ESC Hungary

Blog

Blog: Megrengett a hit az Eurovízió nemzeti zsűrijeiben

Szerző: Klész Imre

Egyre jobban felháborodok azon, amit az orosz eurovíziós zsűri ténykedéséről lehet látni. Nem is igazán törődnek a műsorral, csak beszélgetnek, röhögcsélnek, szelfiznek, megmutatják a szavazólapjaikat, amin azt is lehet tudni, hogy milyen email címre kell elküldeni ezeket a zsűris szavazatokat. Elmondják, hogy 7 pontot fognak adni a hollandoknak.

Ahogy olvasom a kommenteket az Eurovízió hivatalos oldalán, hogy az ausztrál zsűri egyik tagja az idei orosz dal egyik szerzője, a német zsűriben pedig olyan tag ül, aki az idei örmény versenyzőt már zsűrizte a Voice of Germany-ban.

Biztos sokakban él az a mítosz, hogy a zsűri ilyenkor egy félhomályos szobában, nagy fülhallgatóval a fejükön, óriáskivetítő előtt nézik a zsűris döntőt a videószobában, és nincs megengedve, hogy egyeztessenek a pontokról. És még azt sem tudjuk, hogy valahol így csinálják-e, vagy az a bevett gyakorlat, ahogyan az orosz zsűri bemutatta. Még jó hogy nem értem hogy mit mondanak, de állítólag az egyik zsűritag azért szavaz az örményre, mert a férje örmény.

Tudom, nagyon sok a pletyka, és zavaros a helyzet, de kábé olyan ez, mint a tavalyi szerb lottósorsolás, amikor hamarabb kiírták a harmadik vagy negyedik nyerőszámot a képernyőre, mint ahogy kisorsolta volna a gép.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top