ESC Hungary

Junior 2019

Junior Eurovízió 2019 – Lengyelország a győztes, ismét!

Véget ért az idei Junior Eurovíziós Dalfesztivál, amelyet ismételten Lengyelország nyerte. Gratulálunk!

19 ország gyermekei vettek részt az idei megmérettetésen. A verseny 16 órakor kezdődött, a lengyelországi Gliwicében, idei mottója a Share the joy!, azaz oszd meg az örömöt, az öröm pedig mint egy papírsárkány szállt fel és alá az egész délután alatt.

A felnőtt Euróvízióhoz hasonlóan, a mai döntő is a résztvevő országok díszes és boldog befutkosásával kezdődött, a résztvevő országok ABC sorrendjében, majd a műsorvezetők ismertették a játékszabályokat, hogyan fog kialakulni az est végeredménye. A versenyt megelőzően lehetett előszavazni, bárhonnan a világról ki kellett választanunk online a legalább 3, de legfeljebb 5 kedvencünket. Az elő műsorban, a dalok elhangzása után ismét lehet az előbb említett módon szavazni. Ez fogja kitenni a szavazatok 50%-át, a többit pedig a résztvevő országok zsűriszavazatai adják hozzá.
Újdonság, hogy ebben az évben az országok saját magukra is szavazhatnak.
Nagyon kíváncsi vagyok személy szerint, hogy ebből mi fog kisülni, hány gyerek lesz kicsit csintalan és saját országát berakni a kedvencei közé…

Az est menetrendje az alábbiak szerint alakult:

Elsőként Ausztrália lépett fel Jordan Anthony képviseletében. Dalának címe: We Will Rise. Egy teljesen ESC kompatibilis, rádiós popballada, pont olyan átéléssel adja elő a dalát, mintha 25-6 éves lenne. Nem volt rossz.

 Franciaország és az országot képviselő Carla jött sorban, Bim bam toi című dala engem teljesen megvett. A dala a szerelemről szólt, de egészen játékos, ötletes módon.

Oroszország volt a harmadik: Tatyana Mezhentseva & Denberel Oorzhak A Time for Us című dalt adták elő.

 Észak-Macedóniának lehet megnőtt az étvágya az egész Eurovízióhoz, a májusi, felnőtt versenyen elért sikere után. Mila Moskov, Fire című dala elárulta nekünk, hogy Mila legfőbb ereje és szenvedélye a zene, amit meg is akar velünk osztani.

Az ötödik fellépő Spanyolország képviseletében Melani García, dalának címe: Marte. Egészen elképesztő hangi adottsággal van megáldva, nagyon szépen énekelt, nem leszek meglepődve, ha felnőtt korában híres operaénekes lesz belőle.

Grúzia és Giorgi Rostiashvili jött a sorban, a jelszó pedig: We Need Love.

A hetedik fellépő Fehéroroszország volt Liza Misnikova képviseletében. Pepelny (Ashen) c. dala az elején kicsit hamiskás volt, de a végére összerázódtak a táncos és vokalista csajokkal – srácokkal és minden jó lett.

Málta volt a nyolcadik, Eliana Gomez Blanco énekelte a We Are More című nagyívű, midtempo popdalát. Mindent tartalmazott, amit egy felnőtt versenydalnak tartalmaznia kell.

Wales jött kilencedikként: Erin Mai és a Calon yn Curo dal. Szerencsére nem akart néhány versenytársához képest felnőttre venni a szereplést és egy könnyed dalocska lett a végére, melyet jól is énekelt.

Kazahsztán idén is részt vett versenyen. Erjan Maksım nemzeti színekben pompázó öltözékben adta elő Armanyńnan qalma c. dalát. Egészen elképesztően tudott énekelni, a közönség soraiból egészen nagy ovációt kapott a dal elején és végén egyaránt.

Nem tudom kihagyni, hogy még a verseny közben írt bejegyzés közben feltegyem a kérdést: Lengyelország vajon berúgja a 11-est és Viki Gabor Superhero dala betalál, és újra Lengyelország lesz a győztes?
Meglepődnék, ha igen.

Írország volt a tizenkettedik fellépő, Anna Kearneyés és a Banshee c. dal. Ír népzenei motívumokkal tarkított dala és különleges hangja egészen kitűnt a többi dal közül. Főleg, hogy egy kis tündérnek volt beöltözve.

Ukrajna volt a tizenharmadik, Sophia Ivanko, The Spirit of Music egészen egyedi volt, nem akarta látványosan megváltani a világot, a dalnak is egészen különleges hangulata volt, talán még meg is hallgatom többször.

Hollandia jött a sorban. Matheu, Dans met jou dala is egészen bulis, a mai rádiós trendeknek megfelelő dal volt, csak egy kisgyerek adta elő. Hatalmas sikere volt, az tény.

Örményország volt a tizenhatodik:Karina Ignatyan: Colours of Your Dream. Az elején megijedtem, egészen másnak indult a dal, mint ami lett belőle. A habos-babos ruhában táncoló és éneklő kislány egész jó volt.

Amikor fél percet hallgattam és néztem Joana Almeida, Portugália képviselőjét és a Vem comigo c. dalt, el is döntöttem, meg van a győztes. Kiáll egy kislány egyedül a színpadra és elénekli, nagyon kevés időnk van megmenteni földünket…

Vagy várjunk csak!? Olaszország jött a sorban, elsőre egy törékeny, megszeppent kislány, de aztán énekelni kezdett. A dal címe: La voce della Terra.

Az utolsó előtti fellépő Albána volt. Isea Çili, Mikja ime fëmijëri című dala is egy igazi nagyívű szerzemény, igazi „díva-dal”

Szerbia volt az utolsó fellépő. Darija Vračević, Raise Your Voice dala szintén a popos, cuki kategóriába sorolható.

A dalok elhangzása után megnyílt az online szavazás, a tavalyi győztes előadta a tavalyi dalát. Ezután az idei fellépők együtt előadták az idei főcímdalt.

A szavazás lezárása után a zsűriszavazatok pontjait ismertették, az eddig megszokott módon.

A zsűrinél toronymagasan Kazahsztán nyert, Lengyelország a második és Spanyolország volt a harmadik. De most jönnek a valódi izgalmak, jöjjön a nép ereje:

A pontok ismertetése a felnőtt Eurovízióhoz hasonlóan zajlott. A zsűri szavazáson utolsó helyeket elért országok pontjait ismertették és így haladtak felfelé.

A nézőknél Lengyelország kapta a legtöbb pontot, őket követte Spanyolország és Hollandia. A matematika és a közönség eredménye alapján pedig a 12 éves Viki Gabor nyerte meg az idei Junior Eurovíziós Dalfesztivált, így ha a társrendező lengyel TVP vállalja, a jövő évi Junior Eurovíziós Dalverseny Lengyelországban marad.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlBrIoY9Hvo

Találkozunk jövőre! Reméljük, a lengyel győzelem és, hogy ismét Lengyelországban marad a Junior Eurovíziós Dalverseny, egy kicsit meghozza az MTVA kedvét arra, hogy legalább itt részt vegyünk.

https://youtu.be/TvmqnNxnuJM


A győztes sajtótájékoztatója pedig alább megtekinthető és elérhető (pár perc és kezdődik):

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top