ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: hallgasd meg a grúz dalokat

Grúzia szeret egyedi, különleges dalokat küldeni az Eurovízióra. 2016-os indulójukat, az alternatív zenét játszó Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz nevű formációt az ország hivatalos műsorsugárzója (GPB) belsőleg választotta ki, 2017-ben viszont egy nemzeti döntőn fog eldőlni, hogy ki képviselheti az országot Kijevben. A döntő pontos időpontja és formátuma egyenlőre nem ismert, csak annyit tudni, hogy január közepén rendezik meg, továbbá, hogy a zsűri és a közönség szavazata 60-40%-ban számít majd. A GPB felhívására a nevezéseket november 7-től december 7-ig lehetett elküldeni. Eredetileg 28-an jelentkeztek a válogatóra, azonban hárman visszamondták a részvételt, így végül 25 énekes maradt versenyben. A jelentkezők neveit már korábban bejelentették, de a dalok felfedésére sem kellett sokat várni:

A jelentkezők között ismerős nevekkel is találkozhatunk. Misha Sulukhia és Eter Beriashvili a 2015-ös válogató 3. és 4. helyezettje, mindketten Nina Sublattival szemben maradtak alul. Temo Sajaia 2011-ben próbált meg kijutni az Eurovízióra, de végül Eldrine utazhatott Düsseldorfba. Mariam Chackhiani a The Voice 2013, Oto Nemsadze a 2009-es Idol tehetségkutató győztese. Nutsa Buzaladze a 2014-es nemzetközi New Wave nevű dalfesztivál első helyezettje, de feltűnt a török The Voice-ban is, Hadise csapatának tagjaként. Tako Gacheciladze nevével már kétszer is találkozhattunk a nemzeti válogatón, először 2008-ban, majd 2009-ben, amikor a Stephane & 3G formáció tagjaként elnyerte a jogot az Eurovíziós részvételre, mivel daluk, a „We don’t wanna put in” első helyen végzett a nemzeti döntőben. A dal szövegét az EBU politikai töltetűnek találta, ezért felkérte az együttest a cserére, amit végül nem fogadtak el, így ebben az évben Grúzia távol maradt a versenytől. Az ország 2007 óta vesz részt az Eurovízión, legjobb helyezésüket 2010-ben és 2011-ben érték el, mindkétszer a 9. helyen végeztek, 2012-ben és 2014-ben viszont nem sikerült továbbjutniuk az elődöntőből.

Forrás: eurovisionworld. com, eurovoix.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top