ESC Hungary

Interjú

Diana: Legyünk nyitottabbak, adjunk magunkból másoknak…

Dianát idén ismerheti meg az ország A Dal 2019-nek köszönhetően. Az énekesnő a Little Bird című dalt fogja előadni a műsor második válogatóján. Ezzel kapcsolatban beszéltem vele. Ha szeretnéd jobban megismerni, akkor ajánljuk a Vele készült interjút.

Az interjúra való felkészülés közben próbáltam információt gyűjteni Rólad, de sajnos nem sok mindent találtam. Mesélnél magadról? Hogyan és miért kezdtél el énekléssel foglalkozni? Miért érezted úgy, hogy most kell, hogy megismerkedjen Veled az ország?

Kislánykorom óta a zene szerelmese vagyok. Fel tudom eleveníteni, hogy az életem különböző szakaszaiban milyen stílusú zene vagy dal volt a meghatározó. Általános iskolában jártam ugyan énekkarra, de komolyan soha nem foglalkoztam az énekléssel. Öt évvel ezelőtt határoztam el, hogy felkeresek egy énektanárt, kíváncsi voltam, hogy mit lehetne kihozni belőlem. Úgy érzem, hogy a több éves szorgalmas tanulás és képzés után most érkeztem el arra a szintre, hogy megvalósíthassam az álmaimat.

Kik vannak hatással a zenei tevékenységedre? Ki a példaképed?

Nem tudnék kiemelni egy konkrét előadót, nagyon sok tehetséges énekes van jelen a szakmában. Ha megnézem most a lejátszási listámat, akkor azt például Lady Gaga, Lewis Capaldi, Christine and the Queens, JP Cooper, Charlotte Cardin, Halsey, Tom Walker, James Arthur, James Bay, John Legend és még sokan mások tarkítják. Nem vagyok a klasszikus értelemben vett rajongó típus, olyan soha nem volt, hogy valakire azt mondtam volna, hogy Úristen, bárcsak olyan lehetnék, mint Ő.

Két gyermek édesanyja vagy. Mennyire összeegyeztethető az éneklés és a gyereknevelés?

Mivel még minden teljesen új nekem, ezért még csak tanuló státuszban vagyok ezzel kapcsolatban. Nyilván kevesebb időt töltök otthon, mint előtte, de próbálom az egészséges egyensúlyt megtartani.

Rakonczai Viktor és Tamara Olorga szerezte a dalt. Hogyan került a szerzemény végül hozzád?

Énektanárom, Szatmári Orsi javaslatára kerestem fel Viktort. Rengeteg dalt vittem hozzá, amiből Ő is megismerhette, hogy milyen zenét szeretek, milyen dalok passzolnak hozzám, így végül ez a dal kimondottan nekem íródott.

Miről szól a Little Bird? Mi a dal üzenete?

A dal az emberi kapcsolatokról szól. Azt üzeni, hogy legyünk nyitottabbak, adjunk magunkból másoknak, szeressük a másikat, ne csak nézzünk, hanem lássunk is, nyújtsunk mi kezet, ne várjunk a másikra, tegyük meg mi az első lépést.

Milyen színpadképpel készültök a versenyre? Milyen látványra számíthatunk?

A színpadképre a letisztultság lesz jellemző, ami illeszkedni fog a dal stílusához és mondanivalójához.

Mit vársz A Dal 2019-től? Milyen eredményre számítasz?

Számomra már az is hihetetlen, hogy az első dalom bekerült a legjobb 30 közé, ezért bárhogyan is alakul, csalódott nem leszek, de azért minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a lehető legjobban érezzem magam a színpadon és ezáltal a lehető legjobban teljesítsek. Remélem, hogy ez elegendő lesz a válogatón való továbbjutáshoz.

Mennyire szoktad követni A Dalt és az Eurovíziót? Van kedvenc Eurovíziós dalod, előadód?

Nem minden évben követtem A Dal versenyt, de persze volt olyan győztes dal az itthoni mezőnyből, ami a szívemhez közelebb állt, például Wolf Kati Szerelem miért múlsz című dala.

Az egyik olvasónk tette fel a kérdést, hogy annyira szép vagy, nem tudja-e valaki, hogy az éneklésen kívül foglalkozol-e modellkedéssel is. Akkor megjegyeztem, hogy ha sor kerül egy interjúra, akkor ezt a kérdést fel fogom tenni Neked. Szóval?

Tizenévesen volt az életemben egy rövid időszak, amikor foglalkoztam ilyesmivel. Utána hamar rájöttem, hogy ez nem az én utam, hiszen a modell világ csak a külsőségekről szól, és nekem fontos, hogy olyasmivel foglalkozzak, ami mögött tartalom van.

A jövőre nézve milyen terveid vannak?

Szeretnék azzal foglalkozni, amit szenvedélyesen szeretek, és ha ezzel magamon kívül másoknak is örömöt tudok szerezni, akkor már megérte elkezdeni az énekléssel foglalkozni.

Mit üzensz az ESC Hungary olvasóinak?

Szeretném arra kérni a kedves olvasókat, hogy nézzék a válogatókat, és ha tetszik nekik a dalom és tudnak a mondanivalójával azonosulni, akkor szavazzanak.

Dianának köszönjük szépen az interjút, A Dalban pedig sok sikert kívánunk!

(Kép: mediaklikk.hu)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top