ESC Hungary

ESC 2018

Ciprus: Eleni Foureira – Fuego

Ciprusnak az elmúlt három évben minden alkalommal sikerült az Eurovízió döntőjébe jutnia, de a döntőben már egyszer sem sikerült a legjobb 20 közé kerülnie. Ezen próbál meg változtatni idén Eleni Foureira, ugyanis a RiK őt jelölte ki a szigetország képviseletére a nemzetközi versenyen. Dalának címe Fuego, azaz Tűz.

A ciprusi indulóról rengeteg pletykát lehetett olvasni, amit végül megelégeltek Ciprusban és február elején bejelentették, hogy Eleni fogja képviselni az országot Lisszabonban, a dalt azonban csak ma mutatták be.

A dalt Alex Papaconstantinou, művésznevén Alex P írta, aki már nem ismeretlen az Eurovízión. Többek között részt vett társszerzőként Arash & Aysel Always című dalának megírásában, amely Azerbajdzsánt képviselte 2009-ben és a bronzérmet sikerült megszerezniük vele, illetve Ciprus 2012-es dala, a La La Love is az ő segítségével készült el, amelyet Ivi Adamou adott elő.

A dal színpadra állításában Sacha Jean-Baptiste fog segíteni, aki a Minus One és Kristian Kostov színpadképét tervezte meg korábban.

Eleni egyébként Görögország egyik legnépszerűbb énekesnője, aki korábban már próbálkozott az Eurovízióra való kijutásra. 2010-ben szerepelt a görög nemzeti döntőben, ahol a második helyen végzett. Ezzel azonban nem törtek össze az Eurovízióval kapcsolatos álmai. A Fuego-t május 8-án hallhatjuk először, ugyanis Ciprus az első elődöntő második felében fog fellépni.

(wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top