ESC Hungary

Blog

Blog: Megrengett a hit az Eurovízió nemzeti zsűrijeiben

Szerző: Klész Imre

Egyre jobban felháborodok azon, amit az orosz eurovíziós zsűri ténykedéséről lehet látni. Nem is igazán törődnek a műsorral, csak beszélgetnek, röhögcsélnek, szelfiznek, megmutatják a szavazólapjaikat, amin azt is lehet tudni, hogy milyen email címre kell elküldeni ezeket a zsűris szavazatokat. Elmondják, hogy 7 pontot fognak adni a hollandoknak.

Ahogy olvasom a kommenteket az Eurovízió hivatalos oldalán, hogy az ausztrál zsűri egyik tagja az idei orosz dal egyik szerzője, a német zsűriben pedig olyan tag ül, aki az idei örmény versenyzőt már zsűrizte a Voice of Germany-ban.

Biztos sokakban él az a mítosz, hogy a zsűri ilyenkor egy félhomályos szobában, nagy fülhallgatóval a fejükön, óriáskivetítő előtt nézik a zsűris döntőt a videószobában, és nincs megengedve, hogy egyeztessenek a pontokról. És még azt sem tudjuk, hogy valahol így csinálják-e, vagy az a bevett gyakorlat, ahogyan az orosz zsűri bemutatta. Még jó hogy nem értem hogy mit mondanak, de állítólag az egyik zsűritag azért szavaz az örményre, mert a férje örmény.

Tudom, nagyon sok a pletyka, és zavaros a helyzet, de kábé olyan ez, mint a tavalyi szerb lottósorsolás, amikor hamarabb kiírták a harmadik vagy negyedik nyerőszámot a képernyőre, mint ahogy kisorsolta volna a gép.

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: