ESC Hungary

Eurovízió 2024

Eurovízió 2024: 30 év kihagyás után visszatér az 5-szörös Eurovízió győztes!

Szinte hihetetlen, hogy 40 év telt el utolsó győzelmük óta, de végre itt az ideje a visszatérésüknek: az Eurovíziót létrehozó EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége a társaság weboldalán jelentette be, hogy a régi tagjuk, az RTL Luxemburg 2024-ben versenyzőt nevez az Eurovíziós Dalfesztiválra!

Luxemburg az Eurovízió 1956-os elindulása óta egyetlen évet hagyott csak ki egészen 1993-ig. A 37 versenyük alatt 5 alkalommal győztek, ezek közül egy alkalommal, az 1972-es és 1973-as győzelmük után adták át a rendezés teljes jogát, így került a brit BBC kezelésébe az 1974-es brightoni Eurovízió (ami a legendás ABBA győzelmével zárult). De így is, a mai napig Luxemburg az egyik legsikeresebb Eurovíziós országnak számít, 5-ször sikerült elhódítani a trófeát. A luxemburgi RTL a 2024-es Eurovízió mindhárom fordulóját közvetíteni fogja kommentátorral, minden platformon. A versenydaluk kiválasztásáról 2023 júliusában fognak szolgálni információkkal. Az ország visszatérését a luxemburgi kormány ma hagyta jóvá. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének tagjaként az RTL Luxemburg (CLT-UFA) lesz felelős kiválasztani a 2024-es delegáció tagjait, beleértve a luxemburgi versenyzőt is.

(ebu.ch)

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top