ESC Hungary

Junior 2023

Junior Eurovízió 2023: Ismerd meg a versenyzőket és szavazz a dalaikra!

Hamarosan kezdetét veszi a 2023-as Junior Eurovíziós Dalfesztivál, November 26-án vasárnap délután 16:00-tól Nizzából, a Palais Nikaïa-ból közvetíti a Junior Eurovízió YouTube csatornája az eseményt azokban az országokban, akik nem neveztek versenyzőt. Magyarországról is a YouTube-on lehet élőben követni az eseményeket. A fesztiválról egy rövid összefoglalót a korábbi cikkünkben lehet olvasni.

16 ország közmédiája nevezett 9 és 14 év közötti fiatal tehetségeket az idei 21. fesztiválra. Az összes dalt nyilvánosságra hozták, ismerjük meg a versenyzőket egy kicsit közelebbről, a végén pedig lássuk, kik a kedvenceitek! Viszonylag kevés információ áll rendelkezésre az előadókról. Több versenyző profiljában kiemelik hogy szeretnek lógni a közösségi médián, kedvenc időtöltéseik Reels vagy TikTok videók nézése, ezeket kihagytam az ismertetőkből.

Már lehet venni jegyeket a Junior Eurovízió 2023-ra Nizzába, 15-20 EUR összegért itt: https://www.nikaia.fr/programmation/eurovision-junior

Egy rövid összefoglaló videó a versenydalokról

Albánia: Viola Gjyzeli – Bota Ime
Viola (kora ismeretlen) Olaszországban látta meg a napvilágot, szülei albánok. 7 éves korában nyerte meg élete első énekversenyét Durrës-ben, profi énekes szeretne lenni. Szeret kosarazni és ping-pongozni. 6 kutyája és egy bocija is van! A dalszövegíró az a Eriona Rushiti, aki már írt két dalt az Eurovízióra: ezek a Ktheju Tokës (Tel Aviv 2019) és a Duje (Liverpool 2023).

Egyesült Királyság: STAND UNIQU3 – Back To Life
A STAND UNIQU3 lesz az első együttes az Egyesült Királyságból a junior versenyre. Az együttes három tagja Hayla (12), Maisie (13), és Yazmin (12). Hayla catárként játszik egy focicsapatban, a Liverpool FC rajongója. Ideális nap lenne a számára csokievés, filmnézés és sok idő elöltése két bátyjával de csak akkor ha nem idegesítőek. Maisie nagy parti trükkje, hogy ki tudja csavarni a karjait. Ha csak egy dolgot ehetne az élete hátra lévő részében, az csak a chips lenne. Yazmin kedvenc helye a táncakadémia. Szeret időt tölteni a csivavájával, szokott történeteket is írni, valamint dizájner bevásárló táskákat gyűjt.

Észak-Macedónia: Tamara Grujeska – Kazi Mi, Kazi Mi Koj
Tamara (12) 5 évesen lépett fel egy gyermekfesztiválon. A strugai
Ezerski Biseri Festival-on is fellépett, elnyerte a prilepi Zvezdichki fesztivál és a belgrádi Angel Voice International 2022 nagydíját is. Tamarának van egy Leo nevű papagája, a kedvenc dala Loreen-től a Tattoo.

Észtország: ARHANNA – Hoiame Kokku
Észtország első junior eurovíziós versenyzője lesz idén ARHANNA (11), aki zeneiskolában tanul zongorázást, dalszerzést és éneket. Több nemzeti és nemzetközi versenyen szerepelt, a Tähtede Lava (Sztárszínpad) nevű televíziós tehetségkutató megnyerésével megnyerte a junior eurovíziós szereplés is. Szeret videókat készíteni, rajzolni, kézműveskedni és nagy panda gyűjtő.

Franciaország: Zoé Clauzure – Cœur
Zoé (13) tehetséges zongorista és dalszerző, rendelkezik már néhány kiadott dallal is, a The Voice Kids 2020 elődöntőse. A Logic Pro szoftverrel szerzi dalait és feldolgozásait, amiket a közösségi hálóra tölt fel. A színpadon érzi legjobban magát.

Grúzia: Anastasia & Ranina – Over The Sky
Anastasia Vasadze nyerte meg a Ranina 2023 tehetségkutató versenyt. A szervezők úgy döntöttek, hogy a másik két döntőst, Nikoloz Kharati-t és Oto Bazerashvili-t is elküldik a Junior Eurovízióra, ők Ranina név alatt fognak szerepelni. Anastasia-nak van egy csillogós trófeás vitrinje, benne a Wonderland 2018 és a Golden Muse 2021 győztes trófeáival. A Ranina tagjainak is van tehetségkutatós tapasztalata, így Grúzia háromszoros erőbedobással versenyez idén.

Hollandia: Sep & Jasmijn – Holding On To You
A holland válogató castingján derült ki, hogy Sep és Jasmijn hangszíne nagyon passzol egymáshoz, így alakult meg a duójuk. Jasmijn szerepelt a Ministars 2023 tehetségkutatóban, ahol a döntő fordulóig jutott. Szenvedélye a tánc, a hét több napján tánciskolában gyakorol. Sep szereti a zeneórákat, szeret utazni és társasági ember. Kedvenc tárgya a matematika és a zongora. Mindkettőjüknek vagy egy-egy labrador kiskutyája.

Írország: Jessica McKean – Aisling
Jessica (10) lesz Írország eddigi legfiatalabb versenyzője. 3 éves korában megnyert egy tradícionális ír táncversenyt, 5 évesen pedig anyukájával győzött a Donncha’s Two Talented televíziós showban. Jessica egy farmon él, szeret kézműveskedni, focizni, zongorázni és gimnasztikázni.

Lengyelország: Maja Krzyżewska – I Just Need A Friend
Maja (12) részt vett az idei The Voice Kids Poland tehetségkutatón, ahol Cleo (ESC 2014) csapatába került. Ezután a tehetségkutatós tapasztalatait felhasználva indult a lengyel Szansa na Sukces junior eurovíziós válogatón, amit sikeresen megnyert. A tánc mellett szereti a légtora egyik válfaját, az aerial silk-et, ami a testre tekert selyem szalagon végeztt akrobatikus elemekből áll a levegőben.

Málta: Yulan – Stronger
Yulan fellépései miat már beutazta Európát, 2020-ban a Malta’s Got Talent döntőse volt, idén a The Voice Kids Malta második helyezettje lett, idén augusztusban pedig megnyerte a Malta Junior Eurovision Song Contest-et. Yulan idén negyedik alkalommal kitartóan próbálkozott a máltai junior nemzeti döntőn. A dalszerzői gárdában az ő neve is szerepel. A zeneipari ambíciói mellett a legvégső célja hogy orvos legyen, hogy segíthessen másokon.

Németország: FIA – Ohne Worte
FIA (12) a német KiKA csatorna online szavazásának nyerteseként kapta a jogot versenyezni az idei Junior Eurovízión. A Sanghajban született fiatal tehetség testvére megszületése után a családjával Berlinbe költözött. Mindene a szereplés, sokat táncol és énekel, sőt jelnyelven is elő szokta adni dalait, melyre a kicsi húga inspirálta. Két nyuszija van.

Olaszország: Melissa & Ranya – Un Mondo Giusto
Melissa & Ranya (12, 12) duója a The Voice Kids-ből került ki. Melissa győzött, Ranya pedig a döntőig jutott. Melissa az éneklés mellett szeret dobolni és zongorázni, ezek segítik leküzdeni a pánikrohamait. Győzelme után leszerződtette a Universal Music Italia az ígéretes zenei karrier reményében. A Junior Eurovízió egy nagy álom megvalósulása számára, de nagy célja versenyezni a Sanremoi dalfesztiválon is. Ranya 5 nyelven beszél, az anyanyelvi olaszon kívül arabul, spanyolul, franciául és angolul. Apjától örökölte a zene iránti tehetségét. Ráadásul a zene a család mindennapi életének része. Habár Melissa nyerte meg a versenyt, nagyon jó barátok lettek és együtt örülnek a sikernek.

Örményország: Yan Girls – Do It My Way
A Yan Girls egy öttagú lánybanda, akiket a K-Pop inspirál. Az együttes tagjai: Nane (11), Nensi (11), Kamilla (11), Syuzana (10) és Aida (9). A 2021-es Junior Eurovízió győztes dala, a Qami Qami szerzője, Vahram Petrosyan és annak előadója, Maléna szerezte az idei dalt. A lányoknak összesen 10 hala, 3 kutyája, egy teknőse, egy hörcsöge és egy papagája van.

Portugália: Júlia Machado – Where I Belong
Júlia (12) az Egyesült államokbeli New Jersey-ben született, szülei portugálok. Idén átszelte az Atlanti Óceánt, nagyszüleihez költözött, hogy valóra válthassa az álmát és szerepeljen a The Voice Kids Portugal-ban. Idén meg is nyerte a tehetségkutatót közönségszavazással, egyben ő lett Portugália képviselője a Junior Eurovízión. Júlia az éneklés mellett nagyon szeret szörfözni, gyakran megy szörfözni az egyik leghíresebb szörf-paradicsomba, Nazaré-be.

Spanyolország: Sandra Valero – Loviu
Sandra (12) 4 éves korában kezdett el énekelni, mára énekessé, színésszé és modellé vált. Több musicalben, köztük a The Bodyguard Musical-ben és televíziós tehetségkutatókban szerepelt (Idol Kids és The Voice Kids Spain). A Junior Eurovízió előtt A Dzsungel könyvében szerepelt, ő alakította Mauglit. Habár Sandrának hívják, a szülei gyakran Terremoto-nak becézik (spanyolul földrengést jelent).

Ukrajna: Anastasia Dymyd – Kvitka
Anastasia (9) negyedikes korában sok énekversenyt megnyert már, többek között egy modern néptánc produkcióval a 2023-as Fekete-tengeri játékokon. Az éneklés mellett szeret rajzolni, táncolni, és nagy álma hogy egyszer megmássza a Hoverla helyet. Anastasia fél majdnem minden állattól, még a lepkéktől is! Igazából az akvárium halaitól nem fél egyedül.

Lejátszási lista:

(junioreurovision.tv, aussievision.net, escxtra.com, esc-plus.com,)

Ki nyerje a Junior Eurovízió 2023-at? Jelölj meg 4 dalt!

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top