ESC Hungary

Blog

Blog: Magyarország 2018 zuhanórepülésben a bukmékereknél

Pár nappal A Dal 2018 döntője után elkezdett meredeken zuhanni Magyarország besorolása a fogadóirodák szerint, az oddschecker.com-on. A fogadóirodák jelenleg azt az álláspontot képviselik, hogy a rock/metál nem nyerő az Eurovízión. A Dal formátuma eddig mindig bevált, valószínűleg akkor fog megváltozni minden, ha a májusi főpróbák alkalmával ugyanazon a színpadon jobban összehasonlíthatóak lesznek az országokat képviselő produkciók. Még nem kell temetni az AWS-t.

[infogram id=”esc-2018-odds-1hnp27zqzdey4gq”]

A fogadóirodák listáját jelenleg stabilan Bulgária vezeti. Érdekesség, hogy eddig 11-szer próbálkoztak az Eurovízión, ebből háromszor sikerült csak a döntőbe jutni. 2007-ben a Woda az 5. helyezést érte el, 2016-ban az If Love Was a Crime a negyedik lett, tavaly pedig a Beautiful Mess című dal a második helyet érte el. Bulgária mindent bevet azért, hogy idén megnyerje a versenyt, de még nem lehet tudni, hogy március 12-én milyen dalt fognak bejelenteni. Mindenesetre a fogadóirodák vakon hisznek a győzelemben.

A fogadóirodák szerint a második legjobb dal meglepetésre az eddig sokat bukdácsoló Csehországból érkezik. Hatszor próbálkoztak az Eurovízión 10 év alatt, és egyszer sikerült a döntő 25. helyéig eljutni. Idén Mikolas Josef divatmodell, énekes és zeneszerző fog küzdeni a döntőbe jutásért. Tavaly neki is fel volt ajánlva hogy elénekelje a My Turn című dalt, de neki nem kellett, és ezzel a döntéssel Martina Bárta ragadt az elődöntőben. Mikolasnak kétség kívül van stílusa, jó klipet készítettek a versenydalához, és szerencsére van egy színpadi felvétel is az ukrán válogató vendégeként. Kicsit Wolf Katis utánérzésem van abban a tekintetben, hogy van a dalhoz egy jó klip, a színpadi megvalósulás viszont csapnivaló.

A fogadóirodák harmadik nagy kedvence Észtország versenyzője, Elina Nechayeva és drámai operája, a La Forza. Észtország Magyarországgal együtt 1994 óta van Eurovízión, míg ők 23-szor versenyeztek, mi 15-ször. Ja, és az észtek győztek már egyszer, 2001-ben. Szinte minden helyezést elértek már, az utolsó két évben viszont nem jutottak döntőbe. A produkció engem a franciák 2011-es szereplésére emlékeztet. Amaury Vassili operadala hónapokig vezette a fogadóirodák listáját, majd a döntő napján lejjebb csúszott 1-2 helyet, végül a 15. helyen végzett. Meglátjuk, mire lesz ez elég az opera 2018-ban, bár tegyük hozzá, a franciának pocsék hangja volt.

Érdekesség még, hogy bármilyen dalt fog választani Svédország, a fogadóirodák az 5. helyre sorolják őket. Én azt mondom hogy nyugi, az AWS dala egyértelműen megosztó, meglátjuk, hogy ki nevet a végén.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top