ESC Hungary

Junior 2021

Junior Eurovízió 2021: Az eddig ismert dalok, és a hétvégi holland döntő

A december 19-i Junior Eurovízióhoz is több forgatókönyvet készítettek a verseny szervezői, ugyanúgy, mint a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválhoz, az aktuális COVID-19 helyzethez alkalmazkodva. Az A forgatókönyv egy normál rendezvény lebonyolításáról szól, mint legutóbb a 2019-es gliwicei fesztiválon. Ennek az esélye a legkisebb, egészségügyi akadályai vannak, amíg nincs meg a kellő átoltottság Franciaországban. A B verzió szerint a Junior Eurovíziót távolság tartással, higiéniai és egészségügyi szabályok meghatározásával, az összes delegáció fogadásával tartanák meg. A delegációknak egy előre elkészített, élőben felvett produkciót is le kellene adniuk arra az esetre, ha a valamelyik csapattagnak pozitív lenne a tesztje a párizsi megérkezéstől a verseny napjáig. Az idei rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválon 29875 tesztet végeztek a delegációk tagjain, ebből csak 48 volt pozitív. A közönség létszáma a helyi hatóságok szabályai szerint lenne meghatározva. Friss (1-2 napos) PCR teszthez lenne kötve a nézők helyszíni részvétele. A C forgatókönyv szerint az utazási korlátozások figyelembe vételével lenne megtartva. Azon országok delegációi, akik nem tudnak utazni, az előre felvett produkcióval versenyeznének ugyanúgy, mint az idei ausztrál Eurovízió résztvevő. A D verzió szerint minden delegáció otthon maradna. A végső döntést a hírek szerint szeptember végén fogják meghozni, de sokkal valószínűbb, hogy egy hónappal a verseny előtt, november 19-ig fogják véglegesíteni.

Ausztráliában az ABC társaság bejelentette, hogy nem küldenek versenyzőt, így a másik műsorszolgáltatón, az SBS-en múlt, akik 2015-ben és 2016-ban küldtek delegációt a Junior Eurovízióra. Ausztráliában komoly korlátozások vannak a pandémia miatt, ezért az SBS sem kockáztatja meg a részvételt.
Cipruson a CyBC közmédia menedzsmentje döntött úgy, hogy inkább nem vesznek részt a párizsi junior fesztiválon.

Olaszország a felnőtt fesztiválon aratott győzelemtől fellelkesülve részt vesz az idei junioron. November folyamán fogják bejelenteni a versenyzőjüket. Oroszországban két napja zárult a nevezés, valamikor októberben vagy novemberben fogják megtartani a nemzeti döntőt.

Németország már meg is rendezte junior nemzeti döntőjét: a Junior ESC – Wer fährt nach Paris? című műsorban három versenyző három dal közül kettőt énekelhetett el. Az első fordulóban előadót választottak, a másodikban pedig a 12 éves Pauline három dalt adott elő. A „Gut so” és a „Hausboot” kiesett, az „Imagine Us” című dal győzött. 100%-ban a közönség döntött a műsor során.

https://youtu.be/B4i99fuL5ek

Spanyolország a Voice Kids 6. évadának győztesét, a 13 éves Levi-t küldi Párizsba. Levi a tehetségkutató megnyerésével együtt lemezszerződést is kapott, az iskola mellett zenei tanulmányait is folytatja.

Hollandiában 4 dal versenyez a párizsi repülő-, vagy vonatjegyért. A döntőt most szombaton, szeptember 25-én rendezik. Két együttes és két szólista fogja megmérettetni magát. A dalokat már meg lehet hallgatni.

https://youtu.be/H9XBOwdsGoA
https://youtu.be/F0dpGk8q8Ok
https://youtu.be/8ChXeVkljOc
https://youtu.be/0Zw8ZbY1ZBs

A holland junior nemzeti döntőt 2021.09.25-én szombaton 19.20-kor kezdik, vagy a holland Junior Eurovízió YouTube csatornáján, vagy az avrotros/zapp oldalán lehet megnézni. Pontos információ később várható, de a gyorsabbak bekommentelhetik.

https://www.youtube.com/channel/UCuwdQTLBmOMn39PygFQMmBQ

https://www.zapp.nl/programmas/junior-eurovisie-songfestival

https://www.npostart.nl/live/npo-zapp

(escxtra.com)

About Author

Junior Eurovízió 2021: Az eddig ismert dalok, és a hétvégi holland döntő
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top