ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Albánia

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

43 nap múlva kezdődik a 2016-os Eurovízió hete, ez alkalomból már hagyományosan egy-egy ország képviselőjének bemutatásával számolunk visszafelé az „eurovíziós nagyhétig”. Albániát a Koszovóban is népszerű televíziós műsorvezető, dalszövegíró, rendező, és természetesen énekes, Eneda Tarifa fogja képviselni a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon. Olsa Toqi szerzeményével nyerte meg tavaly decemberben a Festivali i Këngës nevű albán dalfesztivált, melynek címe Fairytale.

Eneda Tarifa szerdán fogja ünnepelni 34. születésnapját. Tehetségére már gyermekkorában fény derült, későbbi tanulmányai során filozófiát és szociológiát tanult. 2004 óta lép fel különböző koncerteken és jótékonysági rendezvényeken, első zenei versenyét 2010-ben nyerte meg. 2011-ben kezdte el a televíziózást. Esti televíziós műsort vezet, szappanoperában szerepel, fiatal tehetségeket kutató műsorokban zsűrizik és gyerekdalokat is ír.

Az eurovíziós részvétel karrierjének csúcspontja. Több énekes barátja mondta neki, hogy olyan hatalmas élmény a profi szervezés és minden körülmény, ami egy énekes életében talán csak egyszer fordulhat elő. Színpadra lépés előtt lime-os vizet iszik, és a hangját bemelegítő gyakorlatokat végez 20 perccel a fellépés előtt.

Lássuk ezt a keserédes dalszöveget az Eurovízió kedvenc témájáról, a szerelemről. A szerelemnek eme tüdérmeséje nagyobb mint amiről álmodsz. Egy egész emberöltő is lehet, mire a jelentésére rájössz. Sok könnyet okoz az őrület és düh. A szerelem tündérmeséjének üzenete az, hogy a szerelem változást hoz. Ezért szeretlek téged, és ezért harcolok érted, szívemből adom az életem neked. De eljön a nap amikor ez nem elég, nincs már időd megcsinálni amit akarsz, nehéz új lapot kezdeni a szerelem édes tündérmeséjében, és könyörgésben találod a szíved békéjét.

Nekem ez a dal totál semleges, talán a nemzeti döntős nagyzenekaros verzió egy árnyalattal jobb, mint a steril stúdiós verzió. De inkább átugrom a lejátszási listán. Meglátjuk, hogy a verseny alatt kimegyek-e a konyhába kipattogtatni egy zacskó popcornt vagy sem. Azt hiszem, vajast fogok választani.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top