ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Freddie első főpróbája

Freddie az első főpróbán (c) Andres Putting EBU

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escbubble.com – esckaz.com – oikotimes.com – escdaily.com

A 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál felkészülési időszaka elérkezett a főpróbákhoz. Ilyenkor már elpróbálják az arénában a teljes műsort. Ma 17:00-kor befejeződött az első főpróba, 21:00-tól pedig a zsűris próba veszi kezdetét, ahol a nemzeti zsűrik egy videószobában megnézik a produkciókat, majd értékelik azokat. Holnap este 21 órától a közönség fog szavazni, és a két tábor szavazatának svéd tipusú összefésülésével alakul ki a top 10, vagyis a tovább jutók listája.

Ma volt az első főpróba, kritikák egyelőre nem nagyon szállingóznak a helyszíni tudósítóktól. Lássuk, hogy ezek közül milyen kritikákat kapott Magyarország.

Magyarország képeslapja egy piaccal indul. Freddie piacon vásárol, ételt készít egy olasz étteremben, gitározik egy lócán, és álldogál a Duna mellett. A film végén a két pitypang nemzeti színű lesz.

Az ESC Bubble tudósítása: Freddie fehér inget (az eurovision.tv leírása szerint aszimmetrikus top) és szakadt farmert visel, ezúttal nincs rajta bőrdzseki. A három férfi vokálosa fekete ingben és teveszínű nadrágban van. Egy férfi pedig hosszú szoknyában dobol. A LED talajon egy vörös színű, repedésekkel tűzdelt járda látható. Hangilag rendben van, és a mostani produkció alapján azt hiszem, tovább jut.

Az Oikotimes tudósítása:
Freddie kissé idegesnek tűnik. Nem a legerősebb hang, de a végére feljavul. Nagyon szép színpadra állítás. Valójában semmi különleges nincs a magyar produkcióban. A tesztoszteron színpadi jelenléte ls Freddie jellegzetes hangja mellett nincs is mit hozzátenni, egy egyértelmű továbbjutás lehet belőle.

Közben a zsűris próbán is túl van Freddie, ez 21 órakor kezdődött.

Freddie dzseki nélkül jött ismét, végre egy jó csávó van a színpadon, aki egy erős üzenetet közvetít az életünket befolyásoló tényezőkről. A végeredmény komolyan jó. Legalább tovább fog jutni, legalábbis azt hisszük.

Az ESC Daily szerint eddig (az első 4 produkció alapján) Freddie hozta a legerősebb énekteljesítményt.

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: