ESC Hungary

ESC 2018

Izrael: Netta Barzilai – Toy

Izrael 2015 óta választja ki Eurovíziós képviselőjét a Rising Star (HaKokhav HaBa) segítségével, eddig igen nagy sikerrel, mivel minden évben sikerült továbbjutni az elődöntőből, Nadav Guedj és a Golden Boy pedig a legjobb 10 között volt 2015-ben. Izrael így idén is megmaradt a megszokott folyamatnál.

Február 13-án tartották az izraeli Rising Star idei döntőjét, aminek győztese Netta Barzilai lett, vagyis ő képviseli Izraelt a 63. Eurovíziós Dalversenyen Lisszabonban, Portugália fővárosában. A fiatal tehetség az első perctől kezdve a műsor nagy kedvence volt, a fináléban ő kapta a zsűritől a legtöbb pontot, de a közönségnél is második lett.

A 25 éves Netta korábban különböző klubokban és esküvőkön lépett fel Tel Avivban. A különleges külsővel, hanggal és zenei ízléssel rendelkező lány már az első meghallgatás során belopta magát a tévénézők szívébe.

Netta versenydala a Toy, amelyet Doron Medalie és Stav Beger közösen írt. Doron Medalie írta korábban Nadav Guedj és Hovi Star dalát is az Eurovízióra. A fiatal énekesnő az Eurovízió első elődöntőjének első felében fog.

Comments
To Top
%d bloggers like this: