ESC Hungary

INFE

INFEVision 2018: A szavazás végeredménye

Tavaly az Egyesült Királyság győzelmével zárult az INFEVision, viszont nem éltek a rendezés lehetőségével, ezért Fehéroroszország INFE klubja vette át a rendezést.

Az INFE klubok világszerte október 7-ig jelentkezhettek a versenyre, amin egy új rekord született: 18 klub küldte el pályázatát. A játék szabályzata alapján november 10-ig kellett elküldeni a versenyre szánt dalokat. Minden klub maga dönthette el, hogy milyen módon választja ki a videóklipet.

Az eredményeket a résztvevő klubok tagjai és a nemzetközi online szavazás résztvevői együttesen határozták meg. A nemzetközi szavazatokat úgy vették figyelembe, mintha egy külön INFE klub szavazatai lennének. A házigazda Fehéroroszország technikai problémákkal szembesült, ezért az eredmények kihirdetése sajnos jelentős csúszással valósulhatott meg. Végül összesen kétezren vettek részt a szavazáson. Az online szavazást a lengyel Michael Szpak “Don’t poison your hear” című dala nyerte.

A végeredményt bemutató videó

Magyarország szavazatai

A végeredmény

Gratulálunk a győztesnek!

Magyarország először vett részt a versenyen. A nemzeti döntőben Rúzsa Magdolna – Légzés című dalát neveztük, ami a 11. helyezést érte el. A következő országok szavaztak a Légzés-re:

Örményország 5
Fehéroroszország 2
Ciprus 8
Csehország 4
Macedónia 12
Oroszország 7
Törökország 4
USA 7
Venezuela 12
Online szavazás 1

Az INFEVISION
Az INFEVision, vagyis az Eurovíziós Rajongói Klubok Nemzetközi Hálózatának videós dalversenye először 2011-ben volt megrendezve, majd 2015 és 2016 kivételével minden évben lezajlott. Minden INFE tagország előtt nyitott a lehetőség hogy benevezzen egy 5 percnél nem hosszabb és két évnél nem régebbi dallal. Az első két évben az INFE személyes tagjai választhattak szabadon egy országot és azok a dalok versenyeztek, de a hálózat ugrásszerű növekedése miatt a tagklubok előtt nyílt meg a lehetőség egy dal nevezésére.

Az Eurovíziós Rajongói Klubok Nemzetközi Hálózata (I.N.F.E)
Az INFE a két nemzetközi nonprofit eurovíziós rajongókat tömörítő közösség egyike (a másik az OGAE). Az INFE 2011-ben alakult, 10 ország klubja alapította. 7 év nermzeti és nemzetközi jelenlét után 20-ra növekedett a nemzeti klubok létszáma, és ez a szám folyamatosan növekszik. Az INFE az Eurovíziót szervező EBU és a nemzeti közmédiumok támogatását is élvezi, a klub célja terjeszteni az Eurovízió varázsát és értékeit, világszinten megosztani az Eurovízió rajongásának örömét.

Az INFE arra bátorítja a rajongói csoportokat szerte a világon, hogy mutassák meg magukat és irány a fedélzet! További részletes információt a president.infenetwork@gmail.com címen lehet kérni.

(infenetwork.net)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top