ESC Hungary

Blog

Készül a 2018-as magyar „képeslap” Portugáliában

Két hete a 2018-as Eurovízión Magyarországot képviselő AWS zenekar Portugáliába utazott, hogy az eurovíziós fellépésük előtti felvezető videó, vagyis „képeslap” anyagát leforgassák a verseny szervezőivel. Mind a 43 ország versenyzőjét Portugália egy nevezetes helyszínére viszik, a verseny egyik főtámogatója, a portugáliai kereskedelmi és turisztikai minisztérium közreműködésével. Portugália a verseny történetében először rendez Eurovíziót, és ezt ki is használja az ország promóciós céljaira, hiszen milliók nézik az Eurovíziót szerte a világon és nemcsak Európában, hanem Ausztráliától Argentínáig, Kínától Új-Zélandig, az Amerikai Egyesült Államoktól Indiáig.

A Magyarországot képviselő AWS zenekar két hete utazott el Portugáliába, a szervezők a Lisszabontól 80 km-re északra található Óbidos-ba vitték el a csapatot. De voltak Lisszabonban és Caldas da Rainha-ban is, utóbbi helyen elmentek a gothic metal-t játszó Moonspell koncertjére.

https://www.instagram.com/p/BgL55LUlCjn/?hl=hu&taken-by=awsofficial

Óbidost időszámításunk előtt 700-ban kelták alapították, majd elfoglalták a rómaiak, a birodalom bukása után a vizigótok, makd a mórok foglalták el. 1148-ban I. Alfonz foglalja el a várat, innentől kezdve pedig a portugál királynők városa lett. A várat 2007-ben felvették a Portugália 7 csodája listájára.

A magyaron kívül már másik 12 versenyzőnek is leforgatták a képeslap nyersanyagát: a belga, a fehérorosz a grúz, és a holland delegációt Lisszabonba, az osztrák versenyzőt Idanha-a-Nova-ba, az azerit Reguengos de Monsarazba, a franciát Viana do Casteloba, a máltait Alter do Chãoba, a cseh versenyzőt Podence-be, a szerb delegációt pedig Vila Nova de Gaia-ba vitték el. Mind-mind nagyon emlékezetes vagy festői vidéke Portugáliának.

Az AWS (Siklósi Örs – ének, Brucker Bence – gitár, Kökényes Dániel – gitár, Schiszler Soma – basszusgitár, Veress Áron – dobok) A Dal 2018 nyerteseként képviselheti Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol május 10-én, a második elődöntőben lépnek színpadra.

(esctoday.com, adal.hu, escportugal.pt, @awsofficial)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top