ESC Hungary

A Dal 2016

Gájer Bálint: Ne engedd, hogy a célhoz vezető úton megállítsanak!

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjú keretében. Most Gájer Bálint válaszol a feltett kérdésekre, olvassátok el!

 

Mádi Sándor: 2013-ban a The Voice tehetségkutató műsorban a második helyen végeztél. Milyen emlékeket őrzöl ebből az időszakból?

Gájer Bálint: Így visszagondolva már csak a szép emlékeket őrzöm, de elég kemény időszak volt. Nem szeretem annyira a verseny helyzeteket. Szeretek alaposan felkészülni, mielőtt a színpadra állok. Ott viszont nagyon kevés idő volt megtanulni a dalokat, sok volt az egyéb feladat, amit meg kellett oldani. Nem sírom vissza a tehetségkutatóban eltöltött perceket, de mindenképpen megérte a sok munka. Hiszen ma ennek a sikernek köszönhetem, hogy megismerhetett a nagy közönség. A műsort megelőzően is nagyon sokat énekeltem különböző színpadokon, több mint tíz zenekarban megfordultam a The Voice elött. Az igazi áttörést mégis a tehetségkutató hozta meg a karrieremben. Ezért minden percéért megérte, most is újra belevágnék.

MS: Korábban már két alkalommal is részt vettél a Dalban. Mi motivált, hogy ismét szerencsét próbálj?

Bálint: Egy előadónak nincs túl sok lehetősége bemutatni az aktuális legújabb dalát, ezért mindenképpen szerettem volna nevezni a versenybe. Ráadásul ilyen körülmények között, profi stábbal ritkán van lehetőség együtt dolgozni.

Az első bemutatkozásom az “Elmaradt pillanatok” című dalommal nagy sikert nem aratott a műsorban, hiszen az első elődöntőben kiestem. A tavalyi év sokkal sikeresebb volt, bejutottam A Dal döntőjébe. Ráadásul a középdöntőből közönségszavazattal jutottam tovább a fináléba. Fantasztikus érzés volt, nagy pillanat volt, hiszen a közönségem mellettem állt, éreztem, hogy velem vannak és a sikerem részeseivé váltak. Minden koncertemen megköszönöm a közönségnek a szavazatokat. Nélkülük nem sikerült volna, ezt soha nem felejtem el.

MS: A Group’n’Swing férfi énekese voltál öt évig, de 2015 februárjában kiváltál és szóló karrierbe kezdtél. Mi az a három mérföldkő amit megemlítenél azóta a karriered kapcsán?

Bálint: 2014 októberében jelent meg az első önálló nagylemezem “Egyszerű az élet” címmel, melyet egy teltházas (650 fő) lemezbemutató koncerten mutattam be a saját zenekarommal, táncosok közreműködésével. Ez volt az első igazi egyéni sikerem. Majd 2015-ben az első lemezemért megkaptam a Fonogram zenei díjat “Az év hazai szórakoztatózenei albuma” kategóriában. Ezzel a díjjal elismerte a szakma, hogy jó irányba haladok a saját utamon. Tavaly szólóban indultam a hazai Eurovíziós dalversenyen, a That’s how it goes című dalommal. A közönségszavazatoknak köszönhetően bejutottam a döntőbe. Két alkalommal léptem fel 2015-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon hatezer ember előtt. A Papp László Árénában Robert Davi amerikai színész, -énekes előzenekaraként bemutatkozhattam a saját zenekarommal közel négyezer fős közönség elött. Mindenezek mellett nagyon sok meghívást kaptam vidékre a legkülönbözőbb eseményekre. Nagyon boldog vagyok, hogy a saját zenei utamon egyre többen tartanak velem.

MS: Követed A Dalt? Vannak kedvenc előadóid?

Bálint: Élőben sajnos nem tudtam nézni a műsort, mert fellépéseim voltak, de visszanéztem az adást. Most egy olyan előadót emelnék ki, aki velem együtt lép majd a harmadik elődöntőben színpadra. Agárdi Szilvia “It is love” című dalát emelném ki. Rám nagy hatással van ahogy Szilvi énekli ezt a számot. Gratulálok a szerzőknek, sikerült egy gyönyörű dalt alkotni és szerencsére a legjobb kezekbe került. Freddie és a Kállay Sanders Band profizmusa is magával ragadott. Nagyon sok jó dal és előadó van ebben az évben is. Idén sem lehet a véletlenre bízni a produkciót.

MS: Ha lehetőséged lenne duettezni bármelyik A Dal résztvevővel, kivel énekelnél együtt?

Bálint: Ez egy gyors válasz lesz: Agárdi Szilvivel szívesen duetteznék.

MS: Mi a dalod üzenete?

Bálint: Az elsődleges cél a szórakoztatás, mosolyt csalni mindazok arcára, akik hallják a dalt és majd látják a produkciót. Nem egy meglepő fordulat, hogy valami pozitív dologról énekelek, vagy másokat próbálok életigenlő gondolkodásra bíztatni, eddig is volt jellemző a dalaimra. Az élet napos oldalát szeretném a közönségnek megmutatni.

Ne engedd, hogy a célhoz vezető úton megállítsanak! Elég akadály, „fekvőrendőr” – Speed Bump – kerül utunk során elénk, ami lelassít bennünket álmaink megvalósítása, egy párkapcsolat vagy éppen a munkánk végzése során. Merjünk kilépni abból, ami lefelé húz bennünket! Csináljuk azt, ami lendületet ad, ami energiával tölt fel minden nap. Ne mástól várjuk a segítséget, bennünk van a megoldás. Nekem ezt jelenti a Speed Bump!

Ez a dal mindenkinek szól, nincs korosztályhoz kötve. Szerintem minden zene megtalálja a közönségét, remélem ez a dal is. Mindenkinek szól, aki tud vele azonosulni, aki hagyja, hogy sodorja a zene.

MS: Milyen produkcióval készülsz?

Bálint: Annyit elárulok, hogy kilencen leszünk a produkcióban:

ének: Gájer Bálint / táncosok: Fischer Tamás, Hermann Bertold / billentyű: Reviczky Balázs / gitár: Dobai István / basszusgitár, vokál: Temesi Berci / dobok, vokál: Kovács Károly / tuba: Szentpáli Roland / statiszta: Tóth Olivér / koreográfus: Szabó Anikó. Egy vidám performansszal készülünk. Annyi biztos, folyamatosan mozgásban leszünk, mindig történik majd valami.

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

Bálint: Ezen még nem gondolkoztam, hiszen az első bemutatkozásig is ezer dolgot kellett és még kell is elintézni, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy elterveztem. Sok értelmes gondolat nem jutna eszembe, ha az én nevemet mondanák ki a fináléban. Első dolgom az lenne, hogy átölelném a produkcióban résztvevőket és megköszönöm nekik a munkájukat.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

Bálint: Üzenem, hogy nézzék a harmadik elődöntőt és érezzék jól magukat. Majd szavazzanak a számukra legszimpatikusabb produkcióra!

 

Köszönjük az interjút Gájer Bálintnak. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Bálint dalát, melyet az utolsó elődöntőben, ezen a héten szombaton, 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top