ESC Hungary

Junior 2020

Ma délután: Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020 élő adás!

Ma délután kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének idei első versenye az Eurovízió műsorainak családjában. A pandémia miatt a versenyzők döntő többsége már előre felvette a produkciót, egyes versenyzőt nevező műsorszolgáltatók pedig összefogtak: néhány szomszédos állam versenyzői közös stúdióban léptek fel, így mégsem kellett résztvevő országonként egy-egy színpadot felhúzni. Sokan el tudtak utazni Varsóba a felvételekre november elején.

Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020
Élő közvetítés Varsóból
A produkciók többségét előre felvették, de ezen a délutánon lesz a premier
Kezdés: 2020. november 29-én 17:00-tól
Internetes közvetítés linkje: https://www.youtube.com/watch?v=XVjDr88nnrQ

A fellépési sorrend:

1 – Németország – Susan – „Stronger with You”
2 – Kazahsztán – Karakat Bashanova – „Forever”
3 – Hollandia – Unity – „Best Friends”
4 – Szerbia – Petar Aničić – „Heartbeat”
5 – Fehéroroszország – Arina Pehtereva – „Aliens”
6 – Lengyelország – Ala Tracz – „I’ll Be Standing”
7 – Grúzia – Sandra Gadelia – „You Are Not Alone”
8 – Málta – Chanel Monseigneur – „Chasing Sunsets”
9 – Oroszország – Sofia Feskova – „My New Day”
10 – Spanyolország – Soleá – „Palante”
11 – Ukrajna – Oleksandr Balabanov – „Vidkryvai (Open Up)” (Відкривай)
12 – Franciaország – Valentina – „J’imagine”

Magyarország nem vesz részt a versenyen, ennek ellenére részt vehet minden néző az online szavazáson. A szavazás már elindult, az élő show kezdetéig, vagyis 17 óráig fog tartani. Országonként lesz egy-egy öttagú zsűri is, 3 zenész és két gyermek alkotja a nemzeti zsűriket. A zsűrik szavazata és az online szavazás 50-50% mértékben lesz figyelembe véve, ennek eredményeként kapjuk meg a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020 győztesét. Minden dal elhangzása után 15 percre újra megnyílik az online szavazási lehetőség. Érdekesség, hogy idén ismét a saját országukból jelentkeznek be a pontbemondó szóvivők, erre 2012 óta nem volt példa. A másik újítás, hogy a pontbemondók csak a 12 pontot jelentik be, ezután jelennek meg a többi pontok a képernyőn.
https://vote.junioreurovision.tv

A versenyzőkön kívül fellép a tavalyi fesztivál győztese, Viki Gabor a „Superhero” című győztes dallal. A lengyel TVP meghívta a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál győztesét, Duncan Laurence-t is, akinek köszönhetően 40 év után ismét Hollandia rendezhet Eurovíziót. A közlemény szerint Duncan Laurence, Viki Gabor és a 2018-as szintén lengyel győztes, Roksana Węgiel együtt fognak fellépni. Alicja Szemplińska, a 2020-as elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál lengyel nevezettje egy táncos produkcióval fog fellépni a Junior Eurovízió színpadán. A tavalyi évhez hasonlóan a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál versenyzője, DJ Gromee készített ezúttal is egy közös dalt a 12 versenyző közreműködésével, amiből már láthattunk egy kis ízelítőt a nyitóünnepségen:

(junioreurovision.tv)

About Author

Ma délután: Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020 élő adás!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top