ESC Hungary

Eurovízió 2018

Bulgária: az Eurovízió rajongóit is bevonják a dalválasztásba

Bulgária 2016-os visszatérése óta az egyik legsikeresebb országnak számít az Eurovízión. Poli Genova 2016-ban az előkelő negyedik helyet szerezte meg Bulgária számára, Kristian Kostov pedig tavaly még ezen az eredményen is tudott javítani és a második helyen végzett a kijevi megmérettetésen. 2018-ban Bulgária célja a győzelem, amiért igyekeznek tenni is. Mint az előző években, ismét belső választással dönt a bolgár BNT közmédia az ország következő versenydaláról és előadójáról, de a végső döntést egy bonyolult és hosszadalmas tevékenységsorozat előzi meg.

Idén 202 dalt küldtek be a BNT-hez. Több szempontot is figyelembe véve válogatták a dalokat. Az első szelektálások után összesen 13 dalt találtak alkalmasnak arra, hogy Bulgáriát képviselje a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A BNT 2017. december 29-én hozta nyilvánosságra a dalok címét:
“A New Home”
“Bad News”
“Bones”
“Choosing”
“Cold as Ice”
“Collide”
“Colours”
“Love Never Lies”
“Lovers to Enemies”
“Rebirth”
“Sky Symphony”
“Two Hearts Collide”
“You Will be the Change”

A BNT a hivatalos Twitter oldalán kulcsszavak segítségével ismertette a közönséggel a dalok stílusát. Ezek alapján megállapítható, hogy a dalok stílusai széles skálán mozognak.

A végső döntést megelőzően egy négy csoportból álló bizottság értékeli a dalokat:
A csoport: zenei szakemberek, producerek, TV-szakértők, marketing menedzserek
B csoport: Újságírók, sajtó tagok, fogadási szakértők
C csoport: bolgár zsűri
D csoport: Eurovízió alkalmi nézői és rajongói

A D csoportba való jelentkezés a BNT hivatalos Twitter oldalán történt. Bárki jelentkezhetett nemzetiségtől és lakhelytől függetlenül. A jelentkezés mindössze két apró részből állt:
– bekövetni az imént említett Twitter oldalt;
– hozzászólásban leírni, hogy miért Te vagy az ideális jelölt a dalok értékeléséhez.

A szerencsések névsorát január 7-én hozzák nyilvánosságra.

A csoportok mindegyik tagja egy internetes platformon szavazhat majd. A szavazás módszere minden csoportnál azonos, de a szavazat súlya csoportonként eltérő. A dalokat egyenként 0 és 10 pont között lehet értékelni.
Miután minden egyes személy értékelte a dalokat, a teljes eddigi folyamatról egy alapos jelentést készítenek. Végül ez a jelentés segíti a végső döntéshozókat a dal és az előadó kiválasztásában.

A dalválasztási procedúra január 31-ig befejeződik, de a döntés hivatalos bejelentése március 12-e előtt nem történik meg.

Hogy végül Bulgáriának sikerül-e elérni célját és fog-e tudni diadalmaskodni 42 ország fölött a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon, az hamarosan kiderül. A versenyt Portugália fővárosában, Lisszabonban rendezik, miután tavaly a portugál Salvador Sobral nyerte meg a kijevi versenyt az Amar Pelos Dois című dallal.

(wiwiblogss.com, twitter@BNTEurovison)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top