ESC Hungary

Junior 2018

Junior Eurovízió 2018: majdnem teljes a mezőny

Kereken 1 hónap van hátra a Junior Eurovíziós Dalfesztiválig, már csak Írország és Lengyelország dala nem ismert. Mindkét ország november második hetére ígérte a dalának bemutatását, de a szivárogtatások lehetősége miatt akár ennél előbb is teljessé válhat a mezőny. A napokban Franciaország, Azerbajdzsán, Portugália és Macedónia osztotta meg velünk a versenydalát, ezeket fogjuk most bemutatni.

Franciaország 2004 után tér vissza a Junior Eurovízióra. Eddigi egyetlen képviselőjük, Thomas Pontier az előkelő 6. helyet szerezte meg „Si on voulait bien” című dalával, ennek ellenére a France Télévisions úgy döntött, hogy motiváció hiányában egy ideig felfüggeszti a versenyen való részvételét. Bár már korábban is lehetett hallani a visszatérésükről, a hivatalos megerősítésre 2018. májusig kellett várni. A francia közszolgálati televízió belsőleg választotta ki indulóját, a 10 éves Angélina Nava-t. Dalának címe „Jamais sans toi”, mely az univerzális barátságról szól. A kislány a tavalyi francia The Voice Kids győztese, 6 éves kora óta énekel, a zene mellett szeret táncolni és zongorázni, valamint nagy rajongója a komédiáknak.

https://www.youtube.com/watch?v=LDR9_dX4m1s

Azerbajdzsán eddig kétszer szerepelt a Junior Eurovízión, 2013-ban küldtek utoljára énekest a versenyre. Idei indulójuk, a 12 éves Fidan Huseynova belsőleg került kiválasztásra. Énekesi karrierje 2014-ben indult, azóta több nemzeti és nemzetközi versenyen vett részt, eddigi egyik legnagyobb sikere az idei olasz Junior Sanremo Dalfesztiválon elért 3. helye. A jelenleg Bakuban tanuló kislány korábban olyan ismert énekesek oldalán léphetett fel, mint Lara Fabian (ESC 1988, Luxemburg) és Elnur Huseynov (ESC 2008, 2015, Azerbajdzsán). Minszkben az „I wanna be like you” című balladát hallhatjuk majd tőle.

https://www.youtube.com/watch?v=5shqdfKh8uc

Portugália 2006-ban szerepelt először a fiatalok versenyén, eddig háromszor vettek részt a Junior Eurovízión, de mivel mindig a mezőny hátsó felében végeztek az RTP 2008 és 2016 között nem küldött énekest a megmérettetésre. Tavalyi indulójuk, Mariana „Youtuber” című dala sem bizonyult túl sikeresnek, ennek ellenére az ország idén is jelezte indulási szándékát. Mostani képviselőjük a 13 éves Rita Laranjeira a „Gosto de tudo (Já Não Gosto de Nada)” című dalt fogja előadni Minszkben, mely a tinédzserek és a közösségi média kapcsolatáról szól.

https://www.youtube.com/watch?v=TAa066pIOTc

Macedónia 2003-tól vesz részt a Junior Eurovízión, idáig csak 2012-ben és 2014-ben maradtak távol a versenytől. Eddigi legjobb helyezésük két 5. hely, viszont 2009 óta elkerüli őket a szerencse és mindig az utolsó helyek egyikén végeznek. Ezen szeretne most változtatni a 12 éves Marija Spasovska, aki fiatal kora ellenére nagy zenei tapasztalattal rendelkezik, hiszen már 4 éves kora óta énekel. Számos fesztivált megnyert már, legnagyobb sikerét a tavalyi fehérorosz Slavianski Bazaar versenyen érte el. A kislányt az MRT 10 énekes közül választotta ki, dalának címe „Doma”.

https://www.youtube.com/watch?v=UNc5iwebn80

(eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top