ESC Hungary

Eurovízió 2020

Lengyelország: A 3. elődöntő előtt változtak a verseny szabályai

Lengyel barátaink idei Eurovíziós képviselőjük megtalálására a Szansa na sukces tehetségkutatót használják. A műsor pedig most vasárnap már a harmadik, egyben utolsó elődöntőjéhez érkezik el. Annak ellenére, hogy a műsor már 2 hete fut, a lengyel köztelevízió, a TVP néhány változtatást eszközölt a műsor szabályzatában, így a végső selejtező előtt.

Lengyel állampolgár kell legyen az előadó. Már nem kell!

Az egyik ilyen, hogy a versenyzőknek most már nem kell lengyel állampolgárnak lenniük. Ennek köze lehet ahhoz a tényhez, hogy a 2019-es cseh csapat, a Lake Malawi frontembere, Albert Černý is részt vesz az eheti fordulóban. Albert egy kis cseh faluban nőtt fel, közel a lengyel határhoz, lengyel iskolába járt és folyékonyan beszéli is a nyelvet. A szabály eltörlésével az énekes minden további akadály nélkül felléphet vasárnap.

Elődöntős továbbjutókról a zsűri egyedül dönt

A szabályzat egyértelműen kimondja, hogy az elődöntők során a zsűrinek van egyedül joga a továbbjutókat meghatározni. Ezt több kritika is érte a rajongók részéről a 2. elődöntőt követően. Néhányan úgy érzik, hogy a zsűri a lengyel The Voice verseny győztesét, Alicja Szemplińska szeretné az Eurovízión látni és ezért is kapta meg Edyta Górniak “To nie ja!” című dalát, míg a többiek sokkal régebbi örökzöldeket kaptak (Dschinghis Khan, Congratulations, Save your kisses for me).

A döntő lebonyolítás is változik

A döntőbe jutott előadók (elődöntőként 1-1) egyenként 2-2 dalt fognak előadni. Az elsőt a műsor producerei választják nekik és korábbi eurovíziós dal lesz, míg a második az a dal, amit az idei Eurovízióra szántak.

A 3. elődöntő résztvevői a Beatles dalait fogják előadni, ezt pedig február 16-án, azaz most vasárnap tartják. Az este győztese csatlakozni fog Kasia Dereń és Alicja Szemplińska kettőséhez, hogy megmérkőzzenek a február 23-i döntőben. A végső nyertest, azaz aki Lengyelországot képviseli idén Rotterdamban, a közönség és a zsűri együtt határozza meg.

Forrás: wiwibloggs.com

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: