ESC Hungary

Junior 2016

Junior Eurovízió 2016: 9 ország dalát már ismerjük

Szerző: Bakkay Levente
Forrás: junioreurovision.tv

Ahogy a verseny időpontja (november 20.) egyre közeledik, a résztvevő országok is sorra jelentik be dalaikat a megmérettetésre. Legutóbbi cikkünk óta Ciprus, Ausztrália és Szerbia dalait ismerhettük meg, valamint Ukrajna és Oroszország változtatott kicsit a dalaikon. Nézzük is tehát az új szerzeményeket.
Elsőként Ciprus dalát, azaz a Dance Floort mutatták be. A dalt George Michaelides fogja előadni, a szerzők között pedig ott van az a Jonas Gladnikoff is, aki már több Eurovíziós dalt is írt korábban.

Tegnap mutatta be Szerbia versenydalát, mely az U La La címet viseli. A dalt Dunja Jeličić énekli, aki a híres Pinkove Zvezde nevű tehetségkutatóban tűnt fel, itt szerepelt például a tavalyi szerb versenyző, Lena Stamenković is.


Szintén tegnap jelent meg az ausztrál dal, melyet Alexa Curtis előadásában hallhatunk majd. A 12 éves lány nagy népszerűségnek örvend otthonában, ugyanis 2014-ben megnyerte a The Voice nevű tehetségkutató gyerek változatát (ahol a tavalyi ausztrál versenyző, Bella Paige 2. lett). A dalának címe We Are, és arról szól, hogy soha ne változz meg, mert mindenki különleges a saját módján.

Oroszországban még augusztusban tartottak nemzeti döntőt, ahol Sofia Fisenkót választották ki Zhivaya voda című dalával. Azonban nemrég változtattak kicsit a dalon, ugyanis Sofia nem egyedül, hanem 3 másik énekessel együtt fogja előadni a dalt, valamint az utolsó refrént angol nyelvűre írták át. A négyes neve a Water of Life Project lett, a dal címe pedig Water Of Life-ra módosult.

Ukrajnában közel egy hónapja volt a válogató, ahol Sofia Rol Planet Craves of Love című dala nyert. A mai nap készület egy hivatalos videoklip is a dalhoz, valamint az oroszokhoz hasonlóan az ukránoknál is a dal végén egy angol részt találhatunk, amit az eredeti változathoz képest kicsit átalakítottak.

Holnapi napon a macedón dal dalpremierje várható, a lengyelek pedig október 15-én fogják kiválasztani dalukat a versenyre.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: