ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Hadise a Zéró toleranciát máshogy képzelte

A 2009-es Eurovízió 4. helyezettje, a Törökországot képviselő Hadise kiverte a biztosítékot a török hatóságoknál a Sifir Tolerans vagyis Zéró tolerancia című videoklipjével. A cenzorok pénzbüntetéssel sújtják azokat a televíziós társaságokat, amelyek bemutatják ezt a videoklipet, mert a film túlságosan erotikus.

Hadise egy modern nő, nagyszerű zenei karrierrel és sok nívós televíziós műsor házigazdája is volt már, nem hagyta szó nélkül a történteket.

Csütörtökön az Instagramon akadt ki azért, mert a hatóságok kettős mércét alkalmaznak a férfi és a női előadók között. “Erotikus tartalomra figyelmezetető jelet kaptam a videómra, pedig az nem is olyan!” írja. “Csak gondold meg: egy nő határtalan szerelme túl erotikus, és mégis a férfi előadók bemutathatnak női modelleket a videóikban és nem bélyegzik meg “felnőtt tartalomként”!

“Egy nő egyből <erotikussá> válik, ha beszél a szerelmi történetéről és reagál is rá, nem számít, hogy a férfi előadók milyen jeleneteket mutatnak be.”

Felháborítja ízlésrendőrség közbeavatkozása, a zéró tolerancia teljesen képtelen dolog. Persze elismeri, hogy nehéz harcolni azzal a diszkriminációval, ami évszázadok óta létezik. “Sajnos a mi országunkban a férfiak és a nők megkülönböztetése, a diszkrimináció még mindig erős, pedig már 2018-at írunk. Nőként ezért fogok harcolni és szabadon folytatom a munkásságomat és az életemet.”

 

Instagram.com/hadise, wiwibloggs.com)

Comments
To Top
%d bloggers like this: