ESC Hungary

Eurovízió 2018

Idén újra húsz dal versenyzik Észtország képviseletéért

Észtország 2009 óta az Eesti Laul nevű nemzeti válogató által választja ki az Eurovíziós képviselőjét. Az így kiválasztott dalok nem mindig tudtak megbirkózni az elődöntővel, az Eesti Laul eddigi győzteseinek mindössze 56%-a jutott tovább az Eurovízió elődöntőjéből. Két egymás utáni kiesés után Észtország újult erővel vág neki az Eurovíziónak. November 1-ig lehetett pályázni. A rekordszámú 258 pályázatból az észt zsűri 15 dalt választott ki, illetve további 5 dalt választottak az Eeti Laul szerkesztői, így idén újra 20 dal száll versenybe, hogy Észtországot képviselje a nemzetközi versenyen. Két elődöntőt és egy döntőt rendeznek.

Az elődöntők beosztása és időpontja:

Első elődöntő: 2018. február 10.

Vajé – Laura (Walk with me)
Iris & Agoh – Drop That Boogie
Etnopatsy – Külm
Sibyl Vane – Thousand Words
Aden Ray – Everybody’s Dressed
Tiiu x Okym x Semy – Näita oma energiat
Stig Rästa – Home
Miljardid – Pseudoprobleem
Desiree – On My Mind
Elina Netšajeva – La Forza

Második elődöntő: 2018. február 17.

Marju Länik – Täna otsuseid ei tee
Rolf Roosalu – Show a Little Love
Frankie Animal – (Cant Keep Calling) Misty
Eliis Parna & Gerli Padar – Sky
Indrek Ventmann – Tempel
Evestus – Welcome to My World
Karl Kristjan & Karl Killing feat. Wateva – Young
Metsakutsu – Koplifornia
Girls in Pearls – Spellbound
Nika – Knock Knock

A neveket szemügyre véve több korábbi Eurovíziós résztvevőt is megtalálhatunk a névsorban: Semy 2001-ben a 2XL tagjaként képviselte Észtországot az Eurovízión, amikor megszerezték az ország első és eddig egyetlen győzelmét. Gerli Padar 2007-ben képviselte Észtországot Helsinkiben, de nem sikerült döntőbe jutnia. Stig Rästa pedig 2015-ben Elina Bornnal a bécsi versenyen a hetedik helyet szerezte meg. Ismerős lehet még Iris, Rolf Roosalu, Indrek Ventman, illetve Karl Kristjan neve is, mivel korábban már mindannyian versenybe szálltak Észtország képviseletéért, azonban győzniük nem sikerült.

Elődöntőnként 5 dal jut tovább a 10 fős döntőbe. Négy dal a szakmai zsűri és a közönség szavazatainak összesítése alapján (50-50%) jut tovább, míg az ötödik dal a közönség által. A két részből álló döntőt március 3-án tartják meg. Az első körben a szakmai zsűri és a közönség szavazatainak összesítése alapján az első három dal továbbjut a második körbe, az úgynevezett szuperfináléba, ahol végül közönség egyedül választja ki a dalt, amely Észtországot fogja képviselni a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon Portugália fővárosában, Lisszabonban.

A dalok egy része az alábbi lejátszólistában hallgatható meg:

Az következő linkről pedig mindegyik dal elérhető:

https://etv.err.ee/v/a1b67e88-371d-40f7-8af5-7cf4cfcbb856

(wiwibloggs.com, esctoday.com, esc-plus.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top