ESC Hungary

Blog

ESC Hungary Rajongói találkozó 2019

Tegnap tartotta szokásos éves találkozóját az ESC Hungary rajongói közösség. Az év kitárgyalása, a játékok és szavazás előtt egy fontos momentuma is volt az összejövetelnek: a csapatunk egyesületté kíván alakulni, amihez a szükséges alakuló közgyűlés is éppen ekkor zajlott le. Köszönjük az alapító tagoknak, hogy látnak fantáziát a 14 éves múltra visszatekintő rajongói csoportban! Remélhetőleg a cégbíróság is így fogja látni, és akkor hivatalossá válik ez az egész. Ha ez megtörténik, akkor eláruljuk a részleteket: miért jó egyesületként folytatni, milyen előnyökkel jár, milyen kötelezettsége van egy tagnak, hogyan lehet belépni, és milyen tervei vannak az egyesületnek. Nagyon izgalmas ez az őszi időszak!

ESC Hungary rajongói találkozó 2019

Nagyon örülök hogy ismét sikerült új arcokat köszönteni! Egy kicsit sajnálom, hogy idén sem a Balaton átúszás akadályozta a jelenlétet, hanem munkahelyi és családi okok. Talán majd legközelebb. Mindenesetre dúskáltunk ismét az ajándékokban: Katerina Duska promó cédéje, sok spanyol Miki hátizsák és lemez talált gazdára, de még mindig volt az archívumunkban Wolf Kati, és a 2013-as horvát promó cédére sem volt nagy mizéria gazdát találni.

Játékmesterünk Attila alaposan megizzasztotta a társaságot, és ismét leesett az állunk, hogy néhány rajongónak milyen elképesztő történelmi tudása van. Az évfelismerő verseny volt az egyik legnehezebb és legszórakoztatóbb. Hét darab évszámot vagy versenyhelyszínt kellett kitalálni, mindegyikhez négy segítség volt – ha segítségként nevezhető, hogy például ebben az évben láthattuk először a pontbemondó szóvivők arcát a műholdas kapcsolásnak köszönhetően. Bár ez csak egy az összesen 28 mentőöv közül. Az idei dalok nyers fordítása pár rajongónak a specialitásává vált. Az idei Eurovízió kvíz most egészen barátságos erejű lett, ebből később közreadunk egy mini kvízt.

Idén visszahoztuk az Eurovízió tabu játékát, ahol ismét sokan remegő kézzel próbálták tiltott szavak nélkül körbeírni a kitalálandó feladványt. A régi kártyákon nem változtattam, csak aktualizáltam újakkal. A magas, román, operás előadó, aki az It’s my life című dalt adta elő, kicsit megkopott az emléke. Most próbáljátok elmagyarázni valakinek Cezart úgy, hogy a fentébb dőlt betűvel szedett részek elmondása nélkül ismerje fel az énekest. Hogy oldjuk a feszültséget és valamennyire beszéljünk az idei évről is, húzni lehetett állításokat az idei év történéseiről, vagy ezekkel kapcsolatban. Mindenki egyet értett, hogy mára a dal formátuma elévült, abban már viszont megoszlottak a vélemények, hogy az idei szlovén volt a verseny leginnovatívabb dala. Erzsink szépen megvédte a fiatal duót. Talán csak én nem értettem egyet abban, hogy kár volt meghívni Madonnát, csak rontotta az Eurovízió 2019 színvonalát. Conan Ósiris helyett Tamta kellett volna legyen az idei Barbara Dex, illetve volt egy olyan is, hogy Csehország hamarabb fog Eurovíziót rendezni, mint Magyarország. Szóval MTVA kérünk szépen titeket, hogy húzzatok bele!

Néhány kihúzható állítás. Lehetett újra húzni is, ha valakinek nem volt kommentálni valója.

Idén is kiderült, hogy annyi minden van, hogy nem fértünk bele a 3 óra időtartamba, ezért egy fél óra hosszabbítás következett azért, hogy mindenki ismét elképedjen a másik ízlésén. Volt akinél Ausztrália 12 pontos lett, volt akinél Görögország húzta be a 12 pontot, sőt valakinél Pápai Joci kapta a 12-t. Portugália két helyről is kapott egy tízest. No comment. A top 5 így alakult:

  1. Svájc 94 pont
  2. Olaszország 85 pont
  3. Norvégia 60 pont
  4. Észak-Macedónia 58 pont
  5. Hollandia 56 pont
A budapesti helyszíni szavazás részletes eredménye

Nagyon jó volt veletek ismét! Reméljük hogy minél többen össze tudunk futni majd idén januárban vagy februárban, de ha máskor nem, akkor jövő ősszel együtt ünnepeljük az ESC Hungary fennállásának 15 éves évfordulóját!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top