ESC Hungary

INFE

INFEVision 2018: A szavazás végeredménye

Tavaly az Egyesült Királyság győzelmével zárult az INFEVision, viszont nem éltek a rendezés lehetőségével, ezért Fehéroroszország INFE klubja vette át a rendezést.

Az INFE klubok világszerte október 7-ig jelentkezhettek a versenyre, amin egy új rekord született: 18 klub küldte el pályázatát. A játék szabályzata alapján november 10-ig kellett elküldeni a versenyre szánt dalokat. Minden klub maga dönthette el, hogy milyen módon választja ki a videóklipet.

Az eredményeket a résztvevő klubok tagjai és a nemzetközi online szavazás résztvevői együttesen határozták meg. A nemzetközi szavazatokat úgy vették figyelembe, mintha egy külön INFE klub szavazatai lennének. A házigazda Fehéroroszország technikai problémákkal szembesült, ezért az eredmények kihirdetése sajnos jelentős csúszással valósulhatott meg. Végül összesen kétezren vettek részt a szavazáson. Az online szavazást a lengyel Michael Szpak “Don’t poison your hear” című dala nyerte.

A végeredményt bemutató videó

Magyarország szavazatai

A végeredmény

Gratulálunk a győztesnek!

Magyarország először vett részt a versenyen. A nemzeti döntőben Rúzsa Magdolna – Légzés című dalát neveztük, ami a 11. helyezést érte el. A következő országok szavaztak a Légzés-re:

Örményország 5
Fehéroroszország 2
Ciprus 8
Csehország 4
Macedónia 12
Oroszország 7
Törökország 4
USA 7
Venezuela 12
Online szavazás 1

Az INFEVISION
Az INFEVision, vagyis az Eurovíziós Rajongói Klubok Nemzetközi Hálózatának videós dalversenye először 2011-ben volt megrendezve, majd 2015 és 2016 kivételével minden évben lezajlott. Minden INFE tagország előtt nyitott a lehetőség hogy benevezzen egy 5 percnél nem hosszabb és két évnél nem régebbi dallal. Az első két évben az INFE személyes tagjai választhattak szabadon egy országot és azok a dalok versenyeztek, de a hálózat ugrásszerű növekedése miatt a tagklubok előtt nyílt meg a lehetőség egy dal nevezésére.

Az Eurovíziós Rajongói Klubok Nemzetközi Hálózata (I.N.F.E)
Az INFE a két nemzetközi nonprofit eurovíziós rajongókat tömörítő közösség egyike (a másik az OGAE). Az INFE 2011-ben alakult, 10 ország klubja alapította. 7 év nermzeti és nemzetközi jelenlét után 20-ra növekedett a nemzeti klubok létszáma, és ez a szám folyamatosan növekszik. Az INFE az Eurovíziót szervező EBU és a nemzeti közmédiumok támogatását is élvezi, a klub célja terjeszteni az Eurovízió varázsát és értékeit, világszinten megosztani az Eurovízió rajongásának örömét.

Az INFE arra bátorítja a rajongói csoportokat szerte a világon, hogy mutassák meg magukat és irány a fedélzet! További részletes információt a president.infenetwork@gmail.com címen lehet kérni.

(infenetwork.net)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top