ESC Hungary

A Dal 2016

Egy Másik Zenekar: A boldogság néha csak egy észrevétlen pillanat, olyan, mint egy kép.

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most az Egy Másik Zenekaron volt a sor. Olvassátok el a csapattal készült rövid interjúnkat!

 

Mádi Sándor: Hogyan is indult az Egy Másik Zenekar?
Egy Másik Zenekar: Már 2011-ben formálódtak dalok és aktívan zenéltünk is együtt, de időszámításunk igazából az első dal és klip megjelenésekor 2012-ben, a „Jó Reggelt, Élet”-tel kezdődött. Azóta sok minden történt, jó néhány dalunk megjelent, volt egy HBO betétdalunk és kicsit át is formálódott a zenekar. Az elmúlt időszak egyébként elég küzdelmes volt, rengeteg dalt írtunk, de nem nagyon találtuk a helyünket a világban, mígnem aztán egyszer csak minden a helyére kattant: rátaláltunk Lilire. Fantasztikus volt, mert ahogy lehívtuk a próbára azonnal egy hullámhosszra kerültünk és hihetetlen kreatív energiák szabadultak fel. Kicsit talán sorsszerű is az egész, olyan mintha ennek így kellett volna lennie, mintha az egész meg lenne valahol írva egy nagy könyvben. Lili új lendületet adott a zenekarnak és úgy érezzük, vele nagyon is megtaláljuk a helyünket a világban.

MS: Már korábban is próbálkoztatok a Dallal. Mi motivált abban, hogy idén ismét próbát tegyetek?
Egy Másik Zenekar: Mindig is azt gondoltuk a DAL-ról, hogy az egyetlen olyan műsor a hazai palettán, ahol az ember önmagát mutathatja meg a dalain keresztül. Hihetetlen jó érzés a saját gondolatainkat ilyen formán a világ elé tárni, kitenni „a lelkünket az asztalra” vagy „levetkőzni meztelenre”, mondván tessék, ezek vagyunk, így érzünk, így gondolkodunk, így sírunk és így nevetünk. A DAL teret ad az őszinteségnek és emellett egy fantasztikus lehetőség. Megtisztelő szerepelni benne.

MS: Már túl vagytok az elődöntőn, és sikerült továbbjutnotok a középdöntőbe. Lesznek-e változások a középdöntős produkcióban?
Egy Másik Zenekar: Rengeteg pozitív visszajelzést és építő jellegű kritikát kaptunk, amiket igyekszünk beépíteni a következő produkcióba. Mindig nagyon figyelünk ezekre, mert néha „túl közel” vagyunk saját magunkhoz és a produkcióhoz és így nem veszünk észre olyan dolgokat, amiket egy „külső fül vagy külső szem” azonnal meglát. Nagyon sokan dicsérték a szöveget, ami rettentően jól esett, mert szívből jönnek a soraink, azonban gondolkodunk azon, hogy az utolsó refrénben változtassunk kicsit, hogy még jobban árnyalni tudjuk azt az érzést, amit a dal közvetít.

MS: Követitek az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóitok, dalaitok?
Egy Másik Zenekar: Igen, Liliéknél például hatalmas családi tradíció, hogy a család minden évben együtt drukkol a versenyzőkért. Évről évre rengeteg izgalmas és érdekes dal születik, de be kell valljuk szívünk mindig a magyar versenyzőkért dobog, ami azért bocsánatos bűn 🙂 Szerettük nagyon ByeAlex dalát és a tavalyI magyar győztes, Boggie produkciója is magával ragadott.

MS: Az elmúlt évek a Dal nyertesei közül a kik a kedvenceitek?
Egy Másik Zenekar: Direkt nem mondtuk, mert tudtuk, hogy ez lesz a következő kérdésed, de abszolút Kállay Saunders rajongók vagyunk , akinek az idei dala is eszméletlen erős, mi több, irigylésre méltó.

MS: Mi a dalotok üzenete?
Egy Másik Zenekar: Talán az, hogy mindig minden pillanatot meg kell becsülni az életben, és örülni kell annak, ami épp MOST van. Ez néha nagyon nehéz, mert sokszor magával ragad az élet mókuskereke, sokan a múltban élnek, vagy épp a jövőről ábrándoznak és ezért nem tudnak örülni a pillanatnak. Pedig feloldódni a MOST-ban és átengedni magad a pillanat varázsának az egyik legszebb dolog a világon.

MS: Ha kiderül, hogy megnyeritek a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgotok?
Egy Másik Zenekar: Nem is merünk erről álmodni, mindig csak a következő lépésre koncentrálunk. Számunkra már az is hatalmas öröm , hogy bejutottunk a műsorba, most meg hogy kiderült továbbjutottunk, még el sem tudjuk hinni. Mérhetetlenül örülünk neki. 

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnétek-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

Egy Másik Zenekar: A boldogság néha csak egy észrevétlen pillanat. Olyan, mint egy kép. Meg kell becsülni. Egy kínai mondás szerint az életben összesen 6000 napunk van. Nem több, nem kevesebb, 6000. Ezek azok a napok, amikor igazán élünk és megéljük a pillanatot, amikor alkotunk és álmodunk, amikor magával ragad az Élet. De 6000 nap, az nagyon kevés! Ráadásul egy ma megint lement. Ez súlyos! Ha visszanézünk, vajon mit csináltunk? Kapcsolgattuk a tévét, vagy törött lábbal megnyertünk egy háborút? Nem mindegy.

 

Köszönjük az interjút az Egy Másik Zenekarnak. Sok sikert kívánunk A Dal 2016-ban!

Nézzétek meg az Egy Másik Zenekar Kéne közös kép című dalához készült hivatalos videóját, melyet ezen a héten szombaton, 19:40-es kezdettel láthattok a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top