ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Bővült a jelentkezők listája

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Több ország is bejelentette előzetes részvételi szándékát. Annak ellenére, hogy az EBU nem adta közre ezt a listát, a jelentkezők önkéntes alapon jelentik be a jó hírt. Bár az is igaz, hogy október 10-ig meggondolhatják magukat mindenféle retorzió nélkül.

Néhány ország bejelentette az indulási szándékot az elmúlt héten, de a dalválasztás pontos metódusáról még nem döntöttek. Ciprus, Azerbajdzsán, Ausztria, Spanyolország, Grúzia, három év kihagyás után Bosznia-Hercegovina, Olaszország és Bulgária megerősítette részvételét az esctoday.com kérdésére. A nyáron Görögország és Csehország is igent válaszolt. Szlovénia marad az EMA dalválasztó műsornál, dátumokat még nem közölt.

Körülbelül 40 ország részvételére lehet számítani. A 2016-os szabálykönyv érdekessége, hogy 46 résztvevő jelenti a plafont, vagyis elődöntőnként maximum 20 ország versenyezhet, ehhez jönnek még az “ötösfogat” nagy európai országok és a házigazda ország. Eddig összesen 28 ország tette közzé részvételi nyilatkozatát. A magyar részvételről egy óvatos bejegyzés jelent meg a Facebookon, de minden jel arra mutat, hogy január végén elindul a Dal 2016.

Svédország mint minden évben, most is szépen és gondosan megtervezi a nemzeti döntőjét. A dalválasztók zászlóshajója, a Melodifestivalen 2016 február 16-án indul Göteborgból. A következő hétvégén a Malmö Arénában építik fel a díszletet, a harmadik elődöntő Norrköpingben lesz, február 27-én a negyedik elődöntőt Gävle-ben rendezik. A március 5-i vigaszági fordulót Halmstadban tartják, a döntő március 12-én a stockholmi Friends Arénában lesz.

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: