ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: A nagy visszatérések éve

Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

A mai napig 14 ország választotta ki indulóját a 2016-os Eurovízióra. Közülük 4 országban olyan előadóra esett a választás, akik már korábban képviselték hazájukat vagy valami módon jelen voltak az Eurovízión. Az első visszatérő nem más, mint Petra Mede aki 2013-ban volt a műsorvezető, valamint a Måns mint aktuális győztessel is találkozhatunk májusban.

Macedóniában belső kiválasztás útján döntöttek úgy, hogy Kalipoit küldik Stockholmba. Kaliopi volt az, aki elsőként jutatta ezt a balkáni országot a döntőbe, amióta a két elődöntős rendszer bevezetésre került. 2012-ben a  Crno i Belo  (Fekete és fehér) című dalt énekelte Bakuban, és a 13. helyen végzett.

Bosznia-Hercegovina Deen-nel tér vissza a versenyhez. Azzal a Deen-nel aki 2004.-ben a In The Disco című dalt énekelte Isztanbulban, és a 9. helyen végzett.

Montenegró a Highway együttest küldi idén Svédországba. Az együttes egyik tagja Bojan Jovović, aki a No Name együttes tagjaként az akkor még létező Szerbia és Montenegrót képviselte 2005.-ben és a 7. helyet szerezték meg Kijevben.

Máltának 2002-ben összesen 12 pont hiányzott a győzelemhez. Vajon idén Ira Losco-nak sikerül-e dobogóra állnia? A szimpatikus énekesnő 2002-ben Tallinban a 7th Wonder című dalt adta elő. Az Eurovíziós szezon egyre erősödik.

Hamarosan sok-sok válogató közül válogathatunk a hétvégeken, ahol az ismerős arcok egymás után fognak feltűnni. Több előadó is úgy gondolta – azok közül, akik már léptek fel az Eurovízió színpadára -, hogy újra képviselni szeretnék hazájukat.

A következő előadók korábban már részt vettek az Eurovízión (szóló előadóként, vagy valamelyik együttes tagjaként), de még nem biztos, hogy idén is olyan szerencsések lesznek majd mint évekkel korábban.

Litesound (Fehéroroszország 2012., 16. hely az elődöntőben) – Idén Moldovába próbálkoznak

 Enrico Ruggeri (Olaszország 1993., 12. hely)

Pálmi Gunnarsson (Izland 1986., 16. hely)

Greta Salóme (Izland 2012., 20. hely)

Donny Montell (Litvánia 2012., 14. hely)

Erica Jennings (Litvánia 2001., 13. hely)

Kállay-Saunders András (Magyaroszág 2014., 5. hely)

 Nuša Derenda (Szlovénia 2001., 7. hely)

 Krista (Finnország 2013., 24. hely) – idén megpróbálja Svédországot képviselni

 Mihai Traistariu, (Románia 2006., 4. hely)

Bulgária egyelőre csak annyit jelentett be, hogy énekesnőt küld Stockholmba. Amennyiben lehet hinni a pletykáknak, akkor Poli Genova a szerencsés kiválasztott, aki 2011.-ben lépett színpadra Düsseldorfban.

Talán megemlíthetjük az albán előválogatóban résztvevő Luiz Ejlli (ESC2006) és Adrian Lulgjuraj  (ESC2013.) nevét is, de mint tudjuk, nem ők utaznak Stockholmba.

Nézzünk néhány nevet a Junior Euroviziórol is. Valószínűsíthető, hogy egyre többet fogunk olyan előadókkal találkozni, akik nem oly rég még a gyerekeknek szóló Eurovíziós színpadon énekeltek. 2004-es győztes María Isabel részt vesz a spanyol előselejtező műsorban. Az esélyesek között tartják számon, annál is inkább, mivel hogy az ő dalát már legalább 1 millióan látták a Youtube-on

Molly Sandén a 3. helyet szerezte meg Svédországnak 2006-ban, idén viszont a Melodifestivalen egyik résztvevője lesz.

Annyira szeretik az Eurovíziót, hogy, a zsűri székében foglalnak helyet

Azaz Loreen (ESC 2012 győztes) valamint a tavalyi spanyol énekesnő Edurne fogja segíteni a spanyol zsűri munkáját.

Ruslana, (ESC2004 győztes), és Verka (ESC2007 2. hely) lesznek az ukrajnai zsűri tagjai.

Nemrég a lett válogató showban az előadókat értékelte Vaidas, aki tavaly képviselte hazáját.

Az Eurovizió a résztvevők számára óriási publicitást jelent. de mindenekelőtt egy hatalmas show és óriási tapasztalat szerzés az előadóknak melyet életük végéig emlegetnek. Ezért érthető, hogy többen szeretnék újra átélni az újra szereplést. Jelen eredmények ismeretében úgy néz ki, hogy a visszatérő előadók tekintetében a 2016.-os év rekordot fog felállítani.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top