ESC Hungary

Eurovízió 2023

Eurovízió 2023: Nem Ukrajna lesz a házigazda

Az Eurovíziós Dalfesztivál megnyerése után az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) megvizsgálta a következő verseny megrendezési lehetőségeit Ukrajna közmédiájával, az UA:PBC-vel, akik már színpadra vitték az eseményt 2005-ben és 2017-ben is.

Jól ismert tradícióvá vált, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál győztese lesz a következő évben a házigazda, mellyel különböző feltételeknek kell megfelelni, beleértve az esemény megrendezésének életképességét, illetve valamennyi érdekelt fél, ide értve a közönség biztonságát is.

Figyelembe véve a a győztes ország területén az orosz invázió óta tartó háborút, az EBU időt szakított egy teljes körű becslésre és egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, melyben segítségünkre volt mind az UA:PBC, mind pedig külső szakértők, akik kitértek a biztonsági és védelmi problémákra is.

Az Eurovíziós Dalfesztivál egyike a világ legösszetettebb televíziós produkcióinak, több száz munkatárssal és résztvevővel, az előkészületekhez 12 hónapnyi idő szükséges.

Az objektív elemzést követően, az Eurovíziós Dalfesztivált irányító Referenciacsoport nagy sajnálattal arra a következtetése jutott, hogy a jelenlegi körülmények miatt, amilyen garanciák szükségesek a házigazda közmédia részéről az Eurovíziós Dalfesztivál biztonsági és lebonyolítási kritériumainak teljesítésére, az UA:PBC részéről nem teljesíthető a következő Eurovíziós Dalfesztivál megszervezése és legyártása a verseny szabályai szerint.

Az EBU szeretné megköszönni UA:PBC-nek a szívből jövő együttműködést, az elkötelezettséget különböző forgatókönyvek létrehozásában, amióta a Kalush zenekar győzött május 14-én Torinóban. Szeretnénk kifejezni csalódottságunkat és szomorúságunkat azért, hogy a következő évi verseny nem jöhet létre Ukrajnában.

Az EBU az invázió óta számos területen támogatja az UA:PBC-t. Gondoskodunk arról, hogy ez a támogatás folytatódjon, hogy az UA:PBC fenntarthassa az ukránok számára nyújtott nélkülözhetetlen szolgáltatásait.

A döntés eredménye értelmében, a szabályoknak megfelelően, illetve a verseny folytonosságának biztosítása érdekében az EBU elkezdi a tárgyalásokat az idei évben második helyezést elérő brit BBC közmédiával, mint a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál esetleges házigazdájával.

Szándékunkkal teljesen megegyezően Ukrajna győzelme tükröződni fog a jövő évi műsorokban, ez lesz a prioritásunk a lehetséges házigazdákkal folytatott megbeszéléseink során.

(EBU sajtóközlemény)

About Author

Eurovízió 2023: Nem Ukrajna lesz a házigazda
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top