ESC Hungary

Eurovízió 2016

Nagy-Britannia: Nagy dalkeresés indul útjára!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

A briteket tavaly az Electro Velvet duó képviselte, daluk címe a Still in love with you volt. Azonban látván a tavalyi, valamint az azt megelőző évek keserves eredményeit, a BBC egy újfajta dalkeresési módszeren dolgozik. A céljuk, hogy egy olyan dalt találjanak, mely jó eredményt tud hozni a konyhára, független attól, hogy ez előadó amatőr, profi vagy szupersztár. A főbb változtatások pontokba szedve itt olvashatjátok:

  • Bárki jelentkezhet: a BBC minden, az Eurovíziós Dalfesztivál iránt érdeklődő, 18 éven felülit megkér, hogy küldje el videóját, melyben a kiválasztott dalt élőben énekli. Nem feltétel, hogy profi felvétel legyen, ahogy a dal is lehet demo verzió – de fontos kritérium, hogy az ének élő legyen. A további pályázati feltételeket itt találjátok meg: http://www.bbc.co.uk/eurovision. A határidő 2015. november 20, péntek.
  • A BBC bevonja a kiválasztási folyamatba az OGAE nemzetközi szervezet brit tagjait is, hogy segítsenek a beérkezett pályázatok kiválogatásában. Az OGAE a legnagyobb független Eurovíziós fanklub a világon, a brit csoportnak körülbelül 1000 tagja van.
  • A British Academy of Songwriters, Composers and Authors (BASCA) szintén segít a BBC-nek: egy dalszerző versenyt hirdet meg a tagjai között. A BASCA célja, hogy támogassa és védje a profi zeneszerzőket és dalszövegírókat.
  • Hugh Goldsmith – az RCA korábbi vezetője és az Innocent Records kiötlője – is együttműködik a BBC-vel: zenei konzultánsként lesz jelen, feladata a különböző kiadókkal, menedzserekkel, írókkal és producerekkel való kapcsolattartás.

A kiválogatott pályaműveket egy professzionális zsűri és a nézők fogják áttekinteni, a végső szót azonban a nézők kapták meg idén: eldönthetik, melyik dal képviselje az Egyesült Királyságot 2016 májusában, Stockholmban.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top