ESC Hungary

Eurovízió 2016

Lengyelország: Lemezkiadók segítik a TVP-t?

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: escbubble.com

Lengyel források szerint a TVP (lengyel köztelevízió) több nagy lemezkiadót is megkeresett, kérésük pedig, hogy javasoljanak olyan előadókat, akik alkalmasak lennének az ország képviseletére a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon. Nem titok, hogy a Sony Music Poland Michal Szpak-ot javasolja, akinek már két, akár az Eurovízióra is elküldhető dala van, ezek a Such is life és a Color of your lifeUtóbbinak azonban a lengyel rajongók között nagyobb a támogatottsága.

A másik legnagyobb lemezkiadó cég a Universal Music, akiről bár nem tudni, hogy részt vesz-e a projektben, de ha igen akkor olyan neveket javasolnának, mint Sarsa, Monika Lewczuk vagy Natalia Nykiel, de Edyta Gorniak sem hagyható ki a felsorolásból. Edyta volt Lengyelország első Eurovíziós képviselője, 1994-ben a To nie ja című dala egészen a második helyig jutott, mely azóta is az ország legjobb eredménye.

A 2016. évi lengyel dal februárban lesz bemutatva, mind a dalt, mind pedig az előadót a TVP belső kiválasztási módszerrel fogja meghatározni.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top