ESC Hungary

ESC 2019

Észak-Macedónia: Tamara Todevska – Proud

Az MRTV januárban jelentette be, hogy Tamara Todevska fogja képviselni Macedóniát a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Az Eurovízió már nem ismeretlen a kétségkívül tehetséges énekesnő számára, ugyanis korábban többször is énekelt már a verseny színpadán. 2014-ben nővére, Tijana vokalistája volt, 2004-ben pedig Tose Proevski mögött vokálozott. 2008-ban azonban ennél is nagyobb szerep jutott neki a dalversenyen, ugyanis Vrcak és Adrian Gadzha mellett Ő volt a harmadik énekes, aki képviselte a balkáni országot a Let Me Love You című dallal. Akkor a 14. helyen végeztek az elődöntőben, így nem sikerült továbbjutniuk.

Tamara néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Proud című dalt fogja előadni Tel-Avivba. A dalt eredetileg hétfőn mutatták volna be, de a dal témája miatt ezt mára, a nemzetközi nőnapra halasztották. A dal zenéjét Darko Dimitrov, Robert Bibliov és Lazar Cvetkoski szerezte, a szöveget pedig Kosta Petrov és Sanja Popovska írta. S hogy idén végre sikerül kétszer is fellépnie a verseny színpadára? Az május 16-án fog kiderülni, mivel Tamara a második elődöntő második felében bizonyíthatja, hogy megérdemli a továbbjutást.

https://www.youtube.com/watch?v=Sw-NQ1a1zZ0

(esc-plus.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top