ESC Hungary

Eurovízió 2020

Hallgasd meg vagy énekeld el a 2020-as izlandi nemzeti döntő dalait!

Az izlandi RÚV közmédia bemutatta a 2020-as Söngvakeppnin izlandi nemzeti döntő 10 versenydalát. Egy héttagú zsűri válogatta ki a beküldött 157 dalból a 10 legjobbat. A két elődöntőt február 8-án és február 15-én rendezik. Az elődöntőnként 5-5 résztvevőből 2-2 jut a február 29-i döntőbe. A zsűrinek joga van megmenteni egy dalt, és ötödikként bejuttatni a döntőbe. A versenyzőknek az elődöntőkben izlandi nyelven kell énekelni, a döntőre viszont szabadon választhatnak nyelvet. Így jött létre az a 32 tételből álló lejátszási lista, amiből 10 izlandi nyelvű dal, 6 angol verzió, és így (ki tudja mi volt az értelme) 16 karaoke verziós dalt töltöttek fel a Spotify-ra. Érdekesség, hogy a Netflix készít egy Eurovízióról szóló filmet Demi Lovato, Pierce Brosnan, és Rachel McAdams főszereplésével, amit részben az izlandi Húsavík városban forgattak. A Netflix úgy rákapott az Eurovízió ízére, hogy a 2020-as izlandi versenyzőt 10 millió izlandi koronával, vagyis körülbelül 24,5 millió forinttal támogatja. Egész jó helyi kampány fogásnak tűnik ha figyelembe vesszük, hogy a Söngvakeppnin legnézettebb izlandi televíziós műsor, és teljesen természetes, hogy a tévénézők 95%-a ezt a műsort nézi.

Az első elődöntő résztvevői:
Brynja Mary – Augun þín (In Your Eyes)
DIMMA – Almyrkvi
Elísabet – Elta þig (Haunting)
Ísold & Helga – Klukkan tifar (Meet Me Halfway)
Kid Isak – Ævintýri

A második elődöntő résztvevői:
Daði Freyr – Gagnamagnið (Think About Things)
Hildur Vala – Fellibylur
Iva – Oculis Videre
Matti Matt – Dreyma
Nína – Ekkó (Echo)

Hallgasd meg a dalokat!

(esctoday.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top