ESC Hungary

Rajongunk

Eurovíziós Himnuszfesztivál az EBU 70. évfordulójára

Idén ünnepli fennállásának 70. évét az EBU, vagyis az Eurovíziós Dalfesztivál mögött álló Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége. Hogy emlékezetessé tegyék ezt a neves alkalmat, az Eurovízió himnuszaként használt, a 17. században Marc-Antoine Charpentier által megkomponált ‘Te Deum’ című zeneművét alapul véve keresik az eredeti szerzemény alapjául szolgáló egyedi, átértelmezett verzióit.

Játszd le a himnuszt kanalakkal, vagy készíts belőle rap, folk, opera, grime vagy drum ‘n’ bass számot!
Csinálhatod egyedül vagy kórusban, énekelve, helyiekkel vagy nemzetközi csapatban, minden rád van bízva. Mindenesetre az a cél, hogy légy kreatív, légy más, légy merész! Olyan nevezéseket keresnek, amik utalnak az EBU közszolgáltató univerzális értékeire, a sokszínűségre, a kiválóságra és az innovációra, vagyis nincsenek határok.

Hogy kapj egy kis inspirációt, hallgasd meg az eredetit! Jöhetnek jódlizós, havasi kürtös, vagy akár harmonikás feldolgozások is!

A GYŐZTES NYEREMÉNYE:

  • 2 főre szóló belépő a 2020-as rotterdami Eurovízióra
  • Hotelszoba a döntő estéjére, május 16-ra
  • Maximum 800 CHF vagyis 255000 forint értékű útiköltség megtérítés (beleértve két repülőjáratot Európán belül)

Noel Curran, az EBU vezérigazgatója elmondta „A közszolgálati médiaszolgáltatók dinamikus, informatív és szórakoztató tartalmai segítségével értékeket közvetítenek emberek milliói számára. A 70. évfordulónkhoz közeledve a karmesteri pálcát átadjuk a nézőinknek, akik a világ legszínesebb és leginnovatívabb emberei. Ez az évforduló hatalmas mérföldkő az EBU történelmében. Óriási technikai fejlődés szemtanúi lehettünk különböző platformok, a programming és a szolgáltatások tekintetében, és a fejlődés nem állt meg. A kreativitást fogjuk mindig a fókuszba tenni, mindig ezt fogjuk közvetíteni. Alig várjuk már hogy lássuk, milyen megoldásokkal fog előrukkolni a közönség erre a különleges zenei kihívásra.”

A pályázatokat Instagramon kell beküldeni a következő feltételekkel:

  • Maximum 60 perces lehet a videó
  • 2020.02.12-2020.04.01-ig tart a pályázat
  • A poszthoz használni kell a #EBU70contest hashtag-et, és be kell jelölni rajta az @ebu_hq profilt.
  • A pályázóknak 18 évesnél idősebbnek kell lennie.

Részletes szabályzat angolul itt!

A győztest április folyamán fogják bejelenteni.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége szervezi. Ez a világ első közműsor szolgáltatókat összefogó szervezete, 116 társaság a tagja 56 különböző országból, illetve 34 társult tagja van Ázsiából, Afrikából, Ausztráliából és Amerikából.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top