ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: hírcsokor 8 országból

Ciprus és Hollandia után a héten fény derült Macedónia és Belgium képviselőjére is.

Macedóniájana-burceskaban ismét a belső kiválasztás mellett döntöttek, így az országot a 23 éves Jana Burčeska fogja képviselni Kijevben. Jana 2011-ben vált ismertté, amikor egy tehetségkutató versenyen az 5. helyen végzett, de többször láthattuk már a Skopje Fest-en is fellépni, legelőször 2012-ben, aztán 2013-ban Miki Sekulovski oldalán, majd 2015-ben ismét szólóban vett részt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén. Az Eurovíziós dalát egy későbbi időpontban teszik közzé, de annyit már tudunk róla, hogy egy modern és kellemes hangvételű szerzemény lesz. Az énekesnő szereti a zenei változatosságot, a rocktól a folkig számos stílust kipróbált már.

blanche_-_reg__simon_vanrie

Belgiumban a francia nyelvű vallon (RTBF) és a holland nyelvű flamand (VRT) tévé minden évben felváltva küld indulót a versenyre. Az RTBF a napokban fedte fel képviselőjét, aki nem más, mint a 16 éves Ellie Delvaux, azaz Blanche. Az ismeretséget a The Voice 5. szériája hozta meg számára. Az énekesnő az Eurovíziós dalát Pierre Dumoulinnal közösen írta, de a premierre még várni kell. Pierre a Roscoe nevű együttes énekese, emellett pedig nagyon tehetséges dalszerző is. Csapatával eddig kétszer vehette át az év legjobb albumáért járó díjat Belgiumban.

Litvániában december elsejéig tart a jelentkezési időszak. A 3 balti ország közül egyedül ők nem nyerték még meg a versenyt. 2016-os indulójuk, Donny Montell a 9. helyen végzett I’ve been waiting for this night című dalával Stockholmban.

Grúzia egy nemzeti válogató műsor keretein belül fogja kiválasztani indulóját. A grúz műsorsugárzó december 7-ig várja a dalok beérkezését.

Az Egyesült Királyságban 2017-ben ismét egy nemzeti döntő kerül majd megrendezésre a BBC jóvoltából. Az ország műsorszolgáltatója a részletekről később ad tájékoztatást.

Spanyolországban belsőleg fogják kiválasztani a nemzeti döntő résztvevőit, akikhez csatlakozik majd még egy fő. Őt a közönség fogja kiválasztani egy internetes szavazás során.

Németország február 9-én rendezi nemzeti döntőjét 5 tehetséges fiatal részvételével. A versenyre 2493-an jelentkeztek, a meghallgatások után a számukat 30-ra fogják redukálni. Versenydalok beérkezését is várják, melyek közül egy szakértőkből álló csoport fogja kiválogatni azokat, amiket az énekesek előadnak a műsor során. A 3 órásra tervezett show után a közönség választja majd ki az ország képviselőjét.

Svédország válogatójának 28 indulóját november 30-án jelenti be az SVT. Idén 2478 dalt küldtek be a műsorszolgáltató részére, egy kicsivel többet, mint tavaly.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top