ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Idén szabad a fújolás

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovoix.com

A 2016-os Eurovíziót rendező svéd SVT közmédia megerősítette az Aftonbladet lapnak azt a hírt, hogy nem fognak használni hamis, előre felvett tapsot vagy ovációt azért, hogy elfedjék vele a helyszíni közönség fújolását a tévénézők elől.

Hanna Stjärne, az SVT feje azt nyilatkozta, hogy „Természetesen egy hiteles műsort szeretnénk készíteni, nem fogjuk cenzúrázni a show különböző részeit.”

A tavalyi, bécsi rendezésű Eurovízión alkalmazták ezt a lehetőséget. Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál vezetője szintén elmondta az Aftonbladetnek, hogy ez a versenyt szervező helyi közmédia, az ORF döntése volt, nem pedig a versenyt tulajdonló EBU Európai Műsorsugárzók Szövetségéé. Hozzátette, hogy az EBU semmilyen fórumon nem kérte az ORF-et erre, az ORF döntése összhangban van a társaság más produkcióival, és nem jelentette a cenzúra egyik formáját.

Az Eurovízió helyszínén szokásos a nemzetközi politikában negatív szerepben lévő országainak képviselőit kifújolni, illetve szintén kifejezni a nemtetszést az előre borítékolható „baráti” magas pontok miatt.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top