23-szor versenyeztek, mi 15-ször. Ja, és az észtek győztek már egyszer, 2001-ben. Szinte minden helyezést elértek már, az utolsó két évben viszont nem jutottak döntőbe. A produkció engem a franciák 2011-es szereplésére emlékeztet. Amaury Vassili operadala hónapokig vezette a fogadóirodák listáját, majd a döntő napján lejjebb csúszott 1-2 helyet, végül a 15. helyen végzett. Meglátjuk, mire lesz ez elég az opera 2018-ban, bár tegyük hozzá, a franciának pocsék hangja volt.

Érdekesség még, hogy bármilyen dalt fog választani Svédország, a fogadóirodák az 5. helyre sorolják őket. Én azt mondom hogy nyugi, az AWS dala egyértelműen megosztó, meglátjuk, hogy ki nevet a végén.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top