ESC Hungary

Junior 2016

Junior Eurovízió 2016: 17 résztvevő ország fog versenyezni

Tudósító: Klész Imre
Forrás: EBU sajtóközlemény

Az Eurovízió fiatal csillagainak következő generációja Málta felé veszi az irányt idén november 20-án. Valetta már második alkalommal fog Junior Eurovíziót rendezni, ami garancia arra, hogy egy igazán jó showt láthasson a közönség.

A 17 résztvevő ország között újra a mezőnyben köszönthetjük Ciprust (a versenyzőt a helyi közmédia, vagyis a CYBC delegálja), akik tavaly távol maradtak a versenytől. Szintén részt vesz Izrael (IBA), ők 2012-ben szerepeltek a versenyen. Lengyelország (TVP) nagy visszatérő lesz, több mint 10 éve nem küldtek versenyzőt a Junior versenyre. Albánia (RTVSH), Ausztrália (SBS), Bulgária (BNT), Fehéroroszország (BTRC), Grúzia (GPB), Hollandia (AVROTROS), Írország (TG4), Macedónia (MKRTV), Málta (PBS), Olaszország (RAI), Oroszország (RTR), Örményország (Örmény Köztelevízió), Szerbia (RTS) és Ukrajna (NTU) szintén résztvevője a versenynek idén is, mint ahogyan tavaly, Bulgáriában. A műsort a máltai közműsor szolgáltató PBS rendezi a Mediterrán Konferencia központban.

A legfontosabb változtatások között szerepel, hogy a 9 és 14 év közötti versenyzők most először vasárnap délután fognak fellépni a show színpadán.

A versenyzők egy részét (Albánia, Fehéroroszország, Hollandia, Oroszország, Ukrajna) már bemutattuk korábbi cikkünkben, amit frissítettünk a holland dal teljes verziójával.

Junior Eurovízió 2016: Ausztrália ismét beszáll a versenybe

Lássuk az újdonságokat egy bolgár dalpremierrel!

Bulgária Lidia Ganevát fogja küldeni a 2016-os versenyre a Magical Day (Вълшебен ден) című dallal.

Ciprus a 13 éves George Michaelideszt küldi versenybe. A daláról egyelőre nincs hír.

ciprus2016jesc

Ciprus versenyzője

Ausztráliát a 12 éves Alexa Curtis fogja képviselni. Egyelőre egy bemutatkozó videót tudunk róla mutatni.

A kétszeres győztes Grúzia most a 10 éves Mariam Mamadashvilit küldi versenybe. Néhány nap múlva megismerhetjük a dalát is.

mariam-mamadashvili-jesc

Grúzia versenyzője

Most már hivatalos: Magyarország nem vesz részt idén sem a Junior Eurovízión.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top