ESC Hungary

ESC 2018

Horvátország: Franka Batelić – Crazy

Horvátország 2016-ban tért vissza a versenyre, azóta pedig nem csak mindkétszer döntőztek, de tavaly sikerült is javítani az előző évi eredményükön. Akárcsak az előző években, a HRT ismét belsőválasztással döntött Horvátország Eurovíziós képviselőjéről. A napokban a HRT véget vetett a találgatásoknak és bemutatták képviselőjüket, aki nem más mint a 25 éves Franka. A versenydal címe pedig Crazy, azaz Őrült.

A dal szövegét maga Franka írta, a zenét pedig a Horvátországban nagy tiszteletnek örvendő Branimir Mihaljevic szerezte. Branimir Mihajlevic írta Horvátország 2010-es dalát, a Lako je sve-t, amit a Femminem adott elő, de sajnos nem sikerült a döntőben is előadniuk, mivel csak a második elődöntő 13. helyét sikerült megszerezniük.

Franka nevét 2007-ben ismerte meg egész Horvátország, amikor 17 évesen megnyerte a Showtime nevű tehetségkutatót. Bár jelentek meg kislemezei, 2017-ig úgy tűnt, hogy a fiatal énekesnő elhagyta a zenei pályát, de ekkor a S tobom című dalával újra reflektorfénybe került. A dal azonnal a horvát rádiós toplisták elejére került.

Hogy sikerül-e Horvátországnak sorozatban harmadszor döntőzni, az hamarosan kiderül. Franka május 8-án, az első elődöntő második felében fogja előadni dalát.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top