ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Minden versenydal beérkezett!

Már csak alig 60 nap van hátra a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválig. Hétfőn és kedden tartották meg Kijevben a Delegációvezetők találkozóját, ahol megbeszéltek minden fontos dolgot az idei versennyel kapcsolatban, az akkreditációtól a közlekedésig, és mindent ami ezek között lesz! A Delegációvezetők találkozója kulcsfontosságú minden évben az eurovíziós naptárban, mert hivatalosan itt nyújtják be a résztevő országok az eurovíziós versenydalokat.

Minden résztvevő országnak van egy delegációvezetője, aki a csoportvezető is egyben, és egyben kapcsolattartó a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével. A találkozó során a delegációvezetők első kézből tájékozódtak a verseny előkészületeivel, megismerték a terveket a produkciókat felvezető kisfilmekkel (képeslapok) kapcsolatos tervekről, és az Eurovíziós hétre tervezett eseményekről.

Ezen a találkozón szokták kisorsolni a házigazda közmédia, jelen esetben Ukrajna képviselőjének rajtszámát a döntőben, ami a 22-es lesz. A legutóbbi verseny győztese, Jamala és a 2004-es első ukrán győztes, Ruslana is megjelenik majd az élő közvetítések alatt.

Pavlo Hrytsak, a 2017-es Eurovízió főproducere elmondta, hogy „A delegációk találkozóján bemutattuk a szervezőcsapatunkat és az előkészületeket is. Több mint 220 ukrán és külföldi szakember csatlakozott hozzánk az elmúlt négy hét során. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik eljöttek, hogy együtt dolgozhassunk Kijevben, a Delegációvezetők találkozója alatt.”

Az Eurovízió helyszínei

A Nemzetközi Kiállítási Központ lesz a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne.

Az Aréna mellett az Euro Club szokott lenni a legnépszerűbb hely az Eurovízió hetében. Ez az a hely, ahol a delegációk, a rajongók és a sajtó képviselői át tudják bulizni az éjszakát. A Parkovy Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz a helyszín.

Az Eurovíziós Falu a belvároson keresztül futó Khreschatyk utcán lesz. A műsoron élő koncertek, játékok és tematikus estek fognak szerepelni.

A vörös szőnyeges esemény május 7-én, vasárnap lesz a Mariyinsky palota előtti téren. Az eseményt élőben fogják közvetíteni a YouTube-on, a nyitóceremónia pedig az Euroclubban lesz.

1000 önkéntes fogja segíteni a rajongókat, újságírókat és delegációkat. Körülbelül 12000 jelentkezés érkezett az önkéntes munkára. A Kijevi Városháza városnézést fog szervezni az érdeklődők számára.

Egy rövid részlet látható a Delegációvezetők találkozójáról az eurovision.tv heti összefoglaló videójának elején.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top