ESC Hungary

Eurovízió 2016

Lengyelország: Lemezkiadók segítik a TVP-t?

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: escbubble.com

Lengyel források szerint a TVP (lengyel köztelevízió) több nagy lemezkiadót is megkeresett, kérésük pedig, hogy javasoljanak olyan előadókat, akik alkalmasak lennének az ország képviseletére a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon. Nem titok, hogy a Sony Music Poland Michal Szpak-ot javasolja, akinek már két, akár az Eurovízióra is elküldhető dala van, ezek a Such is life és a Color of your lifeUtóbbinak azonban a lengyel rajongók között nagyobb a támogatottsága.

A másik legnagyobb lemezkiadó cég a Universal Music, akiről bár nem tudni, hogy részt vesz-e a projektben, de ha igen akkor olyan neveket javasolnának, mint Sarsa, Monika Lewczuk vagy Natalia Nykiel, de Edyta Gorniak sem hagyható ki a felsorolásból. Edyta volt Lengyelország első Eurovíziós képviselője, 1994-ben a To nie ja című dala egészen a második helyig jutott, mely azóta is az ország legjobb eredménye.

A 2016. évi lengyel dal februárban lesz bemutatva, mind a dalt, mind pedig az előadót a TVP belső kiválasztási módszerrel fogja meghatározni.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top