ESC Hungary

Blog

Készül a 2018-as magyar „képeslap” Portugáliában

Két hete a 2018-as Eurovízión Magyarországot képviselő AWS zenekar Portugáliába utazott, hogy az eurovíziós fellépésük előtti felvezető videó, vagyis „képeslap” anyagát leforgassák a verseny szervezőivel. Mind a 43 ország versenyzőjét Portugália egy nevezetes helyszínére viszik, a verseny egyik főtámogatója, a portugáliai kereskedelmi és turisztikai minisztérium közreműködésével. Portugália a verseny történetében először rendez Eurovíziót, és ezt ki is használja az ország promóciós céljaira, hiszen milliók nézik az Eurovíziót szerte a világon és nemcsak Európában, hanem Ausztráliától Argentínáig, Kínától Új-Zélandig, az Amerikai Egyesült Államoktól Indiáig.

A Magyarországot képviselő AWS zenekar két hete utazott el Portugáliába, a szervezők a Lisszabontól 80 km-re északra található Óbidos-ba vitték el a csapatot. De voltak Lisszabonban és Caldas da Rainha-ban is, utóbbi helyen elmentek a gothic metal-t játszó Moonspell koncertjére.

https://www.instagram.com/p/BgL55LUlCjn/?hl=hu&taken-by=awsofficial

Óbidost időszámításunk előtt 700-ban kelták alapították, majd elfoglalták a rómaiak, a birodalom bukása után a vizigótok, makd a mórok foglalták el. 1148-ban I. Alfonz foglalja el a várat, innentől kezdve pedig a portugál királynők városa lett. A várat 2007-ben felvették a Portugália 7 csodája listájára.

A magyaron kívül már másik 12 versenyzőnek is leforgatták a képeslap nyersanyagát: a belga, a fehérorosz a grúz, és a holland delegációt Lisszabonba, az osztrák versenyzőt Idanha-a-Nova-ba, az azerit Reguengos de Monsarazba, a franciát Viana do Casteloba, a máltait Alter do Chãoba, a cseh versenyzőt Podence-be, a szerb delegációt pedig Vila Nova de Gaia-ba vitték el. Mind-mind nagyon emlékezetes vagy festői vidéke Portugáliának.

Az AWS (Siklósi Örs – ének, Brucker Bence – gitár, Kökényes Dániel – gitár, Schiszler Soma – basszusgitár, Veress Áron – dobok) A Dal 2018 nyerteseként képviselheti Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol május 10-én, a második elődöntőben lépnek színpadra.

(esctoday.com, adal.hu, escportugal.pt, @awsofficial)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top