ESC Hungary

Eurovízió 2016

Bulgária: Poli Genova visszatér az Eurovízió színpadára!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Idén több visszatérő előadót megismerhettünk már, azonban egyikükről csak ma hullott le a lepel: a 2011-es bolgár induló, Poli Genova ismét ringbe száll a győzelemért, ám ezúttal Düsseldorf helyett Stockholmban. Nem a 2011-es indulása azonban az egyetlen kötődése a versenyhez, tavaly ő volt a 2015-ös Junior Eurovíziós Dalfesztivál műsorvezetője is, melyet mellesleg Szófiában tartottak, Bulgária fővárosában.

„Poli Genova nemzetközi vonatkozásban is népszerű, különösen az Eurovíziós Dalfesztivál rajongói körében. Kiváló munkát végzett a 2015-ös Junior Eurovízió műsorvezetőjeként is, és ezek voltak azok a befolyásoló tényezők, amiért rá esett a választásunk.” – nyilatkozta Joana Levieva-Sawyer, a bolgár delegáció vezetője.

A belső kiválasztás leginkább a megszorításokat miatt következett be, ugyanis egy nemzeti döntő megtartásra hatalmas költséggel járt volna.

Poli a 2015-ös Junioron előadta egyik dalát is, ezt itt tudjátok megnézni:

 

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top