ESC Hungary

Junior 2023

Junior Eurovízió 2023: Ismerd meg a versenyzőket és szavazz a dalaikra!

Hamarosan kezdetét veszi a 2023-as Junior Eurovíziós Dalfesztivál, November 26-án vasárnap délután 16:00-tól Nizzából, a Palais Nikaïa-ból közvetíti a Junior Eurovízió YouTube csatornája az eseményt azokban az országokban, akik nem neveztek versenyzőt. Magyarországról is a YouTube-on lehet élőben követni az eseményeket. A fesztiválról egy rövid összefoglalót a korábbi cikkünkben lehet olvasni.

16 ország közmédiája nevezett 9 és 14 év közötti fiatal tehetségeket az idei 21. fesztiválra. Az összes dalt nyilvánosságra hozták, ismerjük meg a versenyzőket egy kicsit közelebbről, a végén pedig lássuk, kik a kedvenceitek! Viszonylag kevés információ áll rendelkezésre az előadókról. Több versenyző profiljában kiemelik hogy szeretnek lógni a közösségi médián, kedvenc időtöltéseik Reels vagy TikTok videók nézése, ezeket kihagytam az ismertetőkből.

Már lehet venni jegyeket a Junior Eurovízió 2023-ra Nizzába, 15-20 EUR összegért itt: https://www.nikaia.fr/programmation/eurovision-junior

Egy rövid összefoglaló videó a versenydalokról

Albánia: Viola Gjyzeli – Bota Ime
Viola (kora ismeretlen) Olaszországban látta meg a napvilágot, szülei albánok. 7 éves korában nyerte meg élete első énekversenyét Durrës-ben, profi énekes szeretne lenni. Szeret kosarazni és ping-pongozni. 6 kutyája és egy bocija is van! A dalszövegíró az a Eriona Rushiti, aki már írt két dalt az Eurovízióra: ezek a Ktheju Tokës (Tel Aviv 2019) és a Duje (Liverpool 2023).

Egyesült Királyság: STAND UNIQU3 – Back To Life
A STAND UNIQU3 lesz az első együttes az Egyesült Királyságból a junior versenyre. Az együttes három tagja Hayla (12), Maisie (13), és Yazmin (12). Hayla catárként játszik egy focicsapatban, a Liverpool FC rajongója. Ideális nap lenne a számára csokievés, filmnézés és sok idő elöltése két bátyjával de csak akkor ha nem idegesítőek. Maisie nagy parti trükkje, hogy ki tudja csavarni a karjait. Ha csak egy dolgot ehetne az élete hátra lévő részében, az csak a chips lenne. Yazmin kedvenc helye a táncakadémia. Szeret időt tölteni a csivavájával, szokott történeteket is írni, valamint dizájner bevásárló táskákat gyűjt.

Észak-Macedónia: Tamara Grujeska – Kazi Mi, Kazi Mi Koj
Tamara (12) 5 évesen lépett fel egy gyermekfesztiválon. A strugai
Ezerski Biseri Festival-on is fellépett, elnyerte a prilepi Zvezdichki fesztivál és a belgrádi Angel Voice International 2022 nagydíját is. Tamarának van egy Leo nevű papagája, a kedvenc dala Loreen-től a Tattoo.

Észtország: ARHANNA – Hoiame Kokku
Észtország első junior eurovíziós versenyzője lesz idén ARHANNA (11), aki zeneiskolában tanul zongorázást, dalszerzést és éneket. Több nemzeti és nemzetközi versenyen szerepelt, a Tähtede Lava (Sztárszínpad) nevű televíziós tehetségkutató megnyerésével megnyerte a junior eurovíziós szereplés is. Szeret videókat készíteni, rajzolni, kézműveskedni és nagy panda gyűjtő.

Franciaország: Zoé Clauzure – Cœur
Zoé (13) tehetséges zongorista és dalszerző, rendelkezik már néhány kiadott dallal is, a The Voice Kids 2020 elődöntőse. A Logic Pro szoftverrel szerzi dalait és feldolgozásait, amiket a közösségi hálóra tölt fel. A színpadon érzi legjobban magát.

Grúzia: Anastasia & Ranina – Over The Sky
Anastasia Vasadze nyerte meg a Ranina 2023 tehetségkutató versenyt. A szervezők úgy döntöttek, hogy a másik két döntőst, Nikoloz Kharati-t és Oto Bazerashvili-t is elküldik a Junior Eurovízióra, ők Ranina név alatt fognak szerepelni. Anastasia-nak van egy csillogós trófeás vitrinje, benne a Wonderland 2018 és a Golden Muse 2021 győztes trófeáival. A Ranina tagjainak is van tehetségkutatós tapasztalata, így Grúzia háromszoros erőbedobással versenyez idén.

Hollandia: Sep & Jasmijn – Holding On To You
A holland válogató castingján derült ki, hogy Sep és Jasmijn hangszíne nagyon passzol egymáshoz, így alakult meg a duójuk. Jasmijn szerepelt a Ministars 2023 tehetségkutatóban, ahol a döntő fordulóig jutott. Szenvedélye a tánc, a hét több napján tánciskolában gyakorol. Sep szereti a zeneórákat, szeret utazni és társasági ember. Kedvenc tárgya a matematika és a zongora. Mindkettőjüknek vagy egy-egy labrador kiskutyája.

Írország: Jessica McKean – Aisling
Jessica (10) lesz Írország eddigi legfiatalabb versenyzője. 3 éves korában megnyert egy tradícionális ír táncversenyt, 5 évesen pedig anyukájával győzött a Donncha’s Two Talented televíziós showban. Jessica egy farmon él, szeret kézműveskedni, focizni, zongorázni és gimnasztikázni.

Lengyelország: Maja Krzyżewska – I Just Need A Friend
Maja (12) részt vett az idei The Voice Kids Poland tehetségkutatón, ahol Cleo (ESC 2014) csapatába került. Ezután a tehetségkutatós tapasztalatait felhasználva indult a lengyel Szansa na Sukces junior eurovíziós válogatón, amit sikeresen megnyert. A tánc mellett szereti a légtora egyik válfaját, az aerial silk-et, ami a testre tekert selyem szalagon végeztt akrobatikus elemekből áll a levegőben.

Málta: Yulan – Stronger
Yulan fellépései miat már beutazta Európát, 2020-ban a Malta’s Got Talent döntőse volt, idén a The Voice Kids Malta második helyezettje lett, idén augusztusban pedig megnyerte a Malta Junior Eurovision Song Contest-et. Yulan idén negyedik alkalommal kitartóan próbálkozott a máltai junior nemzeti döntőn. A dalszerzői gárdában az ő neve is szerepel. A zeneipari ambíciói mellett a legvégső célja hogy orvos legyen, hogy segíthessen másokon.

Németország: FIA – Ohne Worte
FIA (12) a német KiKA csatorna online szavazásának nyerteseként kapta a jogot versenyezni az idei Junior Eurovízión. A Sanghajban született fiatal tehetség testvére megszületése után a családjával Berlinbe költözött. Mindene a szereplés, sokat táncol és énekel, sőt jelnyelven is elő szokta adni dalait, melyre a kicsi húga inspirálta. Két nyuszija van.

Olaszország: Melissa & Ranya – Un Mondo Giusto
Melissa & Ranya (12, 12) duója a The Voice Kids-ből került ki. Melissa győzött, Ranya pedig a döntőig jutott. Melissa az éneklés mellett szeret dobolni és zongorázni, ezek segítik leküzdeni a pánikrohamait. Győzelme után leszerződtette a Universal Music Italia az ígéretes zenei karrier reményében. A Junior Eurovízió egy nagy álom megvalósulása számára, de nagy célja versenyezni a Sanremoi dalfesztiválon is. Ranya 5 nyelven beszél, az anyanyelvi olaszon kívül arabul, spanyolul, franciául és angolul. Apjától örökölte a zene iránti tehetségét. Ráadásul a zene a család mindennapi életének része. Habár Melissa nyerte meg a versenyt, nagyon jó barátok lettek és együtt örülnek a sikernek.

Örményország: Yan Girls – Do It My Way
A Yan Girls egy öttagú lánybanda, akiket a K-Pop inspirál. Az együttes tagjai: Nane (11), Nensi (11), Kamilla (11), Syuzana (10) és Aida (9). A 2021-es Junior Eurovízió győztes dala, a Qami Qami szerzője, Vahram Petrosyan és annak előadója, Maléna szerezte az idei dalt. A lányoknak összesen 10 hala, 3 kutyája, egy teknőse, egy hörcsöge és egy papagája van.

Portugália: Júlia Machado – Where I Belong
Júlia (12) az Egyesült államokbeli New Jersey-ben született, szülei portugálok. Idén átszelte az Atlanti Óceánt, nagyszüleihez költözött, hogy valóra válthassa az álmát és szerepeljen a The Voice Kids Portugal-ban. Idén meg is nyerte a tehetségkutatót közönségszavazással, egyben ő lett Portugália képviselője a Junior Eurovízión. Júlia az éneklés mellett nagyon szeret szörfözni, gyakran megy szörfözni az egyik leghíresebb szörf-paradicsomba, Nazaré-be.

Spanyolország: Sandra Valero – Loviu
Sandra (12) 4 éves korában kezdett el énekelni, mára énekessé, színésszé és modellé vált. Több musicalben, köztük a The Bodyguard Musical-ben és televíziós tehetségkutatókban szerepelt (Idol Kids és The Voice Kids Spain). A Junior Eurovízió előtt A Dzsungel könyvében szerepelt, ő alakította Mauglit. Habár Sandrának hívják, a szülei gyakran Terremoto-nak becézik (spanyolul földrengést jelent).

Ukrajna: Anastasia Dymyd – Kvitka
Anastasia (9) negyedikes korában sok énekversenyt megnyert már, többek között egy modern néptánc produkcióval a 2023-as Fekete-tengeri játékokon. Az éneklés mellett szeret rajzolni, táncolni, és nagy álma hogy egyszer megmássza a Hoverla helyet. Anastasia fél majdnem minden állattól, még a lepkéktől is! Igazából az akvárium halaitól nem fél egyedül.

Lejátszási lista:

(junioreurovision.tv, aussievision.net, escxtra.com, esc-plus.com,)

Ki nyerje a Junior Eurovízió 2023-at? Jelölj meg 4 dalt!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top