ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Minden versenydal beérkezett!

Már csak alig 60 nap van hátra a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválig. Hétfőn és kedden tartották meg Kijevben a Delegációvezetők találkozóját, ahol megbeszéltek minden fontos dolgot az idei versennyel kapcsolatban, az akkreditációtól a közlekedésig, és mindent ami ezek között lesz! A Delegációvezetők találkozója kulcsfontosságú minden évben az eurovíziós naptárban, mert hivatalosan itt nyújtják be a résztevő országok az eurovíziós versenydalokat.

Minden résztvevő országnak van egy delegációvezetője, aki a csoportvezető is egyben, és egyben kapcsolattartó a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével. A találkozó során a delegációvezetők első kézből tájékozódtak a verseny előkészületeivel, megismerték a terveket a produkciókat felvezető kisfilmekkel (képeslapok) kapcsolatos tervekről, és az Eurovíziós hétre tervezett eseményekről.

Ezen a találkozón szokták kisorsolni a házigazda közmédia, jelen esetben Ukrajna képviselőjének rajtszámát a döntőben, ami a 22-es lesz. A legutóbbi verseny győztese, Jamala és a 2004-es első ukrán győztes, Ruslana is megjelenik majd az élő közvetítések alatt.

Pavlo Hrytsak, a 2017-es Eurovízió főproducere elmondta, hogy „A delegációk találkozóján bemutattuk a szervezőcsapatunkat és az előkészületeket is. Több mint 220 ukrán és külföldi szakember csatlakozott hozzánk az elmúlt négy hét során. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik eljöttek, hogy együtt dolgozhassunk Kijevben, a Delegációvezetők találkozója alatt.”

Az Eurovízió helyszínei

A Nemzetközi Kiállítási Központ lesz a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne.

Az Aréna mellett az Euro Club szokott lenni a legnépszerűbb hely az Eurovízió hetében. Ez az a hely, ahol a delegációk, a rajongók és a sajtó képviselői át tudják bulizni az éjszakát. A Parkovy Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz a helyszín.

Az Eurovíziós Falu a belvároson keresztül futó Khreschatyk utcán lesz. A műsoron élő koncertek, játékok és tematikus estek fognak szerepelni.

A vörös szőnyeges esemény május 7-én, vasárnap lesz a Mariyinsky palota előtti téren. Az eseményt élőben fogják közvetíteni a YouTube-on, a nyitóceremónia pedig az Euroclubban lesz.

1000 önkéntes fogja segíteni a rajongókat, újságírókat és delegációkat. Körülbelül 12000 jelentkezés érkezett az önkéntes munkára. A Kijevi Városháza városnézést fog szervezni az érdeklődők számára.

Egy rövid részlet látható a Delegációvezetők találkozójáról az eurovision.tv heti összefoglaló videójának elején.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top