ESC Hungary

Eurovízió 2018

Hamarosan elkezdik bemutatni a finn dalokat

Finnország idén nem az eddig megszokott módszer szerint választja ki idei Eurovíziós előadóját és dalát. Még november 7-én bejelentették, hogy Saara Aalto fogja képviselni az észak-európai országot az 53.Eurovíziós Dalfesztiválon. Ettől függetlenül a finn nemzeti döntőt megtartják, csak kicsit másképp. Az UMK-ban 3 dal fog versenyezni Saara Aalto előadásában.

Finnország az elmúlt 3 évben egyszer sem tudott a döntőbe kerülni, így nem meglepő, hogy idén változtattak a megszokott formátumon. Nem bízzák a véletlenre. Saara Svédországba utazott, hogy a legjobb dalszerzőkkel dolgozzon együtt. Többek között Thomas G:sonnal, a Euphoria szerzőjével és a 2015-ös Heroest szerző Linnea Debbel is dolgozott. Mindkét dalszerző nagyon elismert Európa szerte. Rengeteg Eurovízión szereplő dalt írtak már. Linnea Debet magyar vonatkozásban is meg lehet említeni, Ő Wolf Kati 2015-ös Ne engedj el című versenydalának az egyik szerzője.

A dalok elkészültek, hamarosan pedig hallhatjuk is mindegyiket. Az énekesnő február 9-től minden péntek este 11 órakor nyilvánosságra hoz egy dalt. Vagyis február 23-ig megismerjük mind a három UMK-s versenydalt.

Saara Alto korábban már próbálkozott az Eurovízióra való kijutással. 2011-ben és 2016-ban is második helyen végzett a nemzeti döntőben.  2012-ben a finn Voice-ba jelentkezett, ahol egészen a döntőig menetelt. Itt szintén a második helyet szerezte meg. 2016-ban a brit X-Faktorba jelentkezett. Hatalmas népszerűséget szerzett, ami egészen a döntőig elég volt, ahol a szavazatok40,4%-át begyűjtve ugyancsak a második helyen végzett. Ezzel ez volt a negyedik verseny, ahonnan ezüstérmesként térhetett haza.

2018-tól a finn X-Faktor egyik mentora.

Az UMK-t március 3-án tartják meg, ahol tehát eldől, hogy melyik dal képviseli Finnországot a lisszaboni versenyen.

(wiwibloggs.com, esc-plus.com, mtv.fi)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top