ESC Hungary

Eurovízió 2017

Képek a Melodifestivalen 2017 színpadáról

Egy hét múlva elkezdődik az Eurovízió nemzeti döntőinek Forma 1-je, a több várost érintő éneklős utazó cirkusz, vagyis a svéd Melodifestivalen 2017. A versenyt rendező SVT közmédia bemutatta a hétről-hétre más városban felépítendő színpad díszletének terveit. Hatszor kell lebontani, utaztatni, majd ismét felépíteni a színpadot másfél hónap alatt. A legnagyobb távot a második és a harmadik elődöntő között teszi meg a színpad, ekkor 1185 kilométert fog utazni. Összesen 2829 kilométert fog megtenni a díszletet szállító kamionkonvoj.

A színpad ultramodern lesz végtelen lehetőségek kiaknázási lehetőségével. A színpadi fények egy óriási fókuszpontot fognak alkotni. A színpadi terveket Christer Björkman, a show producere ismertette:

A színpad közelíti az Eurovíziók fantasztikus színpadát, bár valamivel kisebb lesz. A színpad mélységi adatait ki lehet használni, és integrálva lesz a fényhatás a színpadi dizájnnal. Változatos, végtelen lehetőségeket rejt, és igazán modern lesz.

A színpad legnagyobb hosszúsága/mélysége 31 méter, a legnagyobb szélessége pedig 32 méter, szépen be lehet majd járni.

A színpadi fények lesznek idén a Melodifestivalen színpadának középpontjában, és összehasonlítva az elmúlt évekkel, az összkép magasabb minőséget fog képviselni. A ledfalakat okosabb módon lehet majd kihasználni idén, mert kisebbek és fényesebbek a képpontok, így a képek felbontása is nagyobb lesz, minden egyszerűbben és gördülékenyebben fog működni.

Viktor Brattström, a színpad vezető dizájnere elmondta, hogy átvettek néhány ötletet a 2016-os Eurovízió színpadáról.

A korábbi projektjeinkből merítettünk ötleteket, ami azt jelenti, hogy tovább akartuk nyújtani a mélység érzetét a színpadon, és nagyobb körültekintéssel akartuk használni a fényeket. Integrálni akartuk a fényeket a színpadi dizájnba, és továbbfejleszteni az egészet. Így sokkal futurisztikusabb végeredményt kaptunk. Elég sok dolgot vettünk a tavalyi eurovíziós színpadból, ami nagyon inspirálóan hatott ránk.

Az „alagút” olyan videós tartalmat megjelenítő LED felülettel rendelkezik, ami be fogja világítani az egész arénát.

A 2017-es Melodifestivalen Green Room-ját a színpad mögött egy lépcsősoron keresztül lehet majd megközelíteni, itt fogják várni a fellépők az eredményeket.

És lássuk az időpontokat!

2017.02.04: 1. elődöntő: Göteborg
2017.02.11: 2. elődöntő: Malmö
2017.02.18: 3. elődöntő: Växjö
2017.02.25: 4. elődöntő: Skellefteå
2017.03.04: Andra chansen (Vígaszági forduló): Linköping
2017.03.11: A nagy döntő: Stockholm

Forrás: svt.se, esctoday.com. Képek: (c) SVT Viktor Brattström.

Kapcsolódó cikk:

Sztárdömping a svéd Melodifestivalen 2017-ben

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top