ESC Hungary

Eurovízió 2021

Ma este: Eurovíziós Dalfesztivál 2021 – Finálé

Szinte hihetetlen, de a COVID-19 árnyékában (Ausztrália nem tudott elutazni, Izland a fertőzés miatt karanténból követi az eseményeket és felvételről megy a produkciója, a legutóbbi győztes Duncan a karanténból adja elő új dalát, de szerencsére nem szokásos home video lesz, hanem igazán látványos), két év várakozás után ma este valaki meg fogja nyerni a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál trófeáját! Az idei felhozatal nagyon változatos: eurovíziós dívák harca, balkán power ballada, két rockbanda párbaja, showgirl-ök, férfi tenorok, francia sanzon, szláv népi elektro-pop produkciók, melankolikus érzelmes dalok és szinte túlzóan vidám produkciók, különc együttesek és a legfontosabb: élő koncerten élő közönséggel ünnepelhetjük a COVID korszak közeli végét és a trófea leendő tulajdonosát. Legalábbis az idei fesztivál előhírnöke az új korszaknak, amikor lassan visszatérhetünk a normalitásba.

2021.05.22 szombat 21:00
Eurovíziós Dalfesztivál 2021 – élő közvetítés Rotterdamból

A YouTube közvetítés nem elérhető Ausztráliában, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Ukrajnában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Magyarországról a fenti linken korlátozás nélkül, és kommentár nélkül lehet követni az eseményeket.

A finálé résztvevői:
1 Ciprus – Elena Tsagrinou – El Diablo
2 Albánia – Anxhela Peristeri – Karma
3 Izrael – Eden Alene – Set Me Free
4 Belgium – Hooverphonic – The Wrong Place
5 Oroszország – Manizha – Russian Woman
6 Málta – Destiny – Je me casse
7 Portugália – The Black Mamba – Love Is on My Side
8 Szerbia – Hurricane – Loco Loco
9 Egyesült Királyság – James Newman – Embers
10 Görögország – Stefania – Last Dance
11 Svájc – Gjon’s Tears – Tout l’Univers
12 Izland – Daði og Gagnamagnið – 10 Years
13 Spanyolország – Blas Cantó – Voy a quedarme
14 Moldova – Natalia Gordienko – Sugar
15 Németország – Jendrik – I Don’t Feel Hate
16 Finnország – Blind Channel – Dark Side
17 Bulgária – VICTORIA – Growing Up Is Getting Old
18 Litvánia – The Roop – Discoteque
19 Ukrajna – Go_A – Shum
20 Franciaország – Barbara Pravi – Voilà
21 Azerbajdzsán – Efendi – Mata Hari
22 Norvégia – TIX – Fallen Angel
23 Hollandia – Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
24 Olaszország – Måneskin – Zitti e buoni
25 Svédország – Tusse – Voices
26 San Marino – Senhit – Adrenalina

Magyarország nem vesz részt a szavazáson, de készítettünk egy online szavazást, ahol szavazhatsz a kedvencedre, vagy megtippelheted azt a produkciót, ami megnyerheti az idei fesztivált. A kattintás után a cikk végén lesz a szavazási rész.

A műsorban több korábbi eurovíziós sztár fog nyilatkozni és belecsöppenni különböző helyzetekbe.

A Music Bind Us, vagyis a zene összeköt minket című produkció keretében a világ egyik legnépszerűbb DJ-je, Afrojack a Rotterdam jelképének számító Erasmus hídon fog fellépni, ahol Wulf fog énekelni. A produkció ezen részét fényeffektekkel és izgalmas kameraállásokkal fogják még látványosabbá tenni. A show folytatódik az Eurovízió Arénájában, ahol Glennis Grace (Eurovízió 2005) fogja átvenni a stafétát. A televíziós technikának köszönhetően – noha a címvédő Duncan Laurence nem tud élőben fellépni a hazai közönség előtt a karantén miatt, mégsem fogunk lemaradni az Arcade és az új dalának, a Stars-nak a bemutatójáról. Több korábbi Eurovíziós sztár pedig rotterdami épületek tetejéről fog visszarepíteni minket az időben. Akit bővebben érdekel a ma este tartalma, az nézze meg az élő blogot a tegnap esti zsűris főpróbáról.

Visszatérve Duncan-re, megerősítette azokat a pletykákat, hogy Tel-Avivból hazautazva eltört a trófeája. „Igen, ez megtörtént, mert lehetetlen szállítani! Magadnak kell előkészíteni egy dobozt, amiben el tudod szállítani, mert ha nyersz, az EBU azt mondja: Ez a tiéd, viszlát! Nagyon nehéz, üvegből készült, az alja nagyon kicsi és a teteje meg nagyon nagy, óvatosan kell megfogni. Az utazás napján úgy döntöttem, hogy bebugyolálom egy csomó törölközőbe amit a hotelben találtam (bocsi hotel!), és beleraktam egy táskába. Amikor letettem a táskát a földre, akkor hallottam meg a roppanást. Az EBU jól kezelte a helyzetet és megnyugtattak hogy meg lesz javítva.” A győztesnek azt üzeni, hogy ne vegyen semmit sem túl komolyan. „Ez a te pillanatod, megnyerted a versenyt, kövesd a vágyaidat és mindig a zene legyen az első. Mindig.”

A versenyzőket nagy biztonsági intézkedések alá vetik: 48 óránként COVID teszten kell átesniük. A teszteket egészségügyi dolgozók és kiképzett önkéntesek végzik. Az első opció a tesztelésre egy kilélegzéses gyorsteszt, ami egy nagyon érzékeny tesztelési forma, de 20 perc alatt elkészül az eredménye. Ezzel a beléptető kártya érvényességét meghosszabbítják újabb 48 órával. Kicsit macerás, de emberek ezrei vannak az arénában, mindenki elfogadja ezt a körülményt. Persze a kézfertőtlenítés és a távolságtartás is követelmény folyamatosan a verseny helyszínén. Az arénában a közönség számát 3500-ra csökkentették és csak helyiek jöhetnek be, de természetesen külföldiek is vannak a nézőtéren, akik épp Hollandiában élnek.

Szóval, ma este eldől, hogy ki nyeri meg a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált! Nagyon jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

(eurovision.tv)

Ma este: Eurovíziós Dalfesztivál 2021 – Finálé
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top