ESC Hungary

Blog

Idén ünnepli 15. évfordulóját az ESC Hungary!

Biztosan tudják közületek páran, hogy idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját az ESC Hungary. És azt is lehet észrevettétek, hogy az elmúlt hetekben kicsit alacsonyabb fordulaton pörgött az eschungary.hu. Utóbbinak az volt az oka (a Melodifestivalenre várakozáson kívül), hogy rengeteg háttérmunka zajlott a színfalak mögött, ennek eredményét fogom részletezni.

Már régebb óta voltak olyan igények, hogy csináljuk profin azt, amit elkezdtünk az önkéntesekkel 2005 őszén. 2008 óta kezdtünk el használni fizetős tárhelyet az addigi ingyenes tárhely szolgáltatók után, és ekkor tértünk át a statikus html oldalakról a WordPress rendszerre. 2009-ben egy nagy nemzetközi eurovíziós weboldallal, az oikotimes.com-mal kezdtünk együtt dolgozni, ennek vége szakadt. 2009-ben és 2013-ban segédkeztünk egy-egy szakdolgozat létrejöttében. 2015-ben támogattuk a magyarországi OGAE létrejöttét, majd önálló útjára engedtük. Szinte pontosan két éve, 2018-ban beléptünk az INFE hálózatba, így a mai napig részesei vagyunk egy nemzetközi rajongói közösségnek. De volt még egy dolog, ami fel-felütötte a fejét a rendszeresen a szerkesztőségben. Hosszas unszolás, egyeztetés és bírósági viták után 2019.12.16-án jogerős végzés alapján létrejött a Magyar Eurovíziós Klub Egyesület (MEKE), mellyel az a szándékunk, hogy az eschungary.hu finanszírozását és a jövőbeli találkozókat biztos anyagi alapokra helyezzük. Még van néhány végső adminisztratív teendő az egyesület útjára engedésével kapcsolatban, de fokozatosan szeretnénk felfejleszteni az egyesületet. Számlaszámunk már van, úgyhogy ezennel elkezdjük gyűjteni a tagokat! Leghamarabb valamikor tavasszal tervezünk összehozni egy találkozót, amin az egyesület alapító tagjai dönthetnek az addig beérkező tagfelvételek véglegesítéséről. Találkozót szervezünk májusban (közös nézés), a szokásos augusztus végi, szeptember elejei játékos szavazós találkozó is meglesz, október végén vagy novemberben pedig egy jubileumi találkozót tervezünk. Az egyesület alapító tagjai már meg is kapták az értesítést az idei (és kicsit a tavalyi) tagdíj befizetéséről. Az idei évben a cikkírások, tudósítások és rajongói találkozók mellett az egyesület anyagi megerősítése a cél, próbáljuk a költségeinket (főleg banki és könyvelési díjak) alacsonyan tartani. Az eschungary.hu tárhelye viszont pénzbe kerül, így ameddig a weboldal nem tagozódik be az egyesület kötelékébe, addig idén is a PayPal adománygyűjtő rendszeren keresztül várjuk mindenki felajánlását. Lehet egy összegben is, de akár havonta is jöhet kisebb összeg, ki mit tud megengedni magának. A főoldal jobb oldalán van egy számláló, ami mutatja, hogy mekkora eredményt értünk el a cél elérése érdekében.

Idén sajnos elvesztettük a fő támogatónkat, ezért még fontosabb lesz a közösség támogatása. A 2020-as Eurovízióval kapcsolatban már volt róla szó, hogy egy kisebb delegációt szándékozunk küldeni Rotterdamba, mivel Magyarország nem vesz részt a következő dalfesztiválon. Igaz sokakat összezavar, de ennek ellenére mégis meg lesz tartva A Dal idén is, pedig a műsor elvesztette eurovíziós célját. Az Eurovíziót 3 hónapja utasította el az MTVA.

Összefoglalva a legfontosabbakat:

– Egy hosszú folyamat részeként egyesületté alakul az eschungary.hu rajongói közösség

– Elindult a tagfelvétel és a tagdíjak befizetése

– Szerverre gyűjtünk pénzt idén is PayPalon keresztül 

– Kis eschungary.hu delegáció tudósít Rotterdamból

– 4 találkozót tervezünk idén


(meke, eschungary)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top