ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: hallgasd meg a grúz dalokat

Grúzia szeret egyedi, különleges dalokat küldeni az Eurovízióra. 2016-os indulójukat, az alternatív zenét játszó Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz nevű formációt az ország hivatalos műsorsugárzója (GPB) belsőleg választotta ki, 2017-ben viszont egy nemzeti döntőn fog eldőlni, hogy ki képviselheti az országot Kijevben. A döntő pontos időpontja és formátuma egyenlőre nem ismert, csak annyit tudni, hogy január közepén rendezik meg, továbbá, hogy a zsűri és a közönség szavazata 60-40%-ban számít majd. A GPB felhívására a nevezéseket november 7-től december 7-ig lehetett elküldeni. Eredetileg 28-an jelentkeztek a válogatóra, azonban hárman visszamondták a részvételt, így végül 25 énekes maradt versenyben. A jelentkezők neveit már korábban bejelentették, de a dalok felfedésére sem kellett sokat várni:

A jelentkezők között ismerős nevekkel is találkozhatunk. Misha Sulukhia és Eter Beriashvili a 2015-ös válogató 3. és 4. helyezettje, mindketten Nina Sublattival szemben maradtak alul. Temo Sajaia 2011-ben próbált meg kijutni az Eurovízióra, de végül Eldrine utazhatott Düsseldorfba. Mariam Chackhiani a The Voice 2013, Oto Nemsadze a 2009-es Idol tehetségkutató győztese. Nutsa Buzaladze a 2014-es nemzetközi New Wave nevű dalfesztivál első helyezettje, de feltűnt a török The Voice-ban is, Hadise csapatának tagjaként. Tako Gacheciladze nevével már kétszer is találkozhattunk a nemzeti válogatón, először 2008-ban, majd 2009-ben, amikor a Stephane & 3G formáció tagjaként elnyerte a jogot az Eurovíziós részvételre, mivel daluk, a „We don’t wanna put in” első helyen végzett a nemzeti döntőben. A dal szövegét az EBU politikai töltetűnek találta, ezért felkérte az együttest a cserére, amit végül nem fogadtak el, így ebben az évben Grúzia távol maradt a versenytől. Az ország 2007 óta vesz részt az Eurovízión, legjobb helyezésüket 2010-ben és 2011-ben érték el, mindkétszer a 9. helyen végeztek, 2012-ben és 2014-ben viszont nem sikerült továbbjutniuk az elődöntőből.

Forrás: eurovisionworld. com, eurovoix.com

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top