ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: osztrák és német előkészületek

Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.de – eurofire.me

A 2015-ös Eurovízió két nulla pontos országa Ausztria és Németország továbbra is kéz a kézben halad tovább, ugyanis mindketten ma jelentették be a 2016-os reménységeiket és mindkét ország válogatója 10 résztvevős lesz.

A tavalyi házigazda, Ausztria február 12-én rendezi nemzeti döntőjét, ahol tíz induló énekel majd a győzelemért. Kilenc nevet már a mai nap megismerhettünk.

Ők a következők:
01.- Bella Wagner – Weapons down
02. – Elly – I’ll be around (bounce)
03. – Farina Miss & Céline Roscheck – Sky is the limit
04. – Lia Weller – Runaway
05. – Lizza – Psycho
06. – Orry Jackson – Pieces in a puzzle
07. – Sankil Jones – One more sound
08. – Vincent Bueno – All we need is that love
09. – Zoë – Loin d’ici
10. –
???

A tizedik helyre az úgynevezett „wildcard” játék nyertese csatlakozhat. Decemberben írták ki a pályázatot, amire 37 lelkes énekes küldte be dalát. Az ORF összehívott egy szakmai zsűrit, akik leszűkítették az indulók létszámát, így már csak öten vannak még versenyben az utolsó döntős helyért.
Csütörtökön reggel 9 órától indul egy szavazás a hivatalos osztrák eurovíziós oldalon, ami 24 órán keresztül fog tartani.

 1. – AzRaH
 2. – David Siedl feat. Madelene & Mc Vio
 3. – Laura Kamhuber
 4. – Ola Egbowon
 5. – Sara Koell

Az a szerencsés, aki ezen a szavazáson a legtöbb „lájkot” gyűjti össze, csatlakozhat tizedikként a megmérettetéshez.

A döntő házigazdája Andi Knoll lesz majd.

 

Németországban az elmúlt pár évben az eurovízió kezdett kissé vakvágányra futni. 2010-ben még tündökölt az ország, Lena megnyerte a versenyt, 2011-ben Düsseldorf rendezett, Lena újra top 10-es lett. Őt követte 2012-ben Roman Lob, eurovíziós rajongók körében Ő is a mai napig kedvelt előadó, Bakuban 8. helyen zárt. Itt azonban véget is ért a szerencsés sorozat. Az elmúlt 3 évben egyszer sikerült 20. helytől jobbat szerezni, tavaly a nemzeti válogató is kudarcba fulladt, az eredeti győztes, akit nagy fölényben választott a közönség, élő adásban lépett vissza az eurovízión való indulástól. Májusban pedig pont nélkül zártak. Ősszel folytatódott a mélyrepülés. Az NDR belső választással Xavier Naidoo-t nevezte ki 2016-os képviselőjének, de 2 nap elteltével visszavonta a nevezést. Ezután hosszú hallgatás következett, semmi információ nem szivárgott ki a kiválasztással kapcsolatban. Ma viszont megtörték a csendet, és bejelentették azt a 10 indulót, akik igencsak nehéz feladat elé néznek. Az NDR és a német esc fanok bennük reménykedhetnek, hogy közülük valakinek sikerül megtörni a balszerencsés sorozatot:

 1. Alex Diehl: „Nur ein Lied”
 2. Avantasia: „Mystery Of A Blood Red Rose”
 3. Ella Endlich: „Adrenalin”
 4. Gregorian: „Masters Of Chant”
 5. Jamie-Lee Kriewitz: „Ghost”
 6. Joco: „Full Moon”
 7. Keøma: „Protected”
 8. Laura Pinski: „Under The Sun We Are One”
 9. Luxuslärm: „Solange Liebe in mir wohnt”
 10. Woods of Birnam: „Lift Me Up (From The Underground)”

A döntő kétórás műsora február 25-én kerül megrendezésre, a műsorvezető éppúgy, mint tavaly és tavalyelőtt, Barbara Schöneberger lesz.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top