ESC Hungary

Eurovízió 2016

Nagy-Britannia: Nagy dalkeresés indul útjára!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

A briteket tavaly az Electro Velvet duó képviselte, daluk címe a Still in love with you volt. Azonban látván a tavalyi, valamint az azt megelőző évek keserves eredményeit, a BBC egy újfajta dalkeresési módszeren dolgozik. A céljuk, hogy egy olyan dalt találjanak, mely jó eredményt tud hozni a konyhára, független attól, hogy ez előadó amatőr, profi vagy szupersztár. A főbb változtatások pontokba szedve itt olvashatjátok:

  • Bárki jelentkezhet: a BBC minden, az Eurovíziós Dalfesztivál iránt érdeklődő, 18 éven felülit megkér, hogy küldje el videóját, melyben a kiválasztott dalt élőben énekli. Nem feltétel, hogy profi felvétel legyen, ahogy a dal is lehet demo verzió – de fontos kritérium, hogy az ének élő legyen. A további pályázati feltételeket itt találjátok meg: http://www.bbc.co.uk/eurovision. A határidő 2015. november 20, péntek.
  • A BBC bevonja a kiválasztási folyamatba az OGAE nemzetközi szervezet brit tagjait is, hogy segítsenek a beérkezett pályázatok kiválogatásában. Az OGAE a legnagyobb független Eurovíziós fanklub a világon, a brit csoportnak körülbelül 1000 tagja van.
  • A British Academy of Songwriters, Composers and Authors (BASCA) szintén segít a BBC-nek: egy dalszerző versenyt hirdet meg a tagjai között. A BASCA célja, hogy támogassa és védje a profi zeneszerzőket és dalszövegírókat.
  • Hugh Goldsmith – az RCA korábbi vezetője és az Innocent Records kiötlője – is együttműködik a BBC-vel: zenei konzultánsként lesz jelen, feladata a különböző kiadókkal, menedzserekkel, írókkal és producerekkel való kapcsolattartás.

A kiválogatott pályaműveket egy professzionális zsűri és a nézők fogják áttekinteni, a végső szót azonban a nézők kapták meg idén: eldönthetik, melyik dal képviselje az Egyesült Királyságot 2016 májusában, Stockholmban.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top