ESC Hungary

Eurovízió 2021

Két forgatókönyv is van a 2021-es Eurovízió lebonyolítására

Az Eurovíziós Dalfesztivált szervező EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége részéről az EBU rendezvényekért felelős menedzsere, Nadja Burkhardt adott interjút a francia ajkú svájci RTS-nek a 2021-es Eurovízió előkészületeiről. A nyilatkozata alapján a szervezők minden eshetőséget megvizsgáltak, és az összes paraméter figyelembe vétele alapján két forgatókönyvet készítettek a jövő évi Eurovízió lebonyolításához. Mindenféleképpen meg lesz tartva az esemény 2021-ben, a fesztivál online rendezését elvetették.

  • Több szervezettel és csapattal, főleg sportegyesületekkel és az EBU tagjaival – mint például a BBC – egyeztettünk arról, hogy hogyan rendezik meg az ő saját rendezvényeiket, mik azok az elemek, amiket eddig nem vettünk figyelembe – mondta Burkhardt.

A legnagyobb problémát az utazási korlátozások okozzák, amik országról-országra és napról-napra változnak.

  • Valójában azokat a dolgokat másoljuk, amik jelenleg is történnek: egyik napról a másikra a vörös országokból kiengedik az embereket, vagy fordítva, a zöld országokba megtiltják a beutazást mert pirossá vált. Egyik nap még utazhatunk, a másik napon már nem. Az utolsó pillanatban kell megváltoztatnunk a terveket – tette hozzá.

Az első forgatókönyv szerint a pandémia véget ér, és a versenyt a megszokott módon fogják lebonyolítani. Ezzel azt feltételezik, hogy nincsenek utazási megszorítások és az Ahoy Arena annyi nézőt fog befogadni, amennyit a kezdetektől fogva terveztek, beleértve a sajtóközpontot, az Euroclubot és így tovább.

A második forgatókönyv szerint nem sikerül megszabadulni a pandémiától, és korlátozó intézkedésekkel kell megtartani a versenyt. Ebben az esetben további al-forgatókönyvek lépnek érvénybe attól függően, hogy a milyen korlátozásokat vezet be Hollandia és a többi résztvevő ország kormánya.

  • Nagyon kíváncsi vagyok különösen arra, hogy hogyan fogunk egyik forgatókönyvről a másikra váltani, mennyire lesz egyszerű az utolsó pillanatban megváltoztatni a terveket. Ez utóbbi miatt aggódik a legjobban a rendezőbizottság.

Nadja Burkhardt végül az Eurovízió új igazgatójának, Martin Österdahlnak szavaival zárta az interjút:

  • Megteszünk mindent, hogy a lehető legnormálisabb kerékvágásban rendezhessük meg a versenyt Rotterdamban!

(eurovisionfun.com)

About Author

Két forgatókönyv is van a 2021-es Eurovízió lebonyolítására
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top