ESC Hungary

Junior 2022

Junior Eurovízió 2022: Franciaország és Grúzia

Közel egy éve, hogy Maléna hatalmas sikerrel megnyerte a 2021-es Junior Eurovíziós Dalfesztivált, és ezt követően pedig Örményország a jogot is, hogy megrendezze a következő versenyt. Az idei, aminek az örmény főváros, Jereván ad otthont fontos dátum a verseny történetének, hiszen ez lesz megszakítások nélkül a 20. Junior Eurovíziós Dalfesztivál. Az évek során a győzteseket tekintve a legeredményesebb ország az Grúzia, akik összesen 3 alkalommal vihették haza a trófeát, amiért idén is keményen harcba fognak szállni.

Grúzia, mint fentebb írtam is, eddig 3 alkalommal tudott győzedelmeskedni. 2016, 2011 és 2008-ban. Az idei évben a Ranina című gyermek tehetségkutató műsor segítségével választották ki indulójukat, aki így Mariam Bigvava lett és az I Believe című dala. Mariam a grúz fővárosban, Tbilisziben él családjával, Shako nevű papagájával és Maze nevű kutyájával. 7 éves kora óta énekel és egyszer szeretne nagy énekes lenni. Az éneklés mellett focizik és rengeteg Billie Eilisht hallgat. Az I Believe nagyon fontos üzenetet foglal össze, ami nem más, mint a béke. Ezt csodásan tükrözi a dal szövege is: „Hamarosan mind együtt, békét remélve egy házban leszünk”. Maga a dal nagyon érdekesen, de rettentő minőséggel van felvértezve. Keveredik benne a modern, a régi, a rock és ezzel egy igazán különleges és csodálatos egyveleget alkot. Mariam 12 éves létére felnőtteket meghazudtoló módon tudja a hangját kezelni, ami csak még érettebbé teszi magát a dalt. Én Őt az idei év egyik potenciális győztesének tartom. Remélem, hogy az élő és a színpad is igazodni fog a minőséghez.

https://www.youtube.com/watch?v=Mh7ThOnQObY

Franciaország nem is olyan rég, 2020-ban tudott győzni. Valentina a J’imagine című dalával vette le Európát a lábáról. Az ide évben a 13 éves Lissandrora esett a választás, hogy képviselje országát a dalfesztiválon. Lissandro egy kisvárosból származik, az észak francia Moselle városából. Családjához tartozik a nyula, Calinou és a kutyája Roxy. Kedvenc műfaja a rock és a pop műfajok, kedvelt előadói között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Elvis Presley vagy Bruno Mars. Dalának címe az Oh Maman! A dal üzenete maga a kitartás, az önképzavarok megszűntetése a fő cél. Legfőbb üzenete, hogy fogadjuk el magunkat, olyannak, amilyenek vagyunk bármit is gondolnak mások. „Egy kis varázslat és minden lehetségessé válik, megérintem a végtelent és legyőzhetetlenné válok”. A dalban leginkább a pop és a rock ötvöződik, de számomra egy kicsit swing hatást is kelt. Szerintem idén is egy nagyon jó dallal érkeztek a versenyre a franciák, ami minőségi, nem túl felnőttes és értékkel bír. Ugyan én nem várom a dobogóra, de szerintem a top 10-ben végezhetnek előkelő helyen.

https://www.youtube.com/watch?v=v7RiOk-JTq8

(junioreurovision.tv)

About Author

Junior Eurovízió 2022: Franciaország és Grúzia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top