ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Idén szabad a fújolás

A tavalyi orosz produkció végén finomítottak a közönség reakcióján

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovoix.com

A 2016-os Eurovíziót rendező svéd SVT közmédia megerősítette az Aftonbladet lapnak azt a hírt, hogy nem fognak használni hamis, előre felvett tapsot vagy ovációt azért, hogy elfedjék vele a helyszíni közönség fújolását a tévénézők elől.

Hanna Stjärne, az SVT feje azt nyilatkozta, hogy „Természetesen egy hiteles műsort szeretnénk készíteni, nem fogjuk cenzúrázni a show különböző részeit.”

A tavalyi, bécsi rendezésű Eurovízión alkalmazták ezt a lehetőséget. Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál vezetője szintén elmondta az Aftonbladetnek, hogy ez a versenyt szervező helyi közmédia, az ORF döntése volt, nem pedig a versenyt tulajdonló EBU Európai Műsorsugárzók Szövetségéé. Hozzátette, hogy az EBU semmilyen fórumon nem kérte az ORF-et erre, az ORF döntése összhangban van a társaság más produkcióival, és nem jelentette a cenzúra egyik formáját.

Az Eurovízió helyszínén szokásos a nemzetközi politikában negatív szerepben lévő országainak képviselőit kifújolni, illetve szintén kifejezni a nemtetszést az előre borítékolható „baráti” magas pontok miatt.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top