ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Elkészültek a színpad látványtervei

Tudósító: Klész imre
Forrás: eurovision.tv

Elkészültek a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál színpadának látványtervei. A házigazda SVT svéd közmédia ma mutatta be „az erőt sugárzó és merész” színpadot, melyet Frida Arvidsson és Viktor Brattström tervezett. Az ő munkájuk volt a 2013-as malmői színpad is.

stage_2

– Alaphelyzetben a ledfal egy lapos hátteret jelent a színpad leghátsó részében. Mi szétdaraboltuk a falat, hogy a színpadon mozgó emberek be tudjanak menni akár a belsejébe is – nyilatkozta Frida Arvidsson, a színpad társtervezője. – Korábban (2013-ban Malmöben) egy finomabb kifejezésmódot választottunk, pixelek és vetítések nélkül. Idén próbáltunk játszani a térrel, optikai illúziók kihasználásával.

stage_3

– Nagyszerűen néz ki, és egyben olyan látványt nyújt, amilyent előtte még nem láttunk. Ez a fajta színpadi kialakítás majdnem végtelen lehetőséget ad a kreatív kihasználására, de egyúttal újfajta gondolkodásmódra kényszerít minket. Egyszerre kihívás és óriási inspiráció kreatív szempontból – mondta Sven Stojanovic, a verseny producere.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top