ESC Hungary

Eurovízió 2016

Ma este kezdődik az Eurosong 2016 sorozata Belgiumban

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Élő közvetítés: nincs adat

Ma este kezdődik a három részes belga Eurovíziós show. A flamand VRT közmédia 5 előadót választott ki Belgium képviseletére. A show műsorvezetője két szakértőt hívott meg minden fordulóba, egy hazai és egy nemzetközi szaktekintélyt, hogy lássa el tanácsokkal a versenyzőket. Ezek a szakértők nem szólnak bele a szavazásba, ebben a televoting mellett egy tíz tagú nemzetközi zsűri fog működni. A döntő január 17-én vasárnap lesz.

A mai első adásban a versenyzők az énektudásukról adnak számot, a színpadi megjelenésüket és a személyiségüket fogják tesztelni. Létező eurovíziós dalok feldolgozásait fogják előadni.

Adil Aarab: ‘Hold me now’ (Johnny Logan)
Amaryllis Uitterlinden: ‘Euphoria’ (Loreen)
Laura Tesoro: ‘Düm tek tek’ (Hadise)
Astrid Destuyver: ‘Everyway that I can’ (Sertab)
Tom Frantzis: ‘Rhythm inside’ (Loïc Nottet)

Az est két szakértője Stijn Kolacny énekművész és Alexander Rybak (ESC 2009 győztes) lesz, ők fogják tanácsokkal ellátni a versenyzőket.

Január 10-én a versenyzők azokat a dalokat fogják bemutatni, melyeken már hónapok ót dolgoznak. Hogy melyik felelne meg legjobban a nemzetközi versenyen, Tom Helsen dalszerző és Beverly Jo Scott, Loïc Nottet „Rhythm Inside” című dalának társszerzője fogja kiokoskodni ezen az estén.

Január 17-én minden versenyző a saját dalát fogja előadni, ezúttal már showra kész állapotban, a koreográfia kialakításában a Belgiumban nagyon népszerű táncos, Ish Ait Hamou segít. Az est segítő szakértője Hadise (ESC 2009) és Christer Björkman (ESC 1992 és 15 éve a svéd Melodifestivalen kulcsfigurája) lesz.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top