ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Hadise a Zéró toleranciát máshogy képzelte

A 2009-es Eurovízió 4. helyezettje, a Törökországot képviselő Hadise kiverte a biztosítékot a török hatóságoknál a Sifir Tolerans vagyis Zéró tolerancia című videoklipjével. A cenzorok pénzbüntetéssel sújtják azokat a televíziós társaságokat, amelyek bemutatják ezt a videoklipet, mert a film túlságosan erotikus.

Hadise egy modern nő, nagyszerű zenei karrierrel és sok nívós televíziós műsor házigazdája is volt már, nem hagyta szó nélkül a történteket.

Csütörtökön az Instagramon akadt ki azért, mert a hatóságok kettős mércét alkalmaznak a férfi és a női előadók között. „Erotikus tartalomra figyelmezetető jelet kaptam a videómra, pedig az nem is olyan!” írja. „Csak gondold meg: egy nő határtalan szerelme túl erotikus, és mégis a férfi előadók bemutathatnak női modelleket a videóikban és nem bélyegzik meg „felnőtt tartalomként”!

„Egy nő egyből <erotikussá> válik, ha beszél a szerelmi történetéről és reagál is rá, nem számít, hogy a férfi előadók milyen jeleneteket mutatnak be.”

Felháborítja ízlésrendőrség közbeavatkozása, a zéró tolerancia teljesen képtelen dolog. Persze elismeri, hogy nehéz harcolni azzal a diszkriminációval, ami évszázadok óta létezik. „Sajnos a mi országunkban a férfiak és a nők megkülönböztetése, a diszkrimináció még mindig erős, pedig már 2018-at írunk. Nőként ezért fogok harcolni és szabadon folytatom a munkásságomat és az életemet.”

 

Instagram.com/hadise, wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top