ESC Hungary

Eurovízió 2016

Ma este kezdődik az Eurosong 2016 sorozata Belgiumban

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Élő közvetítés: nincs adat

Ma este kezdődik a három részes belga Eurovíziós show. A flamand VRT közmédia 5 előadót választott ki Belgium képviseletére. A show műsorvezetője két szakértőt hívott meg minden fordulóba, egy hazai és egy nemzetközi szaktekintélyt, hogy lássa el tanácsokkal a versenyzőket. Ezek a szakértők nem szólnak bele a szavazásba, ebben a televoting mellett egy tíz tagú nemzetközi zsűri fog működni. A döntő január 17-én vasárnap lesz.

A mai első adásban a versenyzők az énektudásukról adnak számot, a színpadi megjelenésüket és a személyiségüket fogják tesztelni. Létező eurovíziós dalok feldolgozásait fogják előadni.

Adil Aarab: ‘Hold me now’ (Johnny Logan)
Amaryllis Uitterlinden: ‘Euphoria’ (Loreen)
Laura Tesoro: ‘Düm tek tek’ (Hadise)
Astrid Destuyver: ‘Everyway that I can’ (Sertab)
Tom Frantzis: ‘Rhythm inside’ (Loïc Nottet)

Az est két szakértője Stijn Kolacny énekművész és Alexander Rybak (ESC 2009 győztes) lesz, ők fogják tanácsokkal ellátni a versenyzőket.

Január 10-én a versenyzők azokat a dalokat fogják bemutatni, melyeken már hónapok ót dolgoznak. Hogy melyik felelne meg legjobban a nemzetközi versenyen, Tom Helsen dalszerző és Beverly Jo Scott, Loïc Nottet „Rhythm Inside” című dalának társszerzője fogja kiokoskodni ezen az estén.

Január 17-én minden versenyző a saját dalát fogja előadni, ezúttal már showra kész állapotban, a koreográfia kialakításában a Belgiumban nagyon népszerű táncos, Ish Ait Hamou segít. Az est segítő szakértője Hadise (ESC 2009) és Christer Björkman (ESC 1992 és 15 éve a svéd Melodifestivalen kulcsfigurája) lesz.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top