ESC Hungary

Junior 2020

Ma délután: Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020 élő adás!

Ma délután kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének idei első versenye az Eurovízió műsorainak családjában. A pandémia miatt a versenyzők döntő többsége már előre felvette a produkciót, egyes versenyzőt nevező műsorszolgáltatók pedig összefogtak: néhány szomszédos állam versenyzői közös stúdióban léptek fel, így mégsem kellett résztvevő országonként egy-egy színpadot felhúzni. Sokan el tudtak utazni Varsóba a felvételekre november elején.

Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020
Élő közvetítés Varsóból
A produkciók többségét előre felvették, de ezen a délutánon lesz a premier
Kezdés: 2020. november 29-én 17:00-tól
Internetes közvetítés linkje: https://www.youtube.com/watch?v=XVjDr88nnrQ

A fellépési sorrend:

1 – Németország – Susan – „Stronger with You”
2 – Kazahsztán – Karakat Bashanova – „Forever”
3 – Hollandia – Unity – „Best Friends”
4 – Szerbia – Petar Aničić – „Heartbeat”
5 – Fehéroroszország – Arina Pehtereva – „Aliens”
6 – Lengyelország – Ala Tracz – „I’ll Be Standing”
7 – Grúzia – Sandra Gadelia – „You Are Not Alone”
8 – Málta – Chanel Monseigneur – „Chasing Sunsets”
9 – Oroszország – Sofia Feskova – „My New Day”
10 – Spanyolország – Soleá – „Palante”
11 – Ukrajna – Oleksandr Balabanov – „Vidkryvai (Open Up)” (Відкривай)
12 – Franciaország – Valentina – „J’imagine”

Magyarország nem vesz részt a versenyen, ennek ellenére részt vehet minden néző az online szavazáson. A szavazás már elindult, az élő show kezdetéig, vagyis 17 óráig fog tartani. Országonként lesz egy-egy öttagú zsűri is, 3 zenész és két gyermek alkotja a nemzeti zsűriket. A zsűrik szavazata és az online szavazás 50-50% mértékben lesz figyelembe véve, ennek eredményeként kapjuk meg a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020 győztesét. Minden dal elhangzása után 15 percre újra megnyílik az online szavazási lehetőség. Érdekesség, hogy idén ismét a saját országukból jelentkeznek be a pontbemondó szóvivők, erre 2012 óta nem volt példa. A másik újítás, hogy a pontbemondók csak a 12 pontot jelentik be, ezután jelennek meg a többi pontok a képernyőn.
https://vote.junioreurovision.tv

A versenyzőkön kívül fellép a tavalyi fesztivál győztese, Viki Gabor a „Superhero” című győztes dallal. A lengyel TVP meghívta a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál győztesét, Duncan Laurence-t is, akinek köszönhetően 40 év után ismét Hollandia rendezhet Eurovíziót. A közlemény szerint Duncan Laurence, Viki Gabor és a 2018-as szintén lengyel győztes, Roksana Węgiel együtt fognak fellépni. Alicja Szemplińska, a 2020-as elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál lengyel nevezettje egy táncos produkcióval fog fellépni a Junior Eurovízió színpadán. A tavalyi évhez hasonlóan a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál versenyzője, DJ Gromee készített ezúttal is egy közös dalt a 12 versenyző közreműködésével, amiből már láthattunk egy kis ízelítőt a nyitóünnepségen:

(junioreurovision.tv)

About Author

Ma délután: Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020 élő adás!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top