ESC Hungary

Junior 2022

Junior Eurovízió 2022: Franciaország és Grúzia

Közel egy éve, hogy Maléna hatalmas sikerrel megnyerte a 2021-es Junior Eurovíziós Dalfesztivált, és ezt követően pedig Örményország a jogot is, hogy megrendezze a következő versenyt. Az idei, aminek az örmény főváros, Jereván ad otthont fontos dátum a verseny történetének, hiszen ez lesz megszakítások nélkül a 20. Junior Eurovíziós Dalfesztivál. Az évek során a győzteseket tekintve a legeredményesebb ország az Grúzia, akik összesen 3 alkalommal vihették haza a trófeát, amiért idén is keményen harcba fognak szállni.

Grúzia, mint fentebb írtam is, eddig 3 alkalommal tudott győzedelmeskedni. 2016, 2011 és 2008-ban. Az idei évben a Ranina című gyermek tehetségkutató műsor segítségével választották ki indulójukat, aki így Mariam Bigvava lett és az I Believe című dala. Mariam a grúz fővárosban, Tbilisziben él családjával, Shako nevű papagájával és Maze nevű kutyájával. 7 éves kora óta énekel és egyszer szeretne nagy énekes lenni. Az éneklés mellett focizik és rengeteg Billie Eilisht hallgat. Az I Believe nagyon fontos üzenetet foglal össze, ami nem más, mint a béke. Ezt csodásan tükrözi a dal szövege is: „Hamarosan mind együtt, békét remélve egy házban leszünk”. Maga a dal nagyon érdekesen, de rettentő minőséggel van felvértezve. Keveredik benne a modern, a régi, a rock és ezzel egy igazán különleges és csodálatos egyveleget alkot. Mariam 12 éves létére felnőtteket meghazudtoló módon tudja a hangját kezelni, ami csak még érettebbé teszi magát a dalt. Én Őt az idei év egyik potenciális győztesének tartom. Remélem, hogy az élő és a színpad is igazodni fog a minőséghez.

https://www.youtube.com/watch?v=Mh7ThOnQObY

Franciaország nem is olyan rég, 2020-ban tudott győzni. Valentina a J’imagine című dalával vette le Európát a lábáról. Az ide évben a 13 éves Lissandrora esett a választás, hogy képviselje országát a dalfesztiválon. Lissandro egy kisvárosból származik, az észak francia Moselle városából. Családjához tartozik a nyula, Calinou és a kutyája Roxy. Kedvenc műfaja a rock és a pop műfajok, kedvelt előadói között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Elvis Presley vagy Bruno Mars. Dalának címe az Oh Maman! A dal üzenete maga a kitartás, az önképzavarok megszűntetése a fő cél. Legfőbb üzenete, hogy fogadjuk el magunkat, olyannak, amilyenek vagyunk bármit is gondolnak mások. „Egy kis varázslat és minden lehetségessé válik, megérintem a végtelent és legyőzhetetlenné válok”. A dalban leginkább a pop és a rock ötvöződik, de számomra egy kicsit swing hatást is kelt. Szerintem idén is egy nagyon jó dallal érkeztek a versenyre a franciák, ami minőségi, nem túl felnőttes és értékkel bír. Ugyan én nem várom a dobogóra, de szerintem a top 10-ben végezhetnek előkelő helyen.

https://www.youtube.com/watch?v=v7RiOk-JTq8

(junioreurovision.tv)

About Author

Junior Eurovízió 2022: Franciaország és Grúzia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top