ESC Hungary

ESC 2018

Ciprus: Eleni Foureira – Fuego

Ciprusnak az elmúlt három évben minden alkalommal sikerült az Eurovízió döntőjébe jutnia, de a döntőben már egyszer sem sikerült a legjobb 20 közé kerülnie. Ezen próbál meg változtatni idén Eleni Foureira, ugyanis a RiK őt jelölte ki a szigetország képviseletére a nemzetközi versenyen. Dalának címe Fuego, azaz Tűz.

A ciprusi indulóról rengeteg pletykát lehetett olvasni, amit végül megelégeltek Ciprusban és február elején bejelentették, hogy Eleni fogja képviselni az országot Lisszabonban, a dalt azonban csak ma mutatták be.

A dalt Alex Papaconstantinou, művésznevén Alex P írta, aki már nem ismeretlen az Eurovízión. Többek között részt vett társszerzőként Arash & Aysel Always című dalának megírásában, amely Azerbajdzsánt képviselte 2009-ben és a bronzérmet sikerült megszerezniük vele, illetve Ciprus 2012-es dala, a La La Love is az ő segítségével készült el, amelyet Ivi Adamou adott elő.

A dal színpadra állításában Sacha Jean-Baptiste fog segíteni, aki a Minus One és Kristian Kostov színpadképét tervezte meg korábban.

Eleni egyébként Görögország egyik legnépszerűbb énekesnője, aki korábban már próbálkozott az Eurovízióra való kijutásra. 2010-ben szerepelt a görög nemzeti döntőben, ahol a második helyen végzett. Ezzel azonban nem törtek össze az Eurovízióval kapcsolatos álmai. A Fuego-t május 8-án hallhatjuk először, ugyanis Ciprus az első elődöntő második felében fog fellépni.

(wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top