ESC Hungary

Eurovízió 2021

Ma este: Eurovíziós Dalfesztivál 2021 – Finálé

Szinte hihetetlen, de a COVID-19 árnyékában (Ausztrália nem tudott elutazni, Izland a fertőzés miatt karanténból követi az eseményeket és felvételről megy a produkciója, a legutóbbi győztes Duncan a karanténból adja elő új dalát, de szerencsére nem szokásos home video lesz, hanem igazán látványos), két év várakozás után ma este valaki meg fogja nyerni a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál trófeáját! Az idei felhozatal nagyon változatos: eurovíziós dívák harca, balkán power ballada, két rockbanda párbaja, showgirl-ök, férfi tenorok, francia sanzon, szláv népi elektro-pop produkciók, melankolikus érzelmes dalok és szinte túlzóan vidám produkciók, különc együttesek és a legfontosabb: élő koncerten élő közönséggel ünnepelhetjük a COVID korszak közeli végét és a trófea leendő tulajdonosát. Legalábbis az idei fesztivál előhírnöke az új korszaknak, amikor lassan visszatérhetünk a normalitásba.

2021.05.22 szombat 21:00
Eurovíziós Dalfesztivál 2021 – élő közvetítés Rotterdamból

A YouTube közvetítés nem elérhető Ausztráliában, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Ukrajnában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Magyarországról a fenti linken korlátozás nélkül, és kommentár nélkül lehet követni az eseményeket.

A finálé résztvevői:
1 Ciprus – Elena Tsagrinou – El Diablo
2 Albánia – Anxhela Peristeri – Karma
3 Izrael – Eden Alene – Set Me Free
4 Belgium – Hooverphonic – The Wrong Place
5 Oroszország – Manizha – Russian Woman
6 Málta – Destiny – Je me casse
7 Portugália – The Black Mamba – Love Is on My Side
8 Szerbia – Hurricane – Loco Loco
9 Egyesült Királyság – James Newman – Embers
10 Görögország – Stefania – Last Dance
11 Svájc – Gjon’s Tears – Tout l’Univers
12 Izland – Daði og Gagnamagnið – 10 Years
13 Spanyolország – Blas Cantó – Voy a quedarme
14 Moldova – Natalia Gordienko – Sugar
15 Németország – Jendrik – I Don’t Feel Hate
16 Finnország – Blind Channel – Dark Side
17 Bulgária – VICTORIA – Growing Up Is Getting Old
18 Litvánia – The Roop – Discoteque
19 Ukrajna – Go_A – Shum
20 Franciaország – Barbara Pravi – Voilà
21 Azerbajdzsán – Efendi – Mata Hari
22 Norvégia – TIX – Fallen Angel
23 Hollandia – Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
24 Olaszország – Måneskin – Zitti e buoni
25 Svédország – Tusse – Voices
26 San Marino – Senhit – Adrenalina

Magyarország nem vesz részt a szavazáson, de készítettünk egy online szavazást, ahol szavazhatsz a kedvencedre, vagy megtippelheted azt a produkciót, ami megnyerheti az idei fesztivált. A kattintás után a cikk végén lesz a szavazási rész.

A műsorban több korábbi eurovíziós sztár fog nyilatkozni és belecsöppenni különböző helyzetekbe.

A Music Bind Us, vagyis a zene összeköt minket című produkció keretében a világ egyik legnépszerűbb DJ-je, Afrojack a Rotterdam jelképének számító Erasmus hídon fog fellépni, ahol Wulf fog énekelni. A produkció ezen részét fényeffektekkel és izgalmas kameraállásokkal fogják még látványosabbá tenni. A show folytatódik az Eurovízió Arénájában, ahol Glennis Grace (Eurovízió 2005) fogja átvenni a stafétát. A televíziós technikának köszönhetően – noha a címvédő Duncan Laurence nem tud élőben fellépni a hazai közönség előtt a karantén miatt, mégsem fogunk lemaradni az Arcade és az új dalának, a Stars-nak a bemutatójáról. Több korábbi Eurovíziós sztár pedig rotterdami épületek tetejéről fog visszarepíteni minket az időben. Akit bővebben érdekel a ma este tartalma, az nézze meg az élő blogot a tegnap esti zsűris főpróbáról.

Visszatérve Duncan-re, megerősítette azokat a pletykákat, hogy Tel-Avivból hazautazva eltört a trófeája. „Igen, ez megtörtént, mert lehetetlen szállítani! Magadnak kell előkészíteni egy dobozt, amiben el tudod szállítani, mert ha nyersz, az EBU azt mondja: Ez a tiéd, viszlát! Nagyon nehéz, üvegből készült, az alja nagyon kicsi és a teteje meg nagyon nagy, óvatosan kell megfogni. Az utazás napján úgy döntöttem, hogy bebugyolálom egy csomó törölközőbe amit a hotelben találtam (bocsi hotel!), és beleraktam egy táskába. Amikor letettem a táskát a földre, akkor hallottam meg a roppanást. Az EBU jól kezelte a helyzetet és megnyugtattak hogy meg lesz javítva.” A győztesnek azt üzeni, hogy ne vegyen semmit sem túl komolyan. „Ez a te pillanatod, megnyerted a versenyt, kövesd a vágyaidat és mindig a zene legyen az első. Mindig.”

A versenyzőket nagy biztonsági intézkedések alá vetik: 48 óránként COVID teszten kell átesniük. A teszteket egészségügyi dolgozók és kiképzett önkéntesek végzik. Az első opció a tesztelésre egy kilélegzéses gyorsteszt, ami egy nagyon érzékeny tesztelési forma, de 20 perc alatt elkészül az eredménye. Ezzel a beléptető kártya érvényességét meghosszabbítják újabb 48 órával. Kicsit macerás, de emberek ezrei vannak az arénában, mindenki elfogadja ezt a körülményt. Persze a kézfertőtlenítés és a távolságtartás is követelmény folyamatosan a verseny helyszínén. Az arénában a közönség számát 3500-ra csökkentették és csak helyiek jöhetnek be, de természetesen külföldiek is vannak a nézőtéren, akik épp Hollandiában élnek.

Szóval, ma este eldől, hogy ki nyeri meg a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált! Nagyon jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

(eurovision.tv)

About Author

Ma este: Eurovíziós Dalfesztivál 2021 – Finálé
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top