ESC Hungary

Eurovízió 2017

Képek a Melodifestivalen 2017 színpadáról

Egy hét múlva elkezdődik az Eurovízió nemzeti döntőinek Forma 1-je, a több várost érintő éneklős utazó cirkusz, vagyis a svéd Melodifestivalen 2017. A versenyt rendező SVT közmédia bemutatta a hétről-hétre más városban felépítendő színpad díszletének terveit. Hatszor kell lebontani, utaztatni, majd ismét felépíteni a színpadot másfél hónap alatt. A legnagyobb távot a második és a harmadik elődöntő között teszi meg a színpad, ekkor 1185 kilométert fog utazni. Összesen 2829 kilométert fog megtenni a díszletet szállító kamionkonvoj.

A színpad ultramodern lesz végtelen lehetőségek kiaknázási lehetőségével. A színpadi fények egy óriási fókuszpontot fognak alkotni. A színpadi terveket Christer Björkman, a show producere ismertette:

A színpad közelíti az Eurovíziók fantasztikus színpadát, bár valamivel kisebb lesz. A színpad mélységi adatait ki lehet használni, és integrálva lesz a fényhatás a színpadi dizájnnal. Változatos, végtelen lehetőségeket rejt, és igazán modern lesz.

A színpad legnagyobb hosszúsága/mélysége 31 méter, a legnagyobb szélessége pedig 32 méter, szépen be lehet majd járni.

A színpadi fények lesznek idén a Melodifestivalen színpadának középpontjában, és összehasonlítva az elmúlt évekkel, az összkép magasabb minőséget fog képviselni. A ledfalakat okosabb módon lehet majd kihasználni idén, mert kisebbek és fényesebbek a képpontok, így a képek felbontása is nagyobb lesz, minden egyszerűbben és gördülékenyebben fog működni.

Viktor Brattström, a színpad vezető dizájnere elmondta, hogy átvettek néhány ötletet a 2016-os Eurovízió színpadáról.

A korábbi projektjeinkből merítettünk ötleteket, ami azt jelenti, hogy tovább akartuk nyújtani a mélység érzetét a színpadon, és nagyobb körültekintéssel akartuk használni a fényeket. Integrálni akartuk a fényeket a színpadi dizájnba, és továbbfejleszteni az egészet. Így sokkal futurisztikusabb végeredményt kaptunk. Elég sok dolgot vettünk a tavalyi eurovíziós színpadból, ami nagyon inspirálóan hatott ránk.

Az „alagút” olyan videós tartalmat megjelenítő LED felülettel rendelkezik, ami be fogja világítani az egész arénát.

A 2017-es Melodifestivalen Green Room-ját a színpad mögött egy lépcsősoron keresztül lehet majd megközelíteni, itt fogják várni a fellépők az eredményeket.

És lássuk az időpontokat!

2017.02.04: 1. elődöntő: Göteborg
2017.02.11: 2. elődöntő: Malmö
2017.02.18: 3. elődöntő: Växjö
2017.02.25: 4. elődöntő: Skellefteå
2017.03.04: Andra chansen (Vígaszági forduló): Linköping
2017.03.11: A nagy döntő: Stockholm

Forrás: svt.se, esctoday.com. Képek: (c) SVT Viktor Brattström.

Kapcsolódó cikk:

Sztárdömping a svéd Melodifestivalen 2017-ben

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top