ESC Hungary

Junior 2021

Junior Eurovízió 2021: Az eddig ismert dalok, és a hétvégi holland döntő

A december 19-i Junior Eurovízióhoz is több forgatókönyvet készítettek a verseny szervezői, ugyanúgy, mint a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválhoz, az aktuális COVID-19 helyzethez alkalmazkodva. Az A forgatókönyv egy normál rendezvény lebonyolításáról szól, mint legutóbb a 2019-es gliwicei fesztiválon. Ennek az esélye a legkisebb, egészségügyi akadályai vannak, amíg nincs meg a kellő átoltottság Franciaországban. A B verzió szerint a Junior Eurovíziót távolság tartással, higiéniai és egészségügyi szabályok meghatározásával, az összes delegáció fogadásával tartanák meg. A delegációknak egy előre elkészített, élőben felvett produkciót is le kellene adniuk arra az esetre, ha a valamelyik csapattagnak pozitív lenne a tesztje a párizsi megérkezéstől a verseny napjáig. Az idei rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválon 29875 tesztet végeztek a delegációk tagjain, ebből csak 48 volt pozitív. A közönség létszáma a helyi hatóságok szabályai szerint lenne meghatározva. Friss (1-2 napos) PCR teszthez lenne kötve a nézők helyszíni részvétele. A C forgatókönyv szerint az utazási korlátozások figyelembe vételével lenne megtartva. Azon országok delegációi, akik nem tudnak utazni, az előre felvett produkcióval versenyeznének ugyanúgy, mint az idei ausztrál Eurovízió résztvevő. A D verzió szerint minden delegáció otthon maradna. A végső döntést a hírek szerint szeptember végén fogják meghozni, de sokkal valószínűbb, hogy egy hónappal a verseny előtt, november 19-ig fogják véglegesíteni.

Ausztráliában az ABC társaság bejelentette, hogy nem küldenek versenyzőt, így a másik műsorszolgáltatón, az SBS-en múlt, akik 2015-ben és 2016-ban küldtek delegációt a Junior Eurovízióra. Ausztráliában komoly korlátozások vannak a pandémia miatt, ezért az SBS sem kockáztatja meg a részvételt.
Cipruson a CyBC közmédia menedzsmentje döntött úgy, hogy inkább nem vesznek részt a párizsi junior fesztiválon.

Olaszország a felnőtt fesztiválon aratott győzelemtől fellelkesülve részt vesz az idei junioron. November folyamán fogják bejelenteni a versenyzőjüket. Oroszországban két napja zárult a nevezés, valamikor októberben vagy novemberben fogják megtartani a nemzeti döntőt.

Németország már meg is rendezte junior nemzeti döntőjét: a Junior ESC – Wer fährt nach Paris? című műsorban három versenyző három dal közül kettőt énekelhetett el. Az első fordulóban előadót választottak, a másodikban pedig a 12 éves Pauline három dalt adott elő. A “Gut so” és a “Hausboot” kiesett, az “Imagine Us” című dal győzött. 100%-ban a közönség döntött a műsor során.

https://youtu.be/B4i99fuL5ek

Spanyolország a Voice Kids 6. évadának győztesét, a 13 éves Levi-t küldi Párizsba. Levi a tehetségkutató megnyerésével együtt lemezszerződést is kapott, az iskola mellett zenei tanulmányait is folytatja.

Hollandiában 4 dal versenyez a párizsi repülő-, vagy vonatjegyért. A döntőt most szombaton, szeptember 25-én rendezik. Két együttes és két szólista fogja megmérettetni magát. A dalokat már meg lehet hallgatni.

https://youtu.be/H9XBOwdsGoA
https://youtu.be/F0dpGk8q8Ok
https://youtu.be/8ChXeVkljOc
https://youtu.be/0Zw8ZbY1ZBs

A holland junior nemzeti döntőt 2021.09.25-én szombaton 19.20-kor kezdik, vagy a holland Junior Eurovízió YouTube csatornáján, vagy az avrotros/zapp oldalán lehet megnézni. Pontos információ később várható, de a gyorsabbak bekommentelhetik.

https://www.youtube.com/channel/UCuwdQTLBmOMn39PygFQMmBQ

https://www.zapp.nl/programmas/junior-eurovisie-songfestival

https://www.npostart.nl/live/npo-zapp

(escxtra.com)

Junior Eurovízió 2021: Az eddig ismert dalok, és a hétvégi holland döntő
Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: