ESC Hungary

Eurovízió 2020

Lengyelország: A 3. elődöntő előtt változtak a verseny szabályai

Lengyel barátaink idei Eurovíziós képviselőjük megtalálására a Szansa na sukces tehetségkutatót használják. A műsor pedig most vasárnap már a harmadik, egyben utolsó elődöntőjéhez érkezik el. Annak ellenére, hogy a műsor már 2 hete fut, a lengyel köztelevízió, a TVP néhány változtatást eszközölt a műsor szabályzatában, így a végső selejtező előtt.

Lengyel állampolgár kell legyen az előadó. Már nem kell!

Az egyik ilyen, hogy a versenyzőknek most már nem kell lengyel állampolgárnak lenniük. Ennek köze lehet ahhoz a tényhez, hogy a 2019-es cseh csapat, a Lake Malawi frontembere, Albert Černý is részt vesz az eheti fordulóban. Albert egy kis cseh faluban nőtt fel, közel a lengyel határhoz, lengyel iskolába járt és folyékonyan beszéli is a nyelvet. A szabály eltörlésével az énekes minden további akadály nélkül felléphet vasárnap.

Elődöntős továbbjutókról a zsűri egyedül dönt

A szabályzat egyértelműen kimondja, hogy az elődöntők során a zsűrinek van egyedül joga a továbbjutókat meghatározni. Ezt több kritika is érte a rajongók részéről a 2. elődöntőt követően. Néhányan úgy érzik, hogy a zsűri a lengyel The Voice verseny győztesét, Alicja Szemplińska szeretné az Eurovízión látni és ezért is kapta meg Edyta Górniak „To nie ja!” című dalát, míg a többiek sokkal régebbi örökzöldeket kaptak (Dschinghis Khan, Congratulations, Save your kisses for me).

A döntő lebonyolítás is változik

A döntőbe jutott előadók (elődöntőként 1-1) egyenként 2-2 dalt fognak előadni. Az elsőt a műsor producerei választják nekik és korábbi eurovíziós dal lesz, míg a második az a dal, amit az idei Eurovízióra szántak.

A 3. elődöntő résztvevői a Beatles dalait fogják előadni, ezt pedig február 16-án, azaz most vasárnap tartják. Az este győztese csatlakozni fog Kasia Dereń és Alicja Szemplińska kettőséhez, hogy megmérkőzzenek a február 23-i döntőben. A végső nyertest, azaz aki Lengyelországot képviseli idén Rotterdamban, a közönség és a zsűri együtt határozza meg.

Forrás: wiwibloggs.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top