ESC Hungary

Interjú

Kállay-Saunders András: Még mindig célom, hogy egyszer megnyerjem az Eurovíziós Dalversenyt

Ez a hatodik alkalom, hogy Kállay-Saunders András A Dal színpadán énekel, de most egy új formációval, a The Middletonzzal. Sikerült vele kapcsolatba lépnem és kérdéseket tettem fel Neki a korábbi sikereivel, az új formációval és a visszatéréssel kapcsolatban.

2014-ben megnyerted A Dalt és nagyon szép eredményt értél el az Eurovízión, belopva ezzel magad az Eurovízió rajongóinak szívébe. Milyen hatással volt vagy van ez a karrieredre?

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szép eredményt értem el. Természetesen hatással van a karrieremre, sokan megismertek külföldön is, sokan támogatnak, szeretnek, és ez sok erőt ad ahhoz, hogy újra megpróbáljam és talán most meg is nyerhetem a versenyt.

Meg voltál elégedve az ötödik hellyel, amit a Runninggal elértél?

Tudva, hogy ez a második legjobb helyezés, amit valaha magyar induló elért, természetesen büszke voltam rá. És habár „csak” ötödik lettem, két közönségdíjat is kaptam: a Legjobb dal és a Legjobb férfi előadó díját is nekem szavazta a közönség.

Korábban többször is azt nyilatkoztad, hogy egyszer szeretnéd megnyerni az Eurovíziót. Ez még mindig így van? Mit gondolsz, képes leszel erre?

Igen, még mindig célom, hogy egyszer megnyerjem az Eurovíziós Dalversenyt. Most a The Middletonz együttesemmel és Roses című dalunkkal talán meg is van rá az esélyünk.

Háromszor indultál egyedül, majd kétszer a Kállay Saunders Banddel, most pedig a The Middletonz nevű formációval. Mesélj erről az új formációról. Mit lehet tudni róla?

A The Middletonz tavaly nyár végén alakult. Egy jam session-ön találkoztam Slashkovic-csal, együtt jammelgettünk, és a legjobb amerikai barátom éppen itt volt nálam látogatóban, ő mondta, hogy annyira jók vagyunk együtt, miért nem csinálunk egy közös együttest? Innen jött az ötlet, és mivel a barátomat Kevin Middleton-nak hívják, az együttest The Middletonz névre kereszteltük.

Idén ugye már hatodik alkalommal veszel részt A Dalban. Hat dal, hat különböző stílus. Melyik dal áll hozzád a legközelebb, melyiket érzed leginkább a Tiédnek?

Mindegyiket egyformán szeretem, mindegyik én vagyok.

Miről szól a dalotok? Mi a Roses üzenete?

Arról szól, hogy vannak kapcsolatok, melyekből jobb, ha az ember kilép és nem folytatja, mert mérgező és már semmi jót nem ad. Ugyanakkor fáj az elengedés, és az ember kérdéseket tesz fel magának, hogy miért történt így, miért nem lehetett másképp, annyira jó volt az elején. Aki ezt már átélte tudja, hogy ilyenkor az ember hangulata ingadozik napról napra. Egyik nap sír, hogy miért kellett így történnie, másik nap meg boldog, hogy túl van rajta és továbbléphet, aztán harmadik nap megint a padlón találja magát, mert hiányzik a volt szerelme. Igazi érzelmi hullámvasút. A dal megjelenése után nagyon sokan írták nekem azt, hogy köszönik a dalt, mert ők pont ezt érzik most, nagyon eltaláltuk.

Hogyan született meg a dal? Az Eurovízióra íródott?

Nem. Egyáltalán nem volt célom ezzel nevezni. Az új menedzserem beszélt rá, hogy nevezzük a Roses-t, mert annyira nagyon jó dal és ez épp elkészült a nevezési határidőig. Én egy másik dalt szerettem volna, de annyira elfoglalt voltam, hogy már nem volt időm felénekelni.

Számtalanszor bebizonyosodott, hogy nem elég egy jó dal, a körítés ugyanolyan fontos. Milyen színpadképpel készültök? Mire számíthatunk?

Igen, nagyon fontos. A színpadkép teljesen az én fejemben született meg. Megálmodtam és színpadra vittük a csapatommal. Készült egy nagyon profi vizuál, egy táncospár rózsákkal borított ruhákban, akik eltáncolják a dal hangulatát. A teljes megjelenés, a ruháink, összhangban lesz a dal mondanivalójával.

Mit vársz az idei versenytől?

Nagyon szeretnénk megnyerni és újra kijutni az Eurovízióra, Tel-Avivba. Bízom benne, hogy sikerül, mert nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk itthonról is és külföldről is.

Mit üzensz az ESC Hungary olvasóinak?

Azt, hogy nézzék a műsort és szavazzanak ránk. Nagyon fontos a támogatásuk, számítunk rájuk!

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top