ESC Hungary

Eurovízió 2019

Csehország 2019: nyilvánosságra hozták a nemzeti döntő dalait

Csehország tavaly egy online nemzeti döntő keretén belül választotta ki dalát az Eurovízióra. A nemzeti döntőben hat dal versenyzett egymással, végül Mikolas Josef és a Lie to me nyerte el a jogot, hogy Csehországot képviselje. A döntés nagyon jónak bizonyult, mivel a dal a döntő 6. helyén végzett, amely az eddigi legjobb cseh eredmény. Ebből kifolyólag érthető, hogy a közép-európai ország idén marad a tavaly bevált formátumnál, kisebb változtatások viszont lesznek.

Idén nyolc dal közül fog eldőlni, hogy ki képviseli az országot. A dalokat ma mutatták be egy prágai sajtótájékoztatón:

Ezzel el is kezdődött az online szavazás az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos applikációjának segítségével. A világ minden országából lehet szavazni, azonban a cseh szavazatok teszik majd ki a teljes eredmény 50%-át. Az eredmény másik felét a nemzetközi zsűri szavazatai teszik ki. A külföldi rajongók szavazatait is ide számítják be. Ezeket a szavazatokat összesítik, majd az összesített eredmény mint egy zsűritag szavazataként prezentálják. A nemzetközi zsűri tagjait korábbi Eurovíziós képviselők közül választották ki. A szavazást január végén zárják le. Az eredményre nem kell sokat várni, még ebben a hónapban kiderül, hogy ki képviseli Csehországot.

(eurovisionary.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top